Би ја женел...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Saka eagle da kaze deka saka da bide sakana a ne da ja proracunue nekoj pa da vlezat od pogresni celi vo brak ... odnosno nejze i e najbitna strasta :smir:

Na temata mislam isto taka deka ti serpico kako avtor na temata ne izlaza i ne pisa ti sto ocekuvas i kako se zamisluvas vo taa delikatna situacija , ne mi glumi tuka Ray Misterio nego pokloni se i ti ...iskrenost e najbolja politika veruj

ne mu se isplati, druze toa, nemoj sluchajno-ke izgubi od sharmot, kao taka, pa sekoj sho misli ne se kazue tuka, ovdeka e glumenje teatar:vozbud:

nego...

nema veze toa so familijata, dokazana rabota e deka surite sho se vadat na familijata ustvari prikrivaat nesho drugo...

ja sho deka imam del blagorodnichko poteklo, koa sum bleso- takov, ali edno ke vi kazam, od pochetok se kazue, sho i kako, za da ne ve boli posle glaata, posho curata moz da vi kaze

"abe, cekaj sea, me zbuni totalno, pa ne beshe be ti vakov, zasho se smeni sea...eeeeeeeeeeeeeeee...":pos2:...ke mi ja obrukash familijata...nemoj ziti boga...

Во наредните 5 - 6 год не се гледам себеси во брак, така да и не сум размислувал премногу на таа тема. Претпоставувам дека би ја женеел таа што ќе успее да побуди нешто во мене што никоја друга не успеала пред тоа, кон која ќе чувстувам страст, љубов, грижа, но истовремено и ќе ми биде забавна и интересна. Совршено не може да биде, секогаш ќе има мали караници и проблеми, но и тоа е составен дел од бракот.

Мажетини, колку пати во животот сте го кажале ова за некоја девојка? :)

Категорија на девојки за кои ко шо би рекол еден колега форумџија доаѓаат од асал фамилија, во јавност (барем) се пристојни, делуваат како одлични идни мајки на нашите деца, убави и прибрани, кротки и фини, со изглед и интелект кој едноставно асоцира на фамилијарна хармонија и мирен семеен живот.

Можна нус појава #1: такви се бидејќи се репресирани т.е. строго контролирани од фамилијата. Доколку добијат шанса да одат надвор од дома, ги фаќа синдромот на куче кое скинало ланец.

Можна нус појава #2: За нив не важи #1, но често додека ние ги оставаме на мира за да ги збркаме во подоцнежните години, некој друг man with the plan веќе ги врбувал и нас ни остануваат девојките кои цел живот шетаат со гол стомак ил грб (со можни идни здравствени проблеми како мајки), пијаниците, кои ем шо не се рентабилни бидејќи пијат колку нас (девојките од "Би ја женел" се задоволни и поднапиени со една Тиа Мариа или Мартини) ем не потсеќаат на традиционалните вредности кои се на цена во здравите семејни заедници, феномените (од медицински аспект) кои можат да родат здраво дете од 4 и кусур килограми во 7-ми месец, итн...

Во кое доба од животот сте посакале ваква девојка? Обично кога јабанџијата сака да се "смири" ако има среќа, си наоѓа мома со материјал за брак, логички речено. Фраерите па, повеќе сакаат позната чупа да шетаат за рака и не обраќаат премногу внимание на вредностите кои не се актуелни на 21 година, но ќе се од 30-тата до крај на живот.

Имате ли тактика на одржување на добар контакт со девојки кај кои сте препознале wedding material, на кои ќе им се посветите откако ќе ги поминете сите фази на квалитетен ергенлук, или едноставно you go with the flow па шо ќе биде нека биде?

Ова ти беше добро... НЕ знам зошто никој од членовите не ги коментираат #1 И #2, еве ќе почнам јас... Многу си во право за болдираното. Има типци кои сакаат да поминат како што велиш ти квалитетен ергенлук - во превод фаќаат лесни женски, ги мењаат како чорапи,женски кои шетаат голи, а во меѓувреме се во мноогу добри односи со wedding - material девојките...Па дури и ги гибаат, им даваат лажни надежи, заеднички кафиња... Таквите локални фраери се сигурни дека тие девојки никој не им ги гиба ( БАРЕМ СЕ НАДЕВААТ), и си ги чуваат за женење... Фрази од типот - сега си живеам, а тебе ќе те земам за жена коа ќе ми дојде време за женење.

И јас како и авторот на темата се интересирам , а никој не одговори
Зошто секогаш КВАЛИТЕТНИТЕ ПОРЦИИ се чуваат за попосле - и се ризикува да бидат изгубени, и секогаш на цена се прво РАСТУРЕНИТЕ ПОРЦИИ?

Ова не го сфаќам. Од кај се сигурни тие мачо типови дека дури тие ја чуваат фината женска, нема некој да дојде и да им ја земе а?
Баш ме интересира.

..vaka ....mene uste mie rano..i ne mislim ama ipak ...do 28-30 ne ni mislim deka toa bi go napravila osim kako sto napisa eden ..so ako ti kasne tri meseca hhaha..ima edna slucka mokentalno ..devojcevo 16 toj 22 i sakal na golo i ete sea mora da ja zeme....mislim dali mora ova da e edna od pricinite za brak?????/ pa ic ne mi se svigjaaaa:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

inaku koga bi odbirala maz..bi sakala...da znae da me nasmee...da e sekogas covek do zbor...da me pocitua a voedno da me SAKA...zash ja nego svekako bi go sakala hahaha:pos2::pos2:....inaku znam mislam mi kazale deka maskite obicno koga ce dojda do 23 i nagore pocnuaa za toa da misla mislam za brak...za toa da ja najda vistinskata..ozbilno???(aj kazite vie maski) :vozbud:

Ова ти беше добро... НЕ знам зошто никој од членовите не ги коментираат #1 И #2, еве ќе почнам јас... Многу си во право за болдираното. Има типци кои сакаат да поминат како што велиш ти квалитетен ергенлук - во превод фаќаат лесни женски, ги мењаат како чорапи,женски кои шетаат голи, а во меѓувреме се во мноогу добри односи со wedding - material девојките...Па дури и ги гибаат, им даваат лажни надежи, заеднички кафиња... Таквите локални фраери се сигурни дека тие девојки никој не им ги гиба ( БАРЕМ СЕ НАДЕВААТ), и си ги чуваат за женење... Фрази од типот - сега си живеам, а тебе ќе те земам за жена коа ќе ми дојде време за женење.

И јас како и авторот на темата се интересирам , а никој не одговори
Зошто секогаш КВАЛИТЕТНИТЕ ПОРЦИИ се чуваат за попосле - и се ризикува да бидат изгубени, и секогаш на цена се прво РАСТУРЕНИТЕ ПОРЦИИ?

Ова не го сфаќам. Од кај се сигурни тие мачо типови дека дури тие ја чуваат фината женска, нема некој да дојде и да им ја земе а?
Баш ме интересира.

zatoa sho droljite se interesni i zabavni, oni za zenenje se pametni i dosadni

po kratko zdravje boze:smir:

Ама зашто би се изморувале да ги бараме тие шеми еден кај друг- и тоа баш за брак? Пример, на 15 сакаш фраери, на 20 интелектуалци, а уствари ти треба само оној кој ќе го сакаш - no labels.
:cuc:
Ама шемите се полесни, по шемата го наоѓаш она што би требало да ти се допаѓа. А сепак, по извесен период кога би влегол во магичниот круг, и би сфатил дека шемата иако ти одговара го нема она тригерче кое ќе ја направи љубовта... се` паѓа во вода.

Од друга страна, ако случајно налета или со сила влезе во твојот живот “нешто“, и го удри она копче магично... нема лабелс, нема ништо. Е ама оди нацртај ја таа слика... мижеечки и тоа.

Eagle, извини шо те “гањам“ по теми наеднаш, ми привлече внимание. Ама игнорирај ме...

zatoa sho droljite se interesni i zabavni, oni za zenenje se pametni i dosadni

po kratko zdravje boze:smir:

Баниран е знам, ама сакам да реплицирам.

Ако се интересни и забавни зошто не ги земат за жени?
Зошто се одлучуваат за досаден живот?
Страв им е од етикетата која што ќе ја добијат од општеството?

:cuc:
Ама шемите се полесни, по шемата го наоѓаш она што би требало да ти се допаѓа. А сепак, по извесен период кога би влегол во магичниот круг, и би сфатил дека шемата иако ти одговара го нема она тригерче кое ќе ја направи љубовта... се` паѓа во вода.

Од друга страна, ако случајно налета или со сила влезе во твојот живот “нешто“, и го удри она копче магично... нема лабелс, нема ништо. Е ама оди нацртај ја таа слика... мижеечки и тоа.

Што ако се воспостави дека „нештото“ кое навлегло во животот само за кратко време било „вистинско“?
Јас би играла со шема.

Што ако се воспостави дека „нештото“ кое навлегло во животот само за кратко време било „вистинско“?
Јас би играла со шема.

Многу касно си останала. :( Ќе се среди се`, како и секогаш. :wink:

Туку, затоа и реков, иди насликај го тоа, мижеечки уште. Неможеш да знаеш, никогаш нема да знаеш, и да умреш со помислата, може да не си била во право. Само што шемата ми е нешто како... задоволување, како бронзен медал. Колку да се каже дека сме играле.

Ова мислам дека се однесуваше на мене па ке одговорам (ако не било за мене не се лути пријателе):smir:

Значи,лично не се сложувам со тоа дека девојките ако преминат 25 веке се outlet па ке им треба мираз или стројник.Мислам кој век сме?!Ама во секој случај според мене добро би било да биде мажачкава до некои разумни 30-31 години и тоа од повеќе причини (репродуктивни, нервозни и сл.)Али јебига, и после тоа не пропаднал светот.Секој со своја срека.Тоа за годините.

А сега после некое искуство по прашањето на бракот и заедничкото живеење би рекла дека мој совет е пред да го склучите бракот живејте заедно со партнерот барем 2-3 месеци.За да почуствувате што е разликата мегу врска класична и живеењето со некој.А и тежината богами.И обврските, толеранцијата, мегусебното почитување и да се знае кога треба топката да се смирува за да не експлодира ситуацијата.Зашто после караница нема секој по дома.Туку под ист покрив и во ист кревет.И верувајте на почеток ич не е лесно.Напротив тешко е.И нервозно.Значи тоа ти е една голема обврска.Е сега добро ке биде ако биде проследена со желба.Тогаш е топ.После е навика.На обврски на заедничко спиење, живеење и низа други секојдневни работи.

И што друго да ви кажам-кога избирате личност слушајте се себе си.Некој сака дива некој срна.Некој јагне некој лав.Тоа ти е.само да чувствуваш дека сакаш да се будиш покрај некој и да се нервираш со него секој ден, и да водиш љубов и да разговараш и да подигаш дом и фамилија.а според мене бракот е важна работа.Можеби ке ви звучам старомодно ама јас мислам така.Ние идевме 3 години претходно,после тоа живеевме 2 години како вереници заедно.Пред да склучиме брак.Тоа ти се вика генерална проба.И после ме прашуваат како сега во брак?-велам исто ко порано.Тоа што го сменав презимето не смена ништо од тоа што ние си го изградивме претходно двајцата.И сега градиме и градиме.Полека.ама сигурно.И око не ми трепнува сега за рагање на деца и растење.Ама ке почекаме уште малку.Има време.Зошто знам дека сум со вистинскиот човек.А да ке заборавев-не ми се допагаат присилените бракови заради бременост.Ама и нив не им е лесно.

П.С Извинете на романот ама имам уште за пишување.Ако ми текни ке пишам.Позззз:helou:

:olee:

Se milsev koj del od muabetot sto go pisa da go izbrisam, ama nemozam. 100% se soglasuvam so se.
Znaci ne sum mazena imam 26 godini i ne patam od toa deka ke ostanam sama. Naprotiv sega sum poveke birana otkolku prethodno(malku glupo mi zvuci ova). Samo problemot e vo toa sto posle nekoe vreme proba, kao sto kaza ti "би рекла дека мој совет е пред да го склучите бракот живејте заедно со партнерот барем 2-3 месеци.За да почуствувате што е разликата мегу врска класична и живеењето со некој" gledam deka ne e taa osoba so koja sto smetam deka treba da go pominam ostatokot od zivotot. Znaci mene toj potpis za brak ne mi znaci nisto. Ako se slagam so nego, i zeveeme ubavo kako decko i devojka ke ni bide ubavo i pokasno so ili bez potpis vo maticno. Od sekogas sum kazuvala na dvajca sto se sakaat i sto si se ispolnuvaat vo sekoj pogled ne im znaci brakot mnogu. Toa jas licno bi go napravila togas koga bi se resile da imame dete, zasto sepak bi sakala toa dete da si zivee i da se odgleduva vo brak zaveren so potpis.
A dali sum razmisluvala so nekogo za mazenje...ne. Veke kazav i pogore. Bitno mi e da me ispolnuva i da osetam deka mi e ubavo so taa osoba da se budam nautro, da pominuvam dobri i losi raboti, pa i po nekoja karanica. T.e. da sakam da bidam so nego.:pipi:

Океј, згасни го телевизорот или смени на А1, фудбал давет, доста со шпански серии.

Каква сакат да си, генерално до 25 бираш. Ти мојш ко Анистон да изгледаш на шеесет, ама шо ќе ми си ко за 10 години ќе умриш? Ебате ограниченост.

И не се вади за се шо се дешават во светов со шовинизам ебаго. Во Сибир е ладно - шовинизам. Ја скинаја Дајана - шовинизам. Аман.

Премногу иронија, сарказам и непотребни зборови за личност на твои години.
Порасни (и физички и психички), па ќе правиме муабет понатаму за женење и мажење. :wink:

EDNAS I KE VIDEME DALI KE PRIFATI :smir:

Пишувај со црни букви и со нормална големина на букви! - Crazy in Love

Јас велам едно огромно -НЕ
зошто не на бракот ,после толку видени лични и нечии и семејни драми јас сватив една работа за бракот
Бракот е легален начин за личноста А да ја експлатира личноста Б на било каков начин дали:финансиски,дали како машина за раѓање ,дали психички и емоционално....воглавно би рекла финасиски
Toa еден од(легалните) начините за некој паразит да се шлепа на твој грб и да ја прикрива својата неспособност со тоа што ќе биде stay at home mom/dad

Ако некој ми рече а деца?
Јас викам а си чул за сперм донори(бидејќи во последно време се збори за природната улога на жената,а ова е природната улога на мажот)сурогат мајки?

Го видов, се заљубив и појдов со него! Немаше ни второ, ни трето. Ниту ќе има.

И да бев со некого и се да имав, исто ќе направев. Без шема и без око да ми трепне!

Ова изгледа болно, но мажите бараат жена што има карактеристики на нивната мајка...зборам за тие домаќински карактеристики.

Точно така и јас дојдов до тој заклучок.

Мене сепак читајќи ја одново темава, не ми е јасно, како може некој да биде сигурен дали некој/а е материјал за мажачка/ женачка? И еве, доколку е 100 посто убеден/а дека особата е подобна за брак, фамилија и деца, како може некој да очекува дека таа особа секогаш и во секое време ќе биде тука за него/неа и дека ќе го/ја чека девојката/дечкото додека се испуцаат и додека си го иживеат животот. Што треба да прават “избраните, односно материјалите за брак“, да се надеваат залудно дека ќе се најде некој/а што ќе ги земе или сака, додека овие другите не ги ни приметуваат за време на “бурниот“ живот?
Зарем е фер да се очекува дека “материјалите за брак“ треба да седат залудно и да чекаат до 27 - 28 година, кога ќе се разочараат од се живо и диво?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom