Кој е поромантичен, машките или женските?

• Креатор на темата Креатор на темата *princess*
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се поромантични?

• машките

Гласови: 62 60,2%
  • женските

Гласови: 41 39,8%

• Вкупно гласачи
    103
Папучар е друго, нема врска со романтичност. Романтиката е интимен момент меѓу двајца, папучарењето може да го забележат и другите наоколу. Така да, глупаво е некој да си го нарече другарот папучар ако знае дека си е романтичен. Башка, овој поим секој различно си го сфаќа и реализира.

pa normalno, deka ako nekoj ne e romantichen ke mu ljubomori na toj sho e romantichen i ke go negira, toa odsekogash bilo taka, nema veze so papucharenjeto sekako ama ima veze so izrazuvanjeto na chustvata i toa kako

Поромантични се машките... Или не...? Машките :helou:

Не можам да одговорам... Едноставно не знам.

Веројатно и машките и женските се романтични на свој начин... Но машките тоа го сфаќаат како пат до секс, а женските како пат до заеднички живот (зашто сексот за женските е веќе апсолвирана работа). Па, зависно како кој ќе си ја сфати романтиката, секој сака другиот да му ја подари.

Нема стриктно генерално правило... Да искажеш некому љубов е толку различно и толку лично, што не би можело да се генерализира.

Колку јас сум романтичен... Па бев многу, амна сега сум помалку. Ми треба малку помош, за да ми текне дека не е сè бизнис и интерес... Дека некој останува покрај мене и без разлика на тоа.

Среќа, една личност тоа го прави... :back:

....Дека некој останува покрај мене и без разлика на тоа.
Среќа, една личност тоа го прави... :back:

Исто ми е и на мене чувството и сакам/сигурен сум дека така цел живот ќе биде.
Конечно си најдов девојка која е компатибилна со мене, која си ја љубам и ме љуби.
Од секој аспект, како и да погледне човек, таа е едноставно таа, вистинската.
Ќе си ја земам на женичка наскоро.
Убавини.
А темава е од бош, по бош, али нека е.

иако сум женско кое е романтично :pipi: сепак од емпиристичка гледна точка гласав за машките....тие (повеќето) навистина умеат да бидат доста поромантични од жените:smir:

Дали сте романтични? Јас мислам дека ние женските имаме повеќе смисла за романтика,,но машките се тие кои треба повеќе да се трудат околу тие работи..Од ваши искуства,,кои се поромантични,,машките или женските? И воопшто, колку сте вие романтични?

Што сакаш да кажиш со болдираново?:nesvest:
Женските се помалку способни па инсистраат машките да се „трудат“ за тие работи.

Терај Крцкај си..:uvo:

Иако процентуално се помалку застапени, машките се поголеми романтичари од женските. Ако гледаме во целина, сите жени се стремат кон романтика, дури и кога имаат некоја врска само за секс и кога некој не им значи.
Машките се помалку романтични процентуално, но тие што се романтични се прави заводници и нив жените ги обожаваат!

Ние женските сакаме романтика,ама сепак машките се поромантични:smir:

Секако дека машките се поромантични, какви само идеи ни паѓаат на памет. А женските сакаат романтика али они појма немаат од романтика

Како и секогаш во вакви теми,прво што ќе кажам е дека се зависи од индивидуата.

А ако веќе треба да генерализирам,тогаш би рекла дека машките иако не покажуваат многу емоции,знаат да бидат покреативни,необични и навистина да изненадат со некој гест.

Девојките,повеќе се служат со клише романтики,од филмови и слично.
Ама и тие клише романтики може да бидат убави.

Значи зависи,ама пак ќе кажам дека машките повеќе знаат да изненадуваат.

Машките повеќе знаат да излезат романтични иако мислам дека девојките се повеќе ја сакаат романтиката но неможат да ја доловат како машките :toe: како и да е најмногу зависи од партнерите и од нивните погледи во однос на романтиката

Дали сте романтични? Јас мислам дека ние женските имаме повеќе смисла за романтика,,но машките се тие кои треба повеќе да се трудат околу тие работи..Од ваши искуства,,кои се поромантични,,машките или женските? И воопшто, колку сте вие романтични?

Види до кај е судоперот.

Инаќе генерално кажано уште од декретот на Мехмет II јасно се потенцира дека мажите се тие што треба да се пуштаат, да го прават првиот чекор и да бидат креирачи на романсат а жените сладострасно да ја конзумираат истата. Така да мажите се поромантични.

Ме изненади анкетана... Машките поромантични ?! како тоа бе луѓе, зар во денешно време да има појче романтични машки отколку женски ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom