Би ја женел...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Го немам кажано тоа до сега ,но би го кажал кога ке дојде време на личнист што ја сакам и се сложуваме заедно во секој поглет

Аа чим со бившиот до брак не останав иам време..
Ма од 15 години се чекаше 18 да напунам.
Пукло је али и сега можам да кажам дека за едно 10 години кога ќе барам маж по шема на гореспоменатата фаца ќе го барам.
..џабе мелам.. Ќе завршам со џанкер/пијаница/фрик или нешто томе слично..
..Али да си кажам ја..
Како и да е.. И после се сакам да бидам со тип што ќе ме сака и почитува значи.. Можеби тогаш повеќе ќе ми одговара да му се врти светот околу мене. Сакам да сум центар на внимание значи и во тој брак што ќе го дочекам ваљда некогаш ќе сакам да сум центар пажње.. Не би можела да бидам со тип што ќе сака да доминира затоа што и јас сум таква.. Ќе треба со калаши низ дома да се разбираме. Не дека не сакам да слушнам одбивање или нешто.. Баш напротив - Сакам.. Сакам авантури, да не е монотоно и се.. Ама сакам секогаш на крајот после се да е до мене.. И да сум тажна, лута, нервозна.. И колку да му го прснам филмот кога ќе ми треба да биде тука да ме гушне само.. Е таков да се најде чекам 18 и за муж го зиам :pipi:
И повторувам она со фонт кец што го пишав погоре..
Сепак знам дека на крајот ќе завршам со нешто скроз обратно од тоа што ми се мота во глава.. Али ако не друго сигурна сум дека тоа ќе биде - Некој што ќе го сакам.

Душо кај ти се на тебе барбиките????????
Кај бе отидеа младината брееееее?!?!!?!?!?!?!

И да бек ту сабџект, сеа се мислам со дадата кога ке биде најдобро или да почекам уште една година чунки економска криза нема се пари, а за таква обврска се треба паринки едно 2000 до 3000 евра у старт (а ја тие ги неам) така да сеуште си чекам (од друга страна не се ни брзам искрено).
А сеа како ја одбрав?
Па така со неа сум веке 3 години 3 месеци 9 дена 10 часа и 12 минути!!! :kesa:
Ме свакате шо сакам да кажам?
Заљубен сум мореееее!!!
Е сега нели најнормално не е исто сега и тогаш од коа ке си у брак али се во свое време мора да има и такви ситуации а и во врската има такви ситуации ( и тоа колку ехееее!!).

...а за мажите моето мислење кое до сега се потврдило е дека идеална жена за женење е: да личи на мајка му- се мисли на мајка у смисол, да средиш, да испереш ручек да напраиш,
......
е таква МАЛО МОРГЕН
Е де. Ај да ги сменам малку родовите и да го прилагодам твојот текст.

А за жените мое мислење кое до сега се потврдило е дека идеален маж за мажење е: да личи на татко и - се мисли на татко у смисол, да работи, да се грижи за домот, да поправа по дома кога ќе ти се расипе машина за перење, да носи пари дома и во случај таа да не работи тој да не седи, сето тоа за да биде и добар татко на твоите деца.
таков мало морген?

Ептен се фаќате и буквално го сфаќате тоа „да е како мајка му“. Работата е во тоа и двајцата да си се грижат еден за друг, без да се оптеретува било кој од двајцата дали таа му личи на мајка му или тој на татко и, да си се договараат како ќе си помогнат во врската/заедничкиот живот/бракот.

Мене па се папучари ми се погаѓале, сите до сега мислеа да „го поминеме цел живот заедно“:) Изгледа од тие материјалите за женење сум...:)
А јас кажав дека ќе го омажам овој со кој сум сега, ама тоа летоска, неколку минути пред да го запознаам, додека се шмекавме во кафич:) Не знам дали е материјал за свадба, не видов на темава опис за тоа каков треба да е мажот за да е добра прилика (а ова добра прилика само на добростоечки материјално ми иде, лол), ама убаво ни е заедно.... Мислам дека со оној со кој ќе бидам во моментот кога ќе посакам да сум во брак - со него ќе се земам. А критериумите ќе се истите како за во врска...

досега пупупупу немам кажано за ниедна фала му на бога не сум дошол до тој стадиум од животот нити пак ме маѓепсала некоја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom