Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде ПАК ќе кажам за одредени работи.
Окта ни ебава бели дробови - Кур не ви чуе
Водовод матер ни ебава на бубрези - Кур не ви чуе
Редовен работен однос и достојни приходи НЕМА - Кур не ви чуе
Што толку се фативте бе за цигарите? Ние што сме пушачи баталете не, идиоти сме глупаци морони, све сме. Не не гледајте, се фативте за цигарите и откажувањето на истите ко кујзнае која револуција ќе се случи со тоа.
тоа нема везе за да ги откажат луѓето од цигарите...што им е гајле на нив за луѓето...па на нив баш нема да им се исплати ако не пушат луѓето од што ке работат тутунските комбинати,тутунарите...треба некој да ги купува тие цигари не е поентата да го откажат народот...И уште што не ќе смислат за да ги натераат пушачите да се откажат од пушењето...:nesvest:
тоа нема везе за да ги откажат луѓето од цигарите...што им е гајле на нив за луѓето...па на нив баш нема да им се исплати ако не пушат луѓето од што ке работат тутунските комбинати,тутунарите...треба некој да ги купува тие цигари не е поентата да го откажат народот
да сосема си во право али ке помине месец дена..пак сите ке се вратат на нивните стари цигари ... пак ке трошат пари како луди за цигари...не се освестува народот...пред последното поскапување сите викаа...не не пушам јас готово...ене ги тие луѓе пак влечат по 2 кутии цигари на ден...кога ке се навикнеш на цената тоа е тоа...еве јас на пример пушев порано родео лајт тврдо цената му беше 30 денари....кога ги поскапија се праев инат пушев класик една недела за инат викам нема да давам 50 ден за цигари...помина недела дена...пак почнав да пушам родео како до ден денес...мислам дека и да се 200 денари пак ке ги пушам...друга цигара не ставам у устаЕпа вака сигурно ке се намали профитот. Ако некој пушел 2 кутии дневно Родео Лајт што е 50 денари и тоа ти се вкупно 100 денари. Сеа сигурно ке намали на 1 кутија дневно и тоа е веќе 75 денари што -15 денари дневно. Плус ова зголемување ке биде само за наши производи а за извозените мислам дека да влијае. Еве уште еден минус кај нив. Сите ке купуваат странски производи.
да сосема си во право али ке помине месец дена..пак сите ке се вратат на нивните стари цигари ... пак ке трошат пари како луди за цигари...не се освестува народот...пред последното поскапување сите викаа...не не пушам јас готово...ене ги тие луѓе пак влечат по 2 кутии цигари на ден...кога ке се навикнеш на цената тоа е тоа...еве јас на пример пушев порано родео лајт тврдо цената му беше 30 денари....кога ги поскапија се праев инат пушев класик една недела за инат викам нема да давам 50 ден за цигари...помина недела дена...пак почнав да пушам родео како до ден денес...мислам дека и да се 200 денари пак ке ги пушам...друга цигара не ставам у уста
незнам како е можно.... ке треба на парче да си купвам после![]()
чим се качиле...амин паѓање толку е...знаме и сами дека нема да паднат...како што не паднаа онојпат така и сеа нема да паднат колку се бунеше народот ...џабе ништо не напраија...а да збориме реално 40% од пушачите пушат вест лајтзначи ете ја таа цена од 75..на никој не му смета...а верувам дека по месец дена ке се опоравам од цената...па и ништо чудно да ги откажам пошто сега треба да одам уште 3 месеци професинонална воена обука па може таму да ги откажам али не верувам...имам доста стаж со цигаривеАбе 50 денари е никаква цена. Со тие пари нема нешто посебно да си купиш. Али веќе 75 денари е многу. Со 75 денари можеш 1 Горско пиво да купиш, 2 пара чорапи, еден ЦКМ плус Дневник, хамбургер од подобрите. Не верувам дека некој би трошел 2 пати по 75 поточно 150 денари на цигари. Јас очекувам намалување на продажба и пропорционално со тоа и намалување на квалитетот на цигарите.