Јачмен на око?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
luge daj pobrzo kazuvajte lekk!!! stavav mast,kapki no bolkata ne pominuva!!! momentalno premnogu me bolii...ve molam kazete sto da napravam za barem malce da mi pomine bolkata...pobrzo plsssss
Колку време помина од кога ти се појави?
Ако е од оние џиновскине нема да помини така лесно.
Ставај топла крпа на окото и побарај маст за јачмен во аптека и го заборајв името како е.
Ако веќе не ти помини ни после една недела,патот под нозе и на лекар да си појш.
За превенција заборај на шминка (секаква) доколку користиш,немој да ти текнало со пудра да го прикриваш.
И сигурно си знајш дека кога се мачкаш со маста рацете мора да ти се убо измиени :)

Јас ко го имав ко со бокс некој да ме удрил,цело око ми беше затворено неможев ич ни да го отворам,ама помина. Без паники :)

Колку време помина од кога ти се појави?
Ако е од оние џиновскине нема да помини така лесно.
Ставај топла крпа на окото и побарај маст за јачмен во аптека и го заборајв името како е.
Ако веќе не ти помини ни после една недела,патот под нозе и на лекар да си појш.
За превенција заборај на шминка (секаква) доколку користиш,немој да ти текнало со пудра да го прикриваш.
И сигурно си знајш дека кога се мачкаш со маста рацете мора да ти се убо измиени :)

Јас ко го имав ко со бокс некој да ме удрил,цело око ми беше затворено неможев ич ни да го отворам,ама помина. Без паники :)

Pa veke 3 den e a stavam mast no dzabe i kapki stavam ama nisto...

Pa veke 3 den e a stavam mast no dzabe i kapki stavam ama nisto...
E сум имала пишано на темава и со камилица да го мачкаш.
Помага колку-толку,сеа јес да малку ќе се измачиш со него,ама ќе помини,мене после 7 дена ми се повлече.
Битно одржувај го окото нон-стоп чисто и маст,топли облоги и камилица:)

luge daj pobrzo kazuvajte lekk!!! stavav mast,kapki no bolkata ne pominuva!!! momentalno premnogu me bolii...ve molam kazete sto da napravam za barem malce da mi pomine bolkata...pobrzo plsssss
Не се лигави. најди некоја доилка да ти молзне малку млеко во окото до утре ке го нема јачменот

E сум имала пишано на темава и со камилица да го мачкаш.
Помага колку-толку,сеа јес да малку ќе се измачиш со него,ама ќе помини,мене после 7 дена ми се повлече.
Битно одржувај го окото нон-стоп чисто и маст,топли облоги и камилица:)

fala mn

Свари чај од камилица, и натопи го марамчето со врелата камилица и држи го на око,чекај само малце да подостине неколку пати така дневно... миј го окото место со вода со камилица,мене така ми има проаѓано :smir:

намигни му на гомното одма ќе ти помине.
старински иљач е овоа од баба.

Jas imav jacmen povekje od mesec, ne mi bese crveno i podueno okoto tuku mi se gledase topce na kapakot od okoto.. pocna da zree posle 3 nedeli i mi se naprai so gnoj, moram rucno da go stegam zasto bez vrska izgledase taka da setam :) Mi pomogna dosta mast ACIKLOVIR

Уште од октомври месец ми излезе на горниот капак, и никако да помине. Ставав хлорамфеникол, антибиотски капки, облози уште шо не, ама џабе. А и време помина.. и некни гледам на истото око на долниот капак така навнатре, малецко скроз како бубаличе. И си викам дали е можно да ми излева второ ебаго :mad:
Мене ми испадна и беше бајги големо отидов на лекар во Визија (очен лекар) и ласерски го тргнаа.
Пошо членов не е активен, дали некој од вас знае да ми каже нешто повеќе во врска со ласерско отстранување на јачменче? Барав јас инфо на нет ама не најдов... Пример, процедура, цена, каде се извршува во кои клиники итн...

Дали Хлорамфеникол содржи стероид? Некаде по нетов прочитав дека да, на англискиве сајтови, ама на упатството не пишува ништо.

и мене ми се појави на горнио капак...чаре?

3 пати се оперирав од чудово,не поминуваше со ништо,само ми се смири со маст и капки да не биде активно и да боли и после директно на операција и векје година сум раат :cuc:

Дедо ми додека беше жив, за ова ми кажуваше ваков „лек“.
Ќе му дадеш на црн коњ да јаде јачмен, да го исере и ако најдеш зрно во изметот, да си го буцнеш „јачменчето“ на око што ти е. :pos:
Никогаш не пробав, не знам да кажам резултати. Не најдов црн коњ. :pos:

Бабами уништува јачменчња со кибритче. Со врвот на кибритот го притиснува неколку пати (тоа доста боли) и за неколку дена јачменчето созрева и го снемува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom