Како да објавам книга?

• Креатор на темата Креатор на темата Female
  • Време на започнување Време на започнување
Јас се интересирав на истата тема, додека не прашав еден пријател што работеше во една издавачка куќа. Значи, како прво и прво, ми рече тој, треба да најдеш спонозор кој ќе го плати издавањето на книгата, или ако имаш пари сам да си ја платиш, да најдеш издавач, и слично. А знак прашалник е дали книгата ќе ти се продава. Затоа, ако ме слушаш мене, издавање книга во Македонија? А-а! Никако :) Поздрави

најдобро ако немаш пари седи мирен.без спонзори и издавачи ништо само ќе си плачеш.не ебитно дали знаеш да напишеш нешто туку со кој се дружиш.ова ти е укратко.пиши колку страни сакаш да има па од прилике ќе ти кажам некоја цена

КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС

КНИГА СО 250 СТРАНИ, ЗА 500 КНИГИ Е 500 ЕВРА ПОМАЛКУ ОД 500 КНИГИ Е ДРУГА ЦЕНА

Прочешлав низ форумот па не успеав да најдам ваква тема.

Не си дочешлал. :) Споена е темата со веќе постоечката... можеби сега ќе најдеш некој одговор повеќе исто така. :wink:

најдобро ако немаш пари седи мирен.без спонзори и издавачи ништо само ќе си плачеш.не ебитно дали знаеш да напишеш нешто туку со кој се дружиш.ова ти е укратко.пиши колку страни сакаш да има па од прилике ќе ти кажам некоја цена

КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС КИКИРИКИДАГЛАС

КНИГА СО 250 СТРАНИ, ЗА 500 КНИГИ Е 500 ЕВРА ПОМАЛКУ ОД 500 КНИГИ Е ДРУГА ЦЕНА

немам некоја намера да прам профит од то, онака ми е колку да имам по некој примерок, некоја симболична бројка, да речиме до 50 максимално.
А и бројот на страници нема да е голем, пошо за поезија се работи, па мислам дека максимално би достигнала 100 страни.

Не си дочешлал. :) Споена е темата со веќе постоечката... можеби сега ќе најдеш некој одговор повеќе исто така. :wink:

да да, најдов нешо интересно :wink:

ЌЕ ПРАШАМ ДЕНЕС И ЌЕ ТИ КАЖАМ ТОЧНО ЗА 100 СТРАНИ

сум заборавил да пишам ми рекоа 200 евра за 100книги од 100 страни некако како да е скапоКИКИРИКИДАГЛАС ИЗВИНИ имав некој заебанции овие денови

сум заборавил да пишам ми рекоа 200 евра за 100книги од 100 страни некако како да е скапоКИКИРИКИДАГЛАС ИЗВИНИ имав некој заебанции овие денови

уф скапичко, ќе барам изгледа некоја алтернатива ...

фала шо си се потрудил и шо си прашал, претходниот пост ич не ми беше саркастичен :helou:

и јас сакам нешто да печатам па не ми кажуваат цена кај што сакам да ги правам има некој проблем ако разберам нешто друго ќе ти кажам.не се секирај не се навредувам така лесно чао и се најдобро

Bi sakala da objavam kniga..ne denes ili utre, tuku opsto, a mozi vo bliska idnina
Jas nemam ni najmala idea KAKO se pocnuva, ni kako se dvizi ovaa rabota
Nekoj da znae??
Ako znae, neka poveli
Sekoj detal e dobrodojden..podrazbira i cena..

Откако ќе ја напишеш, ќе ја понудиш на неколку издавачки куќи кои мислиш дека се одлични според тебе, така да тие ќе прочитаат и ќе ти кажат дали може да стојат зад тебе, поточно да ти бидат издавач. Потоа, си наоѓаш финансии и средена работа. Тие се грижат за лектура, дизајн, маркетинг... исто што е најважно ако сакаш да ти успее, мора да имаш огромен маркетинг и примамлива корица, и да се продава по симболична цена.

Ја отворам темата за оние кои имаат повеќе информации како оди целиот процес на продавање книги. Бидејќи напишав книга и оваа недела ќе биди испечатена, но не знам како се продаваат во книжарниците? Ако некој знае нешто ве молам пишете!

Ја отворам темата за оние кои имаат повеќе информации како оди целиот процес на продавање книги. Бидејќи напишав книга и оваа недела ќе биди испечатена, но не знам како се продаваат во книжарниците? Ако некој знае нешто ве молам пишете!
Прво,со среќа.Второ имаш ли издавачка куќа?

за што се работи книгата, колкава е ? во каков стил е пишувана? повеќе детали ако сакаш може ќе сакам да ти ја купам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom