Паганизам

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување

Го поддржувате ли паганизмот

• Да

Гласови: 47 50,0%
  • Не

Гласови: 47 50,0%

• Вкупно гласачи
    94
Seksualnosta mora da ja ima.

Samo vo isprevrtena religija kako evrejskata toa e zabraneto...e kako de taka zabraneto?

A potomstvo ?

a sto e potomstvo? negacija na edna generacija i nejzinite vrednosti so druga.

PAGANIZAM ne e mnogubostvo nego vidovi obicai koi ni se nasledstvo od nasite pretci staro slovenite koi bile mnogubosci:tapp:

PAGANIZAM ne e mnogubostvo nego vidovi obicai koi ni se nasledstvo od nasite pretci staro slovenite koi bile mnogubosci:tapp:
Паганизмот од религиска гледна точка е збир религии кон богови врз чија основа имаш поделба на политеистички, пантеистички или панентеистички..во суштина под паганизмот се подразбираат религиите на не христијанските народи..меѓу кои и старо словените..

Verata na nasite pradedovci epaganizam, pred da ne pohristijaniziraat nie sme bile Pagani!!!!

Јас лично го поддржувам паганизмот. Но проблем со паганизмот е тоа што во него покрај добрите богови има и лоши па дава многу можности за злоупотреба. Ако луѓето насле начин да ги злоупотребат како повод за војни религиите како што се христијанството и исламот кои изворно се залагаат само за мир и соживот меѓу народите. Замислете што би направиле со религија која јавно ја поддржува војната и омразата помеѓу луѓето. :cuc: :pop: :star:

А кои се словените,ги знаеш?
Тие се твој предок ?

хахахахха

Neznam,Moze ti tvrdish deka Aleksandar Makedonski ti e predok,tvoja stvar,ja licno ne sum tolku naduen,i niso ne mi znaci toa,poso veruvam deka slovenite mi se predci,kako i na nas,taka i na srbite,hrvatite,bla bla,zatoa i sme tolku slicni.
A so ogled na toa deka slovenite doshle miljarda godini na balkanot posle Ace...neznam so ni se faka tipceto na nas...Ali,kao i da e,ne e cas po istorija...:toe:

Neznam,Moze ti tvrdish deka Aleksandar Makedonski ti e predok,tvoja stvar,ja licno ne sum tolku naduen,i niso ne mi znaci toa,poso veruvam deka slovenite mi se predci,kako i na nas,taka i na srbite,hrvatite,bla bla,zatoa i sme tolku slicni.
A so ogled na toa deka slovenite doshle miljarda godini na balkanot posle Ace...neznam so ni se faka tipceto na nas...Ali,kao i da e,ne e cas po istorija...:toe:

ΗAHAHAHA brat ti si zakon !!!

Kako prvo,ne e cas po istorija a treba da bide zatoa sto NE ZNAES istorija..ne znam ni koj ti e Ace ne znam ni od kaj gi izvadi milijarda godini...ova e religija...ako znaes,zbori.
A ti se pravis deka znaes istorija,ama,pak,ne znaes.

ΗAHAHAHA brat ti si zakon !!!

Kako prvo,ne e cas po istorija a treba da bide zatoa sto NE ZNAES istorija..ne znam ni koj ti e Ace ne znam ni od kaj gi izvadi milijarda godini...ova e religija...ako znaes,zbori.
A ti se pravis deka znaes istorija,ama,pak,ne znaes.

Milijarda godini <=-- ako gi svati u bukvalna smisla,imash problem.Seriozen.
Ace e Aleksandar Makedonski,ako ne go znaesh,imash problem.Seriozen.
Nashi predci se slovenite,da,od pleme sme nastanati,i slovenite se dojteni na ovie prostori mnoogu pokasno od Aleksandar Makedonski.
I,fala so me potseti deka e religija,posho neznaev,samo replicirav na tvoj post.
Pacer.

Како православен христијанин не можам и не сакам да го поддржам паганството ниту пак политеизмот и дури построго ништо друго освен мојата вера. Тоа што нашите прадедовци биле пагани не значи дека и ние треба да бидеме пагани, нели? Иначе може би требало да живееме и без струја, вакцини и сите останати погодности?! Господ слегол од небото, се родил, за да не врати грешниците на нашиот Бог а не да правиме златни телиња и да си измислуваме богови со свој ресор. Но тоа е веќе политеизам, да се вратам на паганството. Осичка фино тоа го кажа. Нашите обичаи (некои, не сите) и влечат корени од паганството затоа што тоа ни биле прадедовците...

Леле GodHateUSall

Ти имаш некои проблеми изгледа.
А ФАКТ е дека многу обичаи од античките Македонци се пренесени и живеат до ден денес.

Леле GodHateUSall

Ти имаш некои проблеми изгледа.
А ФАКТ е дека многу обичаи од античките Македонци се пренесени и живеат до ден денес.

w000000000t
Nemoguce! Se slagame xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom