Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Малку помош во врска со Win 7, како да го направам ова да не излегува со прашалници, туку да си биде нормално на кирилични букви.

И не прави само на кајгана, туку на сите страни шо се на кирилица.

2nj8twl.png

Малку помош во врска со Win 7, како да го направам ова да не излегува со прашалници, туку да си биде нормално на кирилични букви.

И не прави само на кајгана, туку на сите страни шо се на кирилица.

2nj8twl.png

>>> Control Panel > Region and Language

capturexsy.png

capture2gx.png

Кога инсталирав Win7 на Fujitsu Siemens лаптоп.. се си беше ок. само што не работеше вирелессот, (а преку кабел си има нет). питав еден другар, и тој ми кажа дека Сименс нема драјвери за вирелесс на седмицата. има некое чаре, или да чекам драјвери?

Кога инсталирав Win7 на Fujitsu Siemens лаптоп.. се си беше ок. само што не работеше вирелессот, (а преку кабел си има нет). питав еден другар, и тој ми кажа дека Сименс нема драјвери за вирелесс на седмицата. има некое чаре, или да чекам драјвери?

Проба преку Windows Update ? Мислам дека треба да ти ги даде драјверите

Епа другарот те заебал. Јас имам FujitsuSiemens лаптоп и имаат драјвери за Windows 7, и за wireless-от има. Кажи ми кој модел на лаптоп го имаш и ќе ти дадам линк за драјверот.

Веќе година дена имам VISTA на лап топ и воглавно работи добро, освен што неколу пати ми се рестартираше сам во текот на годината.
Сакам да инсталирам WINDOWS 7 колку што разбрав солидно работел и на лап топ, но не сум мн информиран околу новиов windows па би сакал некој совет/искуство/негативни ствари да ми каже околку тоа, посебно околу програми од типот photoshop/illustrator/indesign и сл.

Веќе година дена имам VISTA на лап топ и воглавно работи добро, освен што неколу пати ми се рестартираше сам во текот на годината.
Сакам да инсталирам WINDOWS 7 колку што разбрав солидно работел и на лап топ, но не сум мн информиран околу новиов windows па би сакал некој совет/искуство/негативни ствари да ми каже околку тоа, посебно околу програми од типот photoshop/illustrator/indesign и сл.

Се што си работел на Vista ке ти работи и на Windows 7 без гајле

Точно ќе ти работи софтверот што си го навел и сите останати графички програми. Добар дел од програмите работеа и кога windows 7 беше во фаза на тест (бета верзии) со што до сега се надминати сите проблеми со драјвери, програми.
Има големи придобивки, користи помалку хардверски ресурси, брз и стабилен оперативен систем, посебно брз на подигање и посебно за лап-топ компјутери со послаби кофигурации во споредба со Виста која има подобрување со service pack 2 но сепак е поранлива.

Едно прашање до вас кои знаат(можеби е помалку и глупо прашање).дали може од Windows 7 да се избрише internet explorer и ако може како да го избришам.

Едно прашање до вас кои знаат(можеби е помалку и глупо прашање).дали може од Windows 7 да се избрише internet explorer и ако може како да го избришам.

Control Panel -Add or Remove Programs - Add/Remove Windows components -Deselect Internet Explorer

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom