Врска - без обврска

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Се случува некој маж да сака само секс со некоја жена, а и жена да сака само секс и ништо повеќе со некого (имитирање на машко однесување или...?)

Како давате до знаење дека сакате само секс од личноста која е пред вас?
Дали додека разговарате се интересирате да дознаете нешто повеќе за нејзе/него или ве интересира само каков/каква е во кревет?

Дали има шанси врска - без обврска да доживее втора фаза - фаза на врска во вистинска смисла на зборот?

м?

Си кажуеме дека сакаме да се реснеме, а дека ништо појќе ионака не може да се изроди и послем лесно, само си се рескаме. Поедноставно гајле.

go imav toa so edna bivsa i toa i dosta bagii vreme,mislam toa bese skoro dve godinki taka nesto......na koj kako mu bese potrebno si go trazeze..........

зависи од ситуација... ако е ок и слободна девојка се игра на карта искреност/директност, али ако е некоја романтичарка, само лажење у очи помага

Романтичарка сум штета:( Врска без обврска тешко, а тоа со лажењето ... :icon_lol: додека не го фатам, нека лаже слободно:wink:

Не сум имал врска само за секс, така да се откажувам од дискусијава колку и да е привлечна :(

Ваљда постои иако тоа во никој случај не би го нарекла врска. Тоа е повремено гледање проследено со секс (и локални грмежи :icon_lol::icon_lol:) и ај по дома-нешто што е сосема различно од врска помеѓу двајца луѓе. Ова најчесто се случува кога има дефинитивно само физичка привлечност а нешто поише од тоа би било невозможно.Двајцата си го праат меракот на саат,два дневно,неделно,месечно и останува на тоа.
А дали има шанса да премине во врска во вистинска смисла на зборот? Можно е, зошто на тој начин можеш барем на некој начин да ја запознаеш личноста и да видиш дали ти одговара или не.Иако и ова не е баш толку често зошто коа имаш таква врска без обврска не верувам дека во тие саат,два секс има време за многу разговарање и анализирање на личноста.Така да ко и за се друго одговорот е- можно е а може и не е можно...се зависи до луѓето и односот меѓу нив...

Сум имал врска без обврска која на почетокот била таква но со тек на време се продлабочи несакајќи и стана врска со обврска така да интересно е тоа но само додка не ја помине границата на сериозноста и не помине на повисок стадиум.

Lani imav takva seks vrska(bez nisto poveke od seks) koja traese 3 meseci i bese prilicno ok(sa seksot velam)...btw taa togas imase 18 god i malku mi bese strav da ne si ja zemam beljata so nea(vo smisol da mi se zalepi i da ne mozam da ja otkcam iako od start bese dogovorot samo za seks)no se izleze ok i seuste sme prijateli so nea iako nemame poveke seks :)

Vredi ednas da se isproba, kolku da ne ti bide zal sto si propustil. Probav ednas i bese OK ama veke ne pravam takvi raboti. Mislam deka nema da pravam.

Romansata e kade kade podobra :)

sum imal vakva vrska i mi beshe super dodeka treshe :) posle sfativ deka ustvari i ne e nekoj vrska ama iskrajno mi beshe super sex bez obvrski ali romantichen tip sum u pm pa poishe sum po vrski so obvrska :)

Обврска = мораш = гушење = паника = џаде!
Таков ми е асоцијативниот синџир, кога ќе се спомне обврска. Затоа ќе изберам да го избегнам во објаснувањето на било каква релација која подразбира задоволство и уживање, вклучувајќи го и сексот.
Предизвик - да. Мислам дека тоа е движечкиот мотив, барем кај мене. Некогаш предизвикот исчезнува многу брзо, некогаш останува, некогаш се наметнува. Некогаш, во недостаток на реален - предизвикот се гради и надградува. Според тоа се одредува и временската и содржинската рамка на "обврските".

Од се во животов произлегува обврска.
Не лажат комунистите дека постои врска без обврска.

Vrska bez obvrska? Jas ne go razbiram koceptot. Vrska e vrska, bez razlika koi se varijablite - vo bilo koj soodnos (ljuboven, raboten, seksualen, profesionalen) ne gledam obvrski, samo zelbi, ponudi a i izemanja. Ako nekoj gleda niz prizmata na "obvrska," togas "obvrska" e se, pa i samo seksualen odnos.
Mozebi nekoj misli na vrska bez custva i vzaemni vozdiganja? Toa e vekje neshto treto, shto nema vrska so obvrska.

врска без обврска според мене-- се базира на взаемна сексуална привлечност, авантура нешто што се знае дека НЕМА да продолжи а сепак е убаво (од сексуален аспект) пред се треба да знаеш дека сакаш да се впуштиш во таква врска и да не ти биде криво кога нема да ти се јави или да се шетате за рака низ гтц.Авантура --со еден збор кажано..е сепак има чувства па не сме животињи ама тоа се симпатии привлечност а не некоја длабока поврзаност

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom