На кои лаги најчесто паѓаат вашите родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
* Па сите ќе останат до покасно,ќе немам со кој да се враќам накај дома,страв ми е сама. [А тоа нема благе везе,само сакам поголем излез].
* Сите имаа единици само јас и уште едно дете двојки.:icon_lol: [Ова кога ми е страв од некоја нивна реакција за оценките] и најчесто,не секогаш на неа паѓа татко ми.
* Немам веќе пари,ги потрошив,платив во школо за ова,за она.:icon_lol: [И ова нема благе везе секогаш или на јадење или на бижутерија ги трошам,па после одам кај баба и дедо,ми даваат пари и стварно плаќам].:icon_lol:

E и јас овие ги користев во средно таму :):):)
Сум ги лажела моите они со ситни лаги како и секој речиси што лаже. Некои посебно големи лаги не. И денес ми се случува ама мнооогу поретко отколку во пубертетскиот период :)
Денес за пари лажам најчесто:pos: Колку ги купи овие 10ти чевли есенва? И јас тука лупам дека се на попуст ( кај има попуст на почеток сезона али ај :) или последен број биле и кажувам дупло помала цена иако татко ми знае сепак дека пари повеќе сум му земала али ај :)

Иако сепак кажав тоа што сум лажела се мали ситни лаги, не заслужуваат бар моите родители да ги лажам покрај се што направиле и прават за мене. Но има некои деца кажуваат такви лаги што одвратно ми е. Се чудам дали родителите се прават наивни и попуштаат (а со тоа лошо ги воспитуваат) или стварно се мутави и им веруваат.
Многу зависи еден родител како се поставува пред своето дете и колку самиот тој дозволува лаги. Ако премолчува на нив лагите со текот на времето ќе бидат се поголеми и поголеми, а спротивно секогаш ќе останат оние мали лаги кои родителите ги знаат но ајде си премолчуваат!

па што знам, што прво ми иде на памет тоа го кажувам ама секако да има смисла, а не глупости тропај и мислиш ќе ти поверуваат :uvo:

ги лажам кога ќе ми требаат повеќе пари, а и ми веруваат, туку они не ми веруваат кога ја кажувам вистината...жалноооооо

не ги лажам....им кажувам се вистина ...некад се изненадуваат некад се чудат...али то е јбг

Никогаш не ги лажам...Секогаш кажувам вистина...:smir:

Скоро на сите лаги...да не речам на сите :kesa:
Татко ми шо вика:а зина...излага :pos2:

Не сум учена да ги лажам многу, зошто знам колкава доверба имаат во мене.
Единствено нешто шо ги нервира е кога ќе се вратам после 2 сатот,а сега во градов пиле не прелетвит то време, па морам да се ваѓам со то дека сум дошла во 12 сатот ама сум останала во маало(а то само 5-10 минути).
Или пак кога ќе одам сама да си купам облека, тогаш секогаш кажувам дека сум ја платила 300 денари помалку отколку шо и е цената пошо неможам да ги слушам како џабе сум ги фрлила парите.
И кога излегувам ги земам сите пари шо ни оставиле за излегвење,на брат ми му оставам само 50, па него го лажам дека ни оставиле само 100 денари и после одам кај тато на работа да му земам пари пошо на брат ми сум му ги оставила сите пари,а јас сум зела само 50 и така си добивам отпоќе пари и за вечер кога ќе ме прашаат дали ми требаат пари им викам ми останаја уште 70 денари ама не ми требаат појќе и тогаш мама ајт уш 100 денари ми дава.
Така да само за ситници ги лажам,а инаку нешто големо да ги излажам не се ни обидувам,а и немам потреба.

На никои. Понекогаш ни на вистината не паѓаат. :(

Нема лажење кај мене, вистината секогаш.:wink:

неам потреба да ги лажам моите али некад коа им продавам некои фори обично татко ми ке се избаци и ке ми рече СИНКО.. НЕ МУ КАЖУВАЈ НА ТАТКО ТИ КАКО СЕ ПРАВАТ ДЕЦА.. ехеее сите лаги шо ке пробам да и им ги направам ги имаат претходно поминато т.е и они ги правеле истите па така знам дека не пали многу и многу тоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom