Паганизам

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување

Го поддржувате ли паганизмот

• Да

Гласови: 47 50,0%
  • Не

Гласови: 47 50,0%

• Вкупно гласачи
    94
Читам и не ми се верува што читам, брее луѓе стварно сте помешале се и сешто. Како бе паганизмот ви е поблиску, па нели Исус кажа која е вистината еден е Бог, не се 10 со различни министерства........туризам, економија, образование?!?!
Смешно е ..............уствари е страшно али ајде.

Па после не требало веронаука...нека прочитаат што пишувате мислам дека инстантно ќе се предомислат.

Што со таа веронаука, бре?
Луѓето се неисполнети, се обидуваат да ја најдат спиритуалноста во самите себе, вмешуваат сопствени прсти во потрагата, а христијанство го фаќа паника?
Навистина би ценеле ако ги задржиме другите опции скриени во подрумот засекогаш, нели?

Ако христијанската вистина е апсолутната вистина, не би требало да има место за страв?
Ако христијанската вистина е апсолутната вистина, зошто не се пуштат овците сами да стасаат до таа патека?
Ако христијанската вистина е апсолутната вистина, самите ќе видат дека сите други патишта водат во бездна и ќе ви се вратат.
Човекот учи исклучиво од сопственото искуство.
Џабе ако му раскажуваш за ужасот од изгорениците ако никогаш не помирисал печено месо на својата кожа.

Некако, ич не ме интересира шо рекол Исус уз кафе со Перо.
Некако, не си наоѓам смисла ни за себе ни за масивниот прекрасен простор околу мене во неговиот муабет.
Најдов други кои ми се поблиски до интуицијата и душата, а за чудо, никогаш не сум била на консултација со Луци.

idi na Radost satanizma i ke procitas drugo, spiritualnite satanisti vikaat deka Satana e usdtvari dobar bog a Jahve e losiot toj so baral covecki zrtvi.

Brat ne se ni trudi na miki da mu objasnish so e satanizam,kavki im se obredite,vo sto veruvaat,dali e dobro ili losho,dali e temno ili svetlo,dali ripaat okolu ogan i jadat luge.Nemoj.Zaludno e.
Tvrdi nesto sto go naucila crkvata.A satanizmot postoi kako religija uste pred hristijanstvoto,sto e fakt deka ne e samo antimovment na hristijanstvoto.
A koga sme veke kaj satanizam.Citav na nivnite oficialni strani,i nekoj knigicinja,mi se sviga skoro se okolu religijata.Voopshto ne e ko sto ja zamisluvaat site.

Edit: Zeng,da ne treba da boldiram neso?

Brat ne se ni trudi na miki da mu objasnish so e satanizam,kavki im se obredite,vo sto veruvaat,dali e dobro ili losho,dali e temno ili svetlo,dali ripaat okolu ogan i jadat luge.Nemoj.Zaludno e.
Tvrdi nesto sto go naucila crkvata.A satanizmot postoi kako religija uste pred hristijanstvoto,sto e fakt deka ne e samo antimovment na hristijanstvoto.
A koga sme veke kaj satanizam.Citav na nivnite oficialni strani,i nekoj knigicinja,mi se sviga skoro se okolu religijata.Voopshto ne e ko sto ja zamisluvaat site.

Не бе, се е баш фино во сатанизмот браво на високо интелектуално ниво е сатанизмот а и паганизмот, а за духовно да не праиме муабет бре милина.
Ние не сме знаеле они се тако слатки и мили они ништо не згрешиле само не се сватени кутрите. Ц ц ц ц ова црквата тое е злото тие сакаат сатнизмот да го нема човече а сатанизмот и паганизмот то је кул.

Не бе, се е баш фино во сатанизмот браво на високо интелектуално ниво е сатанизмот а и паганизмот, а за духовно да не праиме муабет бре милина.
Ние не сме знаеле они се тако слатки и мили они ништо не згрешиле само не се сватени кутрите. Ц ц ц ц ова црквата тое е злото тие сакаат сатнизмот да го нема човече а сатанизмот и паганизмот то је кул.

Paganizam ne postoi kako religija od pamtivek,toa e religija na starite civilizacii,i da,e cool,mene mi e bolje toa nego hristijanstvo.
Na kraj kraeva,so znaesh ti za satanizam pa da komentirash,zaso uopshte se osuduvash da zborish za satanizam koa 5 zbora neznaesh za toa,neznaesh ni koj e satana,neznaesh ni dali e zamislen ili realen.
Citni malce prijatele pa zbori.Ja sum bil primoran da citnam,da slusam neso za hristijanstvo,pa eve komentiram,barem znam za hristijanstvoto poveke nego ti za satanizmot.

[Epten begame off topik SITE]

Zeng,
Никој не сака да ја нема црквата.
Ама Исус е „главен лик“ во Еврејската митологија(така да ја наречам)...како што сите си верувале во Богови,Евреите исто.Само тие верувале во ЕДЕН бог.Тој е семоќен.....

Еве ти во што верувале античките Македонци нпр ...

* Дион можеби Хиперберетас - татко на Македон, митскиот предок на Македонците
* Атхија или Атхрија – божица на светлината, јасното и светло небо, мајка на Македон
* Зејрене – божица со веројатно бригиско потекло
* Аретос (=Херакле) со епитет Пропатор и Патроисос
* Беди или Веди - заштитник на водите, но и животодавен воздух
* Ксандос – заштитник на војската
* Тхаулос или Таумос (=Арес) - бог на војната
* Дарон (=Аполон) - бог на сонцето, почитуван и кај Пајонците
* Ма – Божица со соларни и воени обележја, прикажувана со зрачна круна и оружје
* Бах (=Дионис)
* Бендида - почитувана во близина на реката Струма

Античките Грци:

Зевс
Хера
Аполон
Артемида
Арес
Афродита
Хефест

итн итн ...

Индијците(за кое се вели дека се најсвет народ затоа што и денес им пеат химни на боговите и ги слават)

Шива
Брама

Вишну
итн...

и ако си Евреин,почитувај ја својата и туѓите религии,јас не можам да ти напишам или да те присилам да се напишеш како нешто друго...

Paganizam ne postoi kako religija od pamtivek,toa e religija na starite civilizacii,i da,e cool,mene mi e bolje toa nego hristijanstvo.
Na kraj kraeva,so znaesh ti za satanizam pa da komentirash,zaso uopshte se osuduvash da zborish za satanizam koa 5 zbora neznaesh za toa,neznaesh ni koj e satana,neznaesh ni dali e zamislen ili realen.
Citni malce prijatele pa zbori.Ja sum bil primoran da citnam,da slusam neso za hristijanstvo,pa eve komentiram,barem znam za hristijanstvoto poveke nego ti za satanizmot.

[Epten begame off topik SITE]

Па тоа и јас зборам, ние не сме ги разбрале они се фини по душа.

Што има да подржуваме или не паганизам. Па тој си постои во континуитет . Порано секој бог си имал свој ресор , апосле 300 -тата год. светите отци ја превземале таа улога....Нели бог на виното на грозјето ....а потоа светецот заштитник на виното и грозјето......Станува збор за истото старо паганство само невешто префарбано , замаскирано ..и плус ојачано со една љута резерва ,..свемогучи бог .

ikona.jpg
V.S.
big_peru.jpg

Апсолутно паганизам!

Како може илјадници години верувале во нешто и Античките Македонци и Словените( нели смо некоја мешавина) и сеа од еднаш ај да веруемо у некој еврејски бог и религија кои се само една маска на паганизмот!

Секуларните системи на моќта ги застапуваат и бранат религиите кои пропагираат за “ после живот“ така што го тераат народот да се откаже од борбата против вистинските граблици на овој свет! --- Ваква религија не ни треба затоа ТОНЕМЕ!

И тие имале некој термин за после живот но така што постоеле вечни домови за воините и храбрите... имале и правило - Уништетеги вашите непријатели и непријателите на својот народ. Нахранетеги лешинаритесо нивните трупови, така што вашите следни непријатели ќе се тресат од страв! = и да убиеш не било лошо доколку си бил загрозен!

Судбината им се смешка на оние луѓе чии визии се силни, одважни, храбри и одлучни!

Модерниве заповеди се многу смешни тие се парадокс на денешново време!

Еврејските книги се за Евреи,
Еврејските месаи ги напишале за себе,
Ако ти не си од Еврејска крв,
Како тие можат да бидат за тебе?
Да направиш идол од книга,
Тоа е отров од кој ќе излудиш;
Бог кој умира на крст,
Тоа е причина да станеш луд.
Чувајсе од сите светите книги,
Секоја вера која сака да и се поклониш,
И сите закони кои ги создал Евреинот,
И сите златни правила.
“Законите “ и “Правилата“ кои ти се наметнати,
Од денот кога ги создале,
Не се наменети за твое “добро“,
Туку да те оборат.
Осмелисе да ги скинеш синџирите,
И биди верен на самиот себе,
Осмелисе : Ослободија својата свест,
Од работите кои се штетни за тебе.

Хехехе .....

конечно некој успеа да извади дел од поентата...не гледате ли дека евреите ни наметнале вера со мудар потег дека нивниот Бог ги изгонил сите други ангели од Рајот...и тие станале црни ангели односно божества пагански.Со тоа тие ти ја понижуваат верата,ти наметнуваат обичаи и нивни правила...

Македонија бе само,ништо друго

Да не претеруваме.

Евреите исцрпеле многу од раниот паганизам и верување во магија поради местоположбата на нивната држава(Феникијци,Еѓипќани,Персијци),па имале можеби и најголемо познавање од верувањата на старите народи.Тоа е и документирано,со тоа и најраспространето во денешниот неопаганизам.Евреите придонеле многу со Кабалата,на пример,која ја има во многу денешни етаблирани про-магиски кругови.Дрвото на животот како концепт доаѓа од "Светата Земја"...и уште да не набројувам.
Евреите наметнале Христијанство чисто како најисплатлив потег.Не смееме само поради тоа да ја намалуваме нивната улога во креирањето на староновите верувања.
Jews made us what we are :)

ikona.jpg
V.S.
big_peru.jpg

Апсолутно паганизам!

Како може илјадници години верувале во нешто и Античките Македонци и Словените( нели смо некоја мешавина) и сеа од еднаш ај да веруемо у некој еврејски бог и религија кои се само една маска на паганизмот!

Секуларните системи на моќта ги застапуваат и бранат религиите кои пропагираат за “ после живот“ така што го тераат народот да се откаже од борбата против вистинските граблици на овој свет! --- Ваква религија не ни треба затоа ТОНЕМЕ!

И тие имале некој термин за после живот но така што постоеле вечни домови за воините и храбрите... имале и правило - Уништетеги вашите непријатели и непријателите на својот народ. Нахранетеги лешинаритесо нивните трупови, така што вашите следни непријатели ќе се тресат од страв! = и да убиеш не било лошо доколку си бил загрозен!

Судбината им се смешка на оние луѓе чии визии се силни, одважни, храбри и одлучни!

Модерниве заповеди се многу смешни тие се парадокс на денешново време!

Еврејските книги се за Евреи,

Еврејските месаи ги напишале за себе,

Ако ти не си од Еврејска крв,

Како тие можат да бидат за тебе?

Да направиш идол од книга,

Тоа е отров од кој ќе излудиш;

Бог кој умира на крст,

Тоа е причина да станеш луд.

Чувајсе од сите светите книги,

Секоја вера која сака да и се поклониш,

И сите закони кои ги создал Евреинот,

И сите златни правила.

“Законите “ и “Правилата“ кои ти се наметнати,

Од денот кога ги создале,

Не се наменети за твое “добро“,

Туку да те оборат.

Осмелисе да ги скинеш синџирите,

И биди верен на самиот себе,

Осмелисе : Ослободија својата свест,

Од работите кои се штетни за тебе.

Allah is jew.

Да не претеруваме.

Евреите исцрпеле многу од раниот паганизам и верување во магија поради местоположбата на нивната држава(Феникијци,Еѓипќани,Персијци),па имале можеби и најголемо познавање од верувањата на старите народи.Тоа е и документирано,со тоа и најраспространето во денешниот неопаганизам.Евреите придонеле многу со Кабалата,на пример,која ја има во многу денешни етаблирани про-магиски кругови.Дрвото на животот како концепт доаѓа од "Светата Земја"...и уште да не набројувам.
Евреите наметнале Христијанство чисто како најисплатлив потег.Не смееме само поради тоа да ја намалуваме нивната улога во креирањето на староновите верувања.

Точно така .Кога се појавило Христијанството , Евреите биле еден од многуте други поробени народи ...така што неможеле , не биле во позиција никому ништо да наметнат насила , поготово не религија на другите народи . Ваквите тврдења недржат , немаат ниту логика ниту вистиност во нив .
Библија..да
религии..секти ..паганизми.......не

Да не претеруваме.

Drvoto na zivototot e spansko selo za 99% od Hristijanite taka da e mnogu intzeresno sirenjeto na edna religija kade seksualnosta e inhibirana do krajni granici a za sebe zadrzuvanje nesto sosema drugo. Ne ke e slucajno, neli :wink:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom