Јачмен на око?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
Пред 1 година ми се појави чудово на моето око и нејќе да си замине.
Од лева страна...

Се вика јачмен лол.

Знае некој како да го убијам?

Фала однапред.

Чим ти е една година иди на лекар. Тоа се појавува и го снемува за месец дена максимум.

Мене ми се направи порано и ми седеше 1 недела 2 максимум.Оди на лекар ќе ти дает маст сеа не ми текнува како се викаше маста што ја користев јас ама ми помогна.

Јас со моите чувствителни очи сум скоро секој втор месец на лекар поради тие проблеми, мене кога ми се појави ми препорачаа капки Цитерал и маст Хлоранфеникол.
Капките се ставаат секој ден додека не исчезне на секои 3 часа, а маста пред спиење!:smir:

Некои исчезнуваат со маст или капки(или бајачки ако веруваш,ја знаеш онаа-намигни и на девојка во црвено :pos:),а некои мора и по пат на хирушки зафат да се отстранат. Имам школска што не и исчезнуваше,ке се повлече малку па после пак ќе се зголеми,и мораше да ја направат операција.
Не би било лошо да си отидеш на очен лекар.Мене еднап ми се појави и ми исчезна откако намигнав демек :P :D

На сестра ми и се појавуваше порано. Имаше една маст што ја ставаше, ама ич не ми текнува како се вика. Иди на лекар најдобро знаат:)

пробај со овај илјач:
-2 лајци ситно исецкан лук и исто толку винска киселина.Сето тоа измешај го и стави го на болното место.Облозите се држат 2 пати дневно по 2 саати.
-истот можи и со црвен кромид,наместо лук,другото е исто
Третманите траат 3 дена

Јас имав чиновски јачмен неможев око да отворам и така една недела одев ко некој убо да ме закачил со бокс..
Иначе треба пополека да го мачкаш со камилица т.е. внимателно и заборајв и јас та маста како се викаше помгат да исчезнит

а да има и внатрешни јачмени т.е. шо се внатре во окото, тие не се лечат

Јачмен?..
Вие го викате јачмен? :)))))))
Кај нас се вика начмич. Најчесто го лечев со облоги од ќесички за чај од камилица..
Значи, ги ставаш во врела вода, чекаш малце да се оладат, не многу, значи колку да можеш да ги ставаш на очи.
Исто така, имам една маст, „Чаевац“, му ставав, и за еден ден го снемуваше начмичот.

Да бе начмич се вика, шојма јачмен врска па.

Оди на очен таму и нека ти го сечат и нека го исприцкат. Драпај си мео се овие камилиците и мастите, само не поминва ако ти е големо гнојосано. Ако е мало мачкај со глупости шо ќе ти дат.

Пред 1 година ми се појави чудово на моето око и нејќе да си замине.
Од лева страна...

Се вика јачмен лол.

Знае некој како да го убијам?

Фала однапред.

најди некоја доилка!! да ти молзне малку млеко во окото сигурно поминува испробана работа:icon_lol:

најди некоја доилка!! да ти молзне малку млеко во окото сигурно поминува испробана работа:icon_lol:
да со млеко најсигурно е а исто така и јас имав на очите изменично ми се појавуваше и си имав проблем 1 мес а многу смета и огромно ми беше
пошо неможев да најдам доилка пробав со маст правена од кантарион пчелин восок и нз што уште многу ми помогна и немам више ништо

Мене ми испадна и беше бајги големо отидов на лекар во Визија (очен лекар) и ласерски го тргнаа.

:oftopic: за јачменот имам слушнато една зелена демек излегол бидејќи луто те погледнала трудна жена :tapp: :pos2::pos2::pos2::pos2:

а нешто попамтено за излегувањето на јачменот имам слушнато дека кога излегува крвта во организмот се прочистувала...

за јачменот велат лук да се мачка според народнот лекување или кантарион, а во аптека најверојатно има нешто по саглам некоја крема и сл
мене ми има досега излезено ендаш многу одамна од тогаш не и памтам многу ме сврбеше уффф страшно и беше црвено, милсам со кантарион мачкав и ми се здосади и го пуштив така и само си помина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom