Малку си грешка машко. Никој од Штип не не мрази. Никој ни од Радовиш. Во Струмица очигледно не си бил, оти тие луѓе не се способни никого да мразат. Велешани не сакаат, како и ние нив. Во Кавадарци и во Неготино мош се нејќат пеер меѓу себе, али нас не сакаат. Често искачаме у Куманово, а и Кумановци идат кај нас, така да и со нив се сакаме. Иста ситуација и со Тетовчани и тие ни се блиски. Како и Кичевчани. И Гостиварчани. И Кочанчани. Да не должам, цела источна Македонија не сака како и ние нив (изгледа затоа што не ги сметаме за “селани“, и не викаме за се источно од Вардар “Латинска Македонија“, како што викаат во градот под Палистер.
Во Прилеп сме секогаш добредојдени и добро прифатени. Како и во Ресен.
Дојдовме до Охрид. Без разлика на сите урбани митови, Скопје и Охрид се обожаваат меѓу себе. Бидејќи на лето ние практично живееме таму, а другите 9 месеци ни пиле не пее Охрид, бидејќи сите се на студии и по работа во Скопје. Башка менталитетот на луѓето е сличен, бидејќи тоа се единствените 2 метрополи во Македонија (едино тука Струмица конкурира)
Остана уште еден град. Битола. Пола по дифолт не обожава, бидејќи секоја Битолчанка е свесна дека многу подобро ќе и е со Скопјанец/Охриѓанец/Било кој него ли со нејзин сограѓанин.
Епа од сите градови, останува дека Скопје го мразат само машките преставници од Битола. Јас ве разбирам, ама пеер, не можам да ви помогнам. Треба човек да ДОКТОРИРА на психологија за на машките битолчани комплексите И ДА ПОЧНЕ ДА ИМ ГИ РАЗБИРА.
И Јовебт, за на крај... Колку Скопјанки имаш легнато? Оти јас се имам изнаебано Битолчанки...
И уште нешто. Знаеш, ако јас сакам да летам било каде од Македонија, не мора со кола до Битола да ме носат за да фатам авион, хахаахахахахаахахахахаахахахаха.
А да. И ти посакувам да те навее патот да си го вадиш лебот У Скопје, т.е. да живееш и работиш у градов, и син ти еден ден да ти каже:
- Стари, неам камен, дај некоја кинта, ми треба за у град. И пеер, добро ти стои жутава ципела, жими се!