На кои лаги најчесто паѓаат вашите родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Не ги лажам за ништо затоа што се многу либерте и коректни, знаат (скоро) се за мене, знаат со кого се дружам и ми го знаат цело друштво, знаат кај искачам, знаат што правам, така да не гледам причина да ги лажам. И да напраам некоја глупост прво им ја кажувам на нив наместо да ги лажам, затоа што знам дека нивниот совет ќе влијае многу врз мојата одлука, која, доколку би ја донела сама може и да е погрешна. Дури и да не ми дозволат нешто, не ни помислувам да ги излажам, ќе напраиме муабет и откако ќе ми дадат разумна причина зошто нешто не ми е дозволено, го прифаќам тоа и готово. Се додека живеам под нивен покрив и ме финансираат, не планирам да ги лажам.

Е сеа тоа што паѓаат на треп-треп, тоа е друг муабет :)
Пример: "Мамоооо... треп, треп..." На што следува "ако ти треба и ти е неопходно, купи го". Лажењето дека ми требаат пари за нешто сосема друго за јас да си го купам она што го сакам ми е многу бедно. На крајот на краиштата, и они биле деца и ги знаат тие финти.

Паѓаат речиси на сите лаги. ::D

Научи бе? - Да, да 100%.

Имаш за учење? - Не бе, не зедовме нова лекција итн.

- АЈ ДА ТЕ ИСПРАШАМ!!! :vozbud:
еднаш мене ова ми го напраија хахаххаха

Мене често ми го правеа тоа во основно ама едно време измислив и друга финта.
Имено ќе научев по 3-4 предмета 1 лекција и цела година ја раскажував али и на таа финта ме фатија:pos2:
У средно прекинаа иначе беше

-Научи?
-Да бе!
-Ај да те испрашам...
-Абе не сум сигурен чекај да доучам:pos2:

Јас не ги лажев и можеби затоа многу ме мразеа на моменти...:cry::icon_lol:

Шо имате за утре за учење? - Нишо се нови лекции па после тестови коа ке ни налупаат . И онака демек накурчен сум :)

ретко ги лажам ама коа ги лажам претежно за учење:)

Магичниот збор е „учам“, претпоставувам како и кај појќето.

Некој од мојте: - Шо прајш ?
Јас: - Учам.
Некој од мојте: - Епа добро да не ти сметаме тогаш.

И сите среќно си живеевме ...

Ретко се дешава да лажам.
И повеќе веруваат кога ќе излажам, отколку кога ќе ја кажам вистината :toe:

Р: Научи ?
Ј: Даааа :)
-

---------------------------------------------------------------
Р: Имаш нешто за учење?
Ј: Ништо немам за утре

Е сеа тоа што паѓаат на треп-треп, тоа е друг муабет :)
Пример: "Мамоооо... треп, треп..." На што следува "ако ти треба и ти е неопходно, купи го". Лажењето дека ми требаат пари за нешто сосема друго за јас да си го купам она што го сакам ми е многу бедно. На крајот на краиштата, и они биле деца и ги знаат тие финти.
Реална реченица -и родителите биле деца. Најчесто не паѓаат (или ако и паднат на некоја, подоцна вистината искача на видело) него не реагираат од икс причини на обидите на децата да подизлажат.
А деца као деца, веруваат дека завршиле работа :)

Р: Смрдиш на цигари. Пушиш??
Јас : В кафич бев. (yeah right).

Тоа палеше ептен и најголема лага што ја имам кажано.

Сега не пали веќе не само поради тоа што не се пуши во кафичи туку затоа што веќе знаат дека пушев, а го кажував ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom