Запоставеност во друштво

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
A be ako partnerot/partnerkata nema dovolno siva masa 2-3 zbora da svrze so nekoj, onda ne bi ni bil vo vrska so nekoja takva. Sekogas sum bil vesel vo drustvo, more often than not ja go zabavljam ako e nekoe do 5-6 dushi taka da so mene NIKOJ ne e zapostaven... Mojot broj e 070 ..... Ruffen Sie Jetzt An! :)

Јас добро функционирам и сама со 10 мажи околу мене, така да и да сум со машко друштво на дечкото не би се осеќала запоставена доколку тераат машки муабети (што не ми се десило баш) ... а во мое друштво да е тој ... зависи, кој како заслужил ... :icon_lol:

Nikogas ne bi izdrzala so partner koj nema dovolno samodoverba sam da si napravi da mu e interesno vo drustvo . Jas ne sum najkomunikativnata osoba na svet ama pak zatoa sum edna od najveselite i razigrana sum sekogas .Nitu ednas ne sum se osekala zapostavena ili da mi e dosadno deka partnerot ne visi na mene kako lepak bas pointeresno nakaj doma da si spodelis desafki :)

Onoj kej se oseka zapostaveno i neznae kako da se vklopi vo drustvo ... bez razlika dali e toa zensko ili masko drustvo, neVREDI da se bide so taa osoba. Na kraj kraeva ne se samo deckoto i devojkata edinstveni na svet!

Како се однесувате со Девојката/Дечкото во друштво?

Овде сакам да споделите искуства од тоа како се понесувате во некое друштво кога сте излезени со вашата девојка/дечко.
Дали целото внимание ви е посветено на таа/тој?
Дали го делите вниманието посебно?
Дали сте цело време посветени на друштвото?
едноставно дали го запоставувате партнерот во друптво?

Добро прашање и има многу поделени мислења на оваа тема(барем јас колку што знам)...нема врска,да си го кажам своето...мислам дека не запоставувам ни една ни друга страна,се трудам да не правам поделба меѓу друштвото и другарките/другарите(било да се мои или негови)...непријатно ми е да обрнувам внимание само на дечкото зашто сепак,сме излегле сите заедно...од друга страна не се окупирам само со друштвото за да се осеќа дечкото како аутсајдер...барем во тоа се совпаѓаме во мислења со него... а како непочит кон друштвото го сметам и претераното „искажување емоции‘‘ ,мислам дека нема потреба од лигавење,шлапање и не тргање еден од друг само да се види дека идат двајца...епа така

Им обрнувам исто внимание и на друштвото и на партнерот. Добро, можда мааалце повеќе на партнерот:), ама тоа зависи и од друштвото и од моментот...

Имам другар и другарка што порано беа во врска (Почивај во мир, Врско), ама немаа усул луѓево. :) Некако беа ненаситни еден од друг, особено на почетокот (а долг почеток беше тоа, за месеци се работи:)), и кога ќе излезевме се однесуваа како да се сами: се јадеа буквално. :pos: Не правеа муабет со никој околу нив, само се љубат, се гризаат, се лижат, скоро секс преку алишта (:pos:)- не знам зошто воопшто излегуваа со нас, наместо да си останат дома на раат да си се гњават.:) Дури непријатно ти станува, не дај боже да си сам со нив, не те перципираат, ти се лигават тука пред тебе, ти буљај у таван и свиркај си. :pos:

Претерано е ова, треба да се воздржуваш малку кога си во друштво, има моменти кога сте сами и можеш така да се однесуваш, ама и моменти кога сте со други и треба и нив да ги удостоиш со малку chat и зезање.:)

А секако ни партнерот не смееш да го запоставиш, нека си биде тука до тебе, само да не премине во јавен секс преку алишта, реков веќе. :pos:

Темите се слични затоа ги споив,може да продолжите со дискусија.

Досега не сум се нашла во таква ситуација, но сепак, мислам дека отворено би му кажала дека таквиот однос ми смета.

Па тапа е некого да запоставуваш :toe: другарите ти се можеби десетина и повеќе години со тебе а девојката само неколку месеци да речема...најдобро е баланс меѓу двете :je:

ne mi se slucilo da se pocuvstvuvam zapostaveno do sega,ama koga bi se ansla vo takva situacija bi si porazgovarala najotvoreno so partnerot okolu toa.sigurna sum deka samot aka moze das e najde resenie za problemot.

Никогаш.
Шознам,ниедна девојка со која сум бил досега,не дозволила да се почуствувам така,а мислам дека и ја не сум дозволил они да се осекаат запоставено во моето друштво.
Ма моето друштво е кул бе...обожава нови личности...закон сме.:pos2:

Не сум се почуствувал запоставено досега туку напротив јас баш сакам малку запоставениот од страна на партнерот кога сме во друштво затоа што стварно се создава непријатна ситуација тогаш....едноставно како да имаш поставено игноре за тие околу тебе....Можеш да бидеш насамо со партнерот во секое време затоа кога сме во друштво би требало да има мала запоставеност....

Sekoj si saka svoja sloboda i ima pravo na nea...nikogas ne sum go potiskala partnerot,vo drustvo sekogas sme bile zaedno i ne sum se lutela ako ne mi obrnuva dovolno vnimanie vo takva situacija..toa e malku sebicno!Ima vreme koga da bideme zaedno,da si pokazuvame kolku si znacime eden na drug...

Ne sum iskusila kako e koga iskacam so negovo drustvo,nemase moe i tvoe imase nase,i drustvoto bese ogromno so moi i so negovi drugari koi podednakvo gi sakavme...i super ni bese...

I jas sakam da si se iznazurkam ponekogas i bez nego a znam deka i toj saka i zatoa mu ostavam prostor koj sakam i jas da go imam ili pak gi balansiram deckoto i drustvoto,toa e najdobar nacin za site da bidat zadovolni na kraj:pipi:

~*~

Го сакате партнерот, сакате кога сте излезени сами со него, но ви недостасува и друштво понекогаш.
Но, кога сте во друштво, што ако партнерот не ви обрнува доволно внимание? Дали сте се почувствувале осамени и покрај тоа што е до вас? Како би го потсетиле партнерот на вашето присуство, дали би го фатиле за рака, можеби отворено би му рекле дека ви пречи таквото однесување или на друг начин?

Во мојата моментална врска изгледа треба да бидам среќна што моите пријатели делумно добро се сложуваат со дечко ми, посебно мојата најдобра пријателка, се разбираат одлично и со нив двајца секогаш може да се најде компромис.
Додека на Милан сеуште не му се случило да ме заборави/запостави во друштво и искрено ако има голема поврзаност меѓу партнерите, тоа и нема да се случи.
Просто се разбирате без да има потреба некој нешто да каже, се чувствуваат некои работи, дури и малите детали со кои се покажува она внимание кое е навистина битно.
Додека ако евентуално некогаш се деси, нормално дека ќе му кажам, не е добра работа да се премолчуваат работите во врската, тоа води кон пропаст.
Чувството на запоставеност е едно од најголемите причини за распадот на многу врски.
:wtf:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom