Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
znaes nekoj koj sto e bil ili taka si kazuvas ? Kako pominale ??
Знам, другар ми зема виза :)[DOUBLEPOST=1425680295][/DOUBLEPOST]
Преку која агенција тоа?

Ја преку Интракс идам, до денеска се поднесуваше апликација и другиве документи, крај на март би требало да биде.
Наром, иако мислам дека немаат врска агенциите со тоа, зависи од кога ти е уплатено, дали си меѓу првите, кога ќе ти стигнат документи од работодавецот

Луѓе, во Ocean city, бидејќи не е во понудите предвидено сместување, дали лесно се наоѓа сместување ? кај можеш да се упатиш и дали некој од овде ќе оди во Ocean city, NJ ?

Луѓе, во Ocean city, бидејќи не е во понудите предвидено сместување, дали лесно се наоѓа сместување ? кај можеш да се упатиш и дали некој од овде ќе оди во Ocean city, NJ ?
Мислам дека лесно се наоѓа, убаво, луксузно, мирно гратче за богати пензионери.

Знам, другар ми зема виза :)[DOUBLEPOST=1425680295][/DOUBLEPOST]
Наром, иако мислам дека немаат врска агенциите со тоа, зависи од кога ти е уплатено, дали си меѓу првите, кога ќе ти стигнат документи од работодавецот
Имаат врска агенциите, и јас сум од Интракс и баш денес ми кажаа дека сите нивни интервјуа ќе почнат од крај на март/почеток на април, додека други агенции (пр. Аурора, Коузон) секогаш почнуваат на почеток на март. И лани беше исто.

Еве јас сум преку Коузон, сеуште образецот не бил стигнат ми велат крајот на март.

И од Викинг викаат дека крај на март/почеток на април.

Последно уредено:
Дечки некој друг/а шо бил оваа година во амбасада да кажи како поминал ?

Еве јас сум преку Коузон, сеуште образецот не бил стигнат ми велат крајот на март.
Секако дека зборувам за апликантите кои веќе имаат целосно средена документација. Финтата е што и овие што ги имаат сите документи од Интракс нема да имаат интервјуа сега, туку најрано на крајот на месецов.

Дечки некој друг/а шо бил оваа година во амбасада да кажи како поминал ?
Две мои другарки беа денес (четврта година) и зедоа виза. Положени им се сите испити.

Секако дека зборувам за апликантите кои веќе имаат целосно средена документација. Финтата е што и овие што ги имаат сите документи од Интракс нема да имаат интервјуа сега, туку најрано на крајот на месецов.

Две мои другарки беа денес (четврта година) и зедоа виза. Положени им се сите испити.
А биле ли претходната/и година во Америка .. Затоа што и јас сум 4 та година - Апсолвент со сите положени испити , имам договор од менаџерот кај што работев лани ама сеуште се двоумам , по шо ногу ме обесхрабија да не си фрлам парите , на апсолвенти слабо визи ..

Може да ми кажеш од прилика што ги прашувале ?

Инаку се јавив во Коузон денес рекоа дека DS-2019 формуларите сеуште не биле стигнати на апликантите

Луѓенца ја сум 1 год на факултет и сега ги исчистив од 1 семестар ама имам 2-6ки 1-7ца и 1-8ца, што да праам тежок ми е факултетот.... Веќе уплатив за виза, колкава е веројатноста да добијам и дали некој бил во иста ситуација, а добил виза? :)

Здраво дечки ,

Аплицирав годинава за Work & Travel America, па да ве прашам и вас

Запишав факултет 2013 на Економски УГД, е сеа имав неколку предмети положено
али 2014 се префрлив од Економски на Бизнис логистика.
Повторно сум 1ва година, индексот ми е се наново (нема квадрирано година)
Дали би ми правеле некаков проблем околу ситуацијава во амбасада?

Јас идам преку AmeriQuest, средина на април интервју во амбасада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom