Цигарите поскапуваат повторно

• Креатор на темата Креатор на темата Litajko
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да се откажам ми требае карционмејшн или нешто слично што ке ми посочи докторот. :)

непушачите што доаѓаат да се ситат овде и да проповедаат здрав живот,нека си идат од темава.....уште вие фалите :):)

Не, риби.
Да бидам попрецизен...пастрмка.:)

Можно е да се откажиш, само ти треба малце повеќе motivation и determination!
Неќу пастрмка. Крапче може?

Можно е бе, се' е можно ако гледаме така на работите:smir:
Ама не е така лесно

ту јаз,к красно време беше кога родеото беше 30,по две кутии у џеб и даваш на ојле,дојле
Али сега ќе се гине ако треба,али мора да ги оставам.

Абе зашто вие непушачите ни се сладите на маките? Секој си има своја зависност. Замислете на пример, значи ова е ептен фиктивно, да го поскапат интернетот, да се плаќа на форумов, алкохолот да го поскапат исто така, чипсовите поскапи.... Се што набројав ако прашаш доктор некој ке ти каже дека не е здраво како и цигарите кои не се здрави. Малце размислете што зборите - се работи за свој избор. Ако сакам да се трујам- ке се трујам и не е во ред вие анти-пушачите да се сладите на тоа.

Каде е сладењето, тоа не го гледам...
Се обидувам да ви помогнам, да ве мотивирам.
Бреј, не сте зависни од хероин, па да не можете да се одвикнете.

Абе зашто вие непушачите ни се сладите на маките? Секој си има своја зависност. Замислете на пример, значи ова е ептен фиктивно, да го поскапат интернетот, да се плаќа на форумов, алкохолот да го поскапат исто така, чипсовите поскапи.... Се што набројав ако прашаш доктор некој ке ти каже дека не е здраво како и цигарите кои не се здрави. Малце размислете што зборите - се работи за свој избор. Ако сакам да се трујам- ке се трујам и не е во ред вие анти-пушачите да се сладите на тоа.

Абе сега баш и не сладат сите, мене ми е јасно дека тоа е голем пробелм за пушачите и дека премногу тепчко го доживуваат ова. Но знам дека тоа е поради физичката зависност од никотинот, што е и причината зошто не е баш комплетно ваша одлуката дали сакате да се труете или не туку сте потсвесно контролирани од никотинската зависност дека поважно е да се добие дневната доза отколку да се зачува своето здравје, да не им се штетши на здравјето на тие околу вас и да се заштедат пари за многу поважни и позначајни инвестиции во животот.

Јове не се чуди зависноста од никотин е слична со таа од хероин и секоа останата дрога.

Не мораш да банкротираш, едноставно престани да купуваш цигари.
Како не ни текна бе.
Едноставно да престанеме да купуваме цигари.
ЕДНОСТАВНО. :nesvest:

Да беше толку едноставно, никој немаше тука да штрајкува на темава, а голем број од пушачите немаше да пушат.
Значи прва работа е што се работи за both психичка и телесна зависност, а втора (и побитна у контекст на законов) е дека се работи за лична желба и сатисфакција која Владата нема право да ми ја укинува или да ми го отежне нејзиното остварување.

Не сака да гушам други луѓе-непушачи? Океј, ќе пушам надвор.
Ама хеј, чекај, не смееш да пушиш надвор и да фрлиш пикавец на улица. Океј, ќе пушам дома.
Чекај застани, не можеш да си дозволиш секој ден 100тка за смрдливо Родео.
Едитирано од модератор: *цветчиња* *цветчиња* *цветчиња*

Се приклучувам кон идеата непушачите да не драпаат мадиња на темава на која и онака не се засегнати. Доволно сме изиритирани и без вас (плус у ПМС).

Ах, crybabies еве ви го лижавчето:

istockphoto_380363_candy_lollipop.jpg

Или не... сепак грешка, here you go:

story.nicotine.lollipops.gif

:)
Over, and P.Overdrive.

Се приклучувам кон идеата непушачите да не драпаат мадиња на темава на која и онака не се засегнати. Доволно сме изиритирани и без вас (плус у ПМС).

Така е псај.Не тргнаа од јавни простории (што е правилно,не се должни да не трпат),еве нема да ги загадуваме,што ни фрлаат сега сол на жива рана.

Еј овие непушачиве се заморни како тие да ми се бели дробови па ми мрчат. Глејте си за себе би било најдобро.

леееееееееееееееееееееееееееее бос лајт 88 денари :uvo:
више не пушам ако ги качат цените

Ебате беља...да ти ебам и закони и свее..
Кај забрани за пушачите па одозгора и кревање на цените...
Родеео 75 денарии еејј...па дали сте виее нормалниии...
Сакаат да ме уништат. Па најголем број од моите шмекања се поврзани со цигарите...Пример коа се шмекам со некоја цура...неизбежни се финтите со начинот на кој шмекерски ја држам цигарата...начинот на којшто го испуштам димот...начинот...коа со димот ќе напраам срце и стрелка како поминува низ срцето...Многу финти има со цигари уз шмек...Значи сакаат да ми прекинат многу задоволства...Кафе со цигара...После јадење...цигара...и што е најважно за мене Шмек и цигара...
море да ви се плукнам у антишмек законите...:nenene:

Каде е сладењето, тоа не го гледам...
Се обидувам да ви помогнам, да ве мотивирам.
Бреј, не сте зависни од хероин, па да не можете да се одвикнете.

Иритира фактот што некој друг ми наредува што да правам во врска со цигарите. Ако јас еден ден се сетам да ги откажам, можеби и ќе ги. Но се додека некој ми труби на глава дека не смеам и ми ограничува движење поради нив, едноставно инает ме фаќа и повеќе пушам. Логично, зарем не?:icon_lol:
А за поскапувањево, мамицата. Како да ми се малку и 130 денари. Племе нивно!

Ебате беља...да ти ебам и закони и свее..
Кај забрани за пушачите па одозгора и кревање на цените...
Родеео 75 денарии еејј...па дали сте виее нормалниии...
Сакаат да ме уништат. Па најголем број од моите шмекања се поврзани со цигарите...Пример коа се шмекам со некоја цура...неизбежни се финтите со начинот на кој шмекерски ја држам цигарата...начинот на којшто го испуштам димот...начинот...коа со димот ќе напраам срце и стрелка како поминува низ срцето...Многу финти има со цигари уз шмек...Значи сакаат да ми прекинат многу задоволства...Кафе со цигара...После јадење...цигара...и што е најважно за мене Шмек и цигара...
море да ви се плукнам у антишмек законите...:nenene:
ја мислев дека со Вест или Марлборо шмекаш:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom