Би ја женел...

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека еден ден би сакала сигурност. Сакам да имам кај кој да се вратам и да имам некој што ќе ме цени и почитува и заштитува.

Да сакам да сум и сама во одредени мигови и моменти..сите сакаме време за себе си. Ама сакам и некој да ме сака, да му требам и да ми треба. Сакам некогаш да имам и деца, да знам зошто толку работам и се трудам. Не сакам да сум сама и да немам на што да се радувам кога ќе наполнам 50 години.

Ама па..гледано од страна на предходните класификации.. Не сум мирна, не сум пасивна. Она што сакам да го направам го правам, макар тоа значело да одам против сите што ми стојат на пат. Имам свое мислење и не го менувам затоа што некој така сака. Можам да направам компромис, ама тоа не подразбира дека некој секогаш ќе има право за се а јас ќе бидам само безгласна буква и некоја што ќе работи по дома и ќе чува деца.
Кога ќе научи некој да ме почитува поради она што сум ќе научам и јас да го почитувам него. Работава излезе тешко на оние со сопствено мислење. Можеби и грешам..сепак сум видела и неколку исклучоци.

Мажетини, колку пати во животот сте го кажале ова за некоја девојка? :)

....
Оние кои веќе одбрале... како се случи изборот? .....
Еднаш. Е сеа за некого ќе бидам глуп, за некоја ќе бидам романтичен ама тоа е тоа. Еднаш.

Изборот се случи многу пред да го кажам тоа. А како се случи одлуката т.е кажувањето и во кој момент е друга работа.
Нема некоја филозофија, се фаќаш сам себе си дека премногу голем дел % од мислите ти се конверзација со неа и си викаш зошто ова се да не биде real.

Si vetiv deka ke ja zeam za zena tipkata so koa ke i kazam da mi pomogne da go otvoram pivoto bez sram ke go otvori od p..ka. [ normalno ako ne se desi toa nema da ostanam "stara moma"]
I si vetiv deka ke ja zeam za zena kurvata sto koga ke zastanam i ke se prebacam u suvozacko sedishte ke mi ja otvori zaklucenata vrata pred ja da i ja otvoram.

Не, сум си помислил дека би ја оженил некоја, никогаш досега. Сум гледал разни особини кај разни женски, што ми се допаѓале, што мислам дека би сакал да ги има мојата жена и ми се чини дека не би сакал таква жена како што опиша Кики погоре. Не сакам мирна, пасивна, безгласна буква од жена што ќе ми готви, пере, чисти, чува деца итн итн.... Знам дека е небалкански... ама јас би сакал жена што би ми била еднаква, а на подредена. Ако има свое мислење и е спремна да го спротистави со мене и да го одбрани, па уште поубаво. Тоа е знак на интелегенција, едуцираност и карактер, а овие секогаш работи секогаш сум ги ценел и мислам дека се потребни кај една идна мајка. Тоа семејство кое го градам со неа е нејзино колку што е и мое, па зошто не би имала и таа глас. Не знам, можда така сум пораснат. Кај мене дома секогаш моите заедно решавале. Се разговарало со аргументи и немало доминација на нечиј "авторитет".
Инаку за бракот мислам дека би се женил главно со цел да имам деца, значи да оформам семејство. Инаку, ако само имам желба да живеам со неа под ист покрив, немам никаква потреба да потпишувам никакви документи. Tака да... уживај додека уживаш и после реши се и почни со нова фаза во животот.

Абе кандидатки за женење има...би ги женел...мајке ми...ама зелен сум ко тиква бе 19 години имам а и ќе ме заколат братучедиве ако се оженам на возраст помала од 26 години :S постари се, можеби знааат некои работи кои јас не ги знам..како и да е доколку некоја вреди за парите ќе платам за свадба :wink:

Не сум ти јас крив за ништо, шо ме цитираш, кажи си шојмаш да си кажиш. Прам муабет за генерално, не морат да значит дека така е кај сите.

Прво, помал си за да ми се понашаш така, а второ нема ти да ми кажиш јас што да кажам.
И да, твојот пост беше грд, затоа нема потреба да се правдаш што поточно си мислел. Ако не си свесен за реалноста, се повеќе има слободни или немажени девојки повозрасни од 25 години, а дупло позгодни и попаметни од тие под таа граница. И со ова не мислам на мене, да е јасно.
Зато мало, секогаш се мисли два пати, пред да се напише нешто ... или па воопшто не се пишува, таму каде што очигледно не ни е место.

А во врска со темава ... само еднаш од срце и промислено сум си го кажала тоа т.е. сум го посакала. Другите пати биле нешто како: еј многу ни е супер кога сме заедно, би можела да живеам со него засекогаш, и тука следи бош фаца и прекин на програмата. Значи ништо сериозно, добро промислено или од срце. А за тој едниот пат не коментирам повеќе, дека не се знае, не сум се откажала од таа помисла и желба сеуште ... може сепак на крај тој ќе ми падне во раце ...:vozbud:

romantichna, jas mislam deka e u pravo dechkoto za prvoto mislenje

cura nad 25 godini, e poteshko da se omazi, mislam ne deka nema da se omazi, ali treba miraz da spremi jak...Vikendica, kola, nesho taka, za da primami mazhjak dobar:smir:

Безбегање од тема!
Прашањето е јасно поставено.

Калисто, кажи си ти за тебе! Сигурно имаш искуства вакви.

sekako druze, od toa nema beganje, prvata e Makedonka, slatka umna i ubava, vtorata e Francuzinka, sharmantna spontana i ciclesta bajagi

inache i dvete si gi perdasham, koa kako mi doe zavisi...a bogami nema da mi bide losho i po tret put da se zaljubam i da kazam ona DAAAAAAAAAAA , ili ako se zaljubam...za mene brakot e samo papirus stupidus, imam sloboden duh i specifichen sharm, zatoa idemo dalje u nove pobede...:tv:

se nadevam deka si zadovolen od odgovorot

Ps.pichinjata sakaat dokazani mushkarci, toa e vishe od sigurno:pos2:

Уф, не би сакала мојот вереник да мисли дека сум добар вединг материјал.
И да сум по тие правила погоре, не би сакала тоа да е битно. Па тогаш тој ќе би направил важно нешто-како брак и семејство, од сосема погрешни причини. Ќе ја пропушти таа која ја сака, која го инспирира и/или со која дише со полни плуќа, само за да го направи она што треба, што е ’’исправно’’ за некоја досадна млака среќа и просечен живот. Не ми се допаѓа тоа, па ќе го откачам ако е така.

Уф, не би сакала мојот вереник да мисли дека сум добар вединг материјал.
И да сум по тие правила погоре, не би сакала тоа да е битно. Па тогаш тој ќе би направил важно нешто-како брак и семејство, од сосема погрешни причини. Ќе ја пропушти таа која ја сака, која го инспирира и/или со која дише со полни плуќа, само за да го направи она што треба, што е ’’исправно’’ за некоја досадна млака среќа и просечен живот. Не ми се допаѓа тоа, па ќе го откачам ако е така.

Зошто мислиш дека ти не би била она што ќе го исполнува? А она на кое ти алудираш (таа која ја сака?! :) ) да би било пролазна фаза, младост-лудост, јабанџиски мерак? Никаде не реков дека се бира жена по патерн, него дека потсвесно тие работи влијаат да засака човек ваков или онаков (колку е можно приближно да се процени типот) профил на девојка/жена.

@Ио, строго дупенка те интересира бе? Дечиња, мечиња, нешо ау?

Saka eagle da kaze deka saka da bide sakana a ne da ja proracunue nekoj pa da vlezat od pogresni celi vo brak ... odnosno nejze i e najbitna strasta :smir:

Na temata mislam isto taka deka ti serpico kako avtor na temata ne izlaza i ne pisa ti sto ocekuvas i kako se zamisluvas vo taa delikatna situacija , ne mi glumi tuka Ray Misterio nego pokloni se i ti ...iskrenost e najbolja politika veruj

Не не, се погрешно сте сфатиле. Претпоставувам дека сте машки:)
Едноставно љубовта нема врска со патерн. Ако тераш патерн, забораваш кој си и што навистина сакаш и ти треба.
Не дека патернот не чини, баш е супер. Домаќинка жена, мајка, спокојство, хармонија и слично. Јас можам да сум се од тоа, може и вереникот да е се од тоа.
Ама зашто би се изморувале да ги бараме тие шеми еден кај друг- и тоа баш за брак? Пример, на 15 сакаш фраери, на 20 интелектуалци, а уствари ти треба само оној кој ќе го сакаш - no labels.

Ајде, дај опис на процесот, одговори по прашањата псотавени во темата. Се ценат луѓе со искуство :smir:

Ова мислам дека се однесуваше на мене па ке одговорам (ако не било за мене не се лути пријателе):smir:

Значи,лично не се сложувам со тоа дека девојките ако преминат 25 веке се outlet па ке им треба мираз или стројник.Мислам кој век сме?!Ама во секој случај според мене добро би било да биде мажачкава до некои разумни 30-31 години и тоа од повеќе причини (репродуктивни, нервозни и сл.)Али јебига, и после тоа не пропаднал светот.Секој со своја срека.Тоа за годините.

А сега после некое искуство по прашањето на бракот и заедничкото живеење би рекла дека мој совет е пред да го склучите бракот живејте заедно со партнерот барем 2-3 месеци.За да почуствувате што е разликата мегу врска класична и живеењето со некој.А и тежината богами.И обврските, толеранцијата, мегусебното почитување и да се знае кога треба топката да се смирува за да не експлодира ситуацијата.Зашто после караница нема секој по дома.Туку под ист покрив и во ист кревет.И верувајте на почеток ич не е лесно.Напротив тешко е.И нервозно.Значи тоа ти е една голема обврска.Е сега добро ке биде ако биде проследена со желба.Тогаш е топ.После е навика.На обврски на заедничко спиење, живеење и низа други секојдневни работи.

И што друго да ви кажам-кога избирате личност слушајте се себе си.Некој сака дива некој срна.Некој јагне некој лав.Тоа ти е.само да чувствуваш дека сакаш да се будиш покрај некој и да се нервираш со него секој ден, и да водиш љубов и да разговараш и да подигаш дом и фамилија.а според мене бракот е важна работа.Можеби ке ви звучам старомодно ама јас мислам така.Ние идевме 3 години претходно,после тоа живеевме 2 години како вереници заедно.Пред да склучиме брак.Тоа ти се вика генерална проба.И после ме прашуваат како сега во брак?-велам исто ко порано.Тоа што го сменав презимето не смена ништо од тоа што ние си го изградивме претходно двајцата.И сега градиме и градиме.Полека.ама сигурно.И око не ми трепнува сега за рагање на деца и растење.Ама ке почекаме уште малку.Има време.Зошто знам дека сум со вистинскиот човек.А да ке заборавев-не ми се допагаат присилените бракови заради бременост.Ама и нив не им е лесно.

П.С Извинете на романот ама имам уште за пишување.Ако ми текни ке пишам.Позззз:helou:

Би ја женеч секоја која сака барем еднаш или од време на време авантура со друга жена и мене .. Triple RULES !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom