ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
Ете, откривме зад кој ник се крие Џани Крадемарули...следен?![]()
Мислиш на АДА?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ете, откривме зад кој ник се крие Џани Крадемарули...следен?![]()
Што те мачи АДА сеа?Мислиш на АДА?
Ок, за 5-та точка од репликатада одговорам со прашање...
Параноја?
Инаку тешко дека можеш да ми држиш на мене или на било кој часови по култура, пошто очигледно не препознаваш креативност и слобода на уметничко изразување. Но тоа е...Соц-реализам последици
Пак ќе ти кажам...Опушти се. Големиот Брат НЕ те гледа:back:
За секое уметничко дело постои субјективна импресија која е секогаш условена од интрапсихичките процеси на спектаторот/восприемачот.Параноја? Никако.
Реалност? ДА
Јас искрено се надевам дека не си го прочитала текстот, бидејќи во креативното, слободното и уметничкото изразување, очигледно е дека не си ја препознала пораката. Дали е текстот почеток на новиот ДПМНЕ-реализам, во врска со болдираното погоре. И да ти кажам право, после убавиот ден, 100% сум опуштен, но неможам да поминам покрај "уметнички" пост, кој величи и промовира фашизам.
Ада...За секое уметничко дело постои субјективна импресија која е секогаш условена од интрапсихичките процеси на спектаторот/восприемачот.
Затоа, кога се носи суд за истото треба да се запрашаме кои лични стравови, скриени потреби и слично проектираме врз делото.
Трн дај раскажи во неколку реченици шо си напишал во првиот пост горе.Ме мрзит да читам.:helou:
Браво за уметникот.Ада...
Секое големо движење на земјата им го должи својот раст на велики оратори,а не на велики писатели.
Уште како младинец се убедив дека има две патеки до целта.
Длабокото чувство на социјална одговорност,насочено кон создавање подобри услови за развој на нашето општество,во комбинација со цврстата решеност да се уништува се што е штетно.
Овие мисли...можеш да погодиш чии се?
Ќе ти помогнам,нормално.
Уметник е.
И е австриец роден во Браунау на Ин.
Кога викам јас дека сте на грешен пат...Браво за уметникот.
Патем, кажал нешто што се поклопува со суштината на текстот на темава,конкретно, цитирам:
"...насочено кон создавање подобри услови за развој на нашето општество,во комбинација со цврстата решеност да се уништува се што е штетно."
Кога викам ја дека слабо се капира иронија и сарказам...Кога викам јас дека сте на грешен пат...
што Цонцрете вика дека завршувал у Шевининген,а јас мислам дека тоа ...е искрено,од подобрите опции.
Уметникот е Хитлер.
Меин Кампф,глава 2,Училишните години во Виена.
Наградно прашање.
Што е штетно за едно општество?
:baeh:![]()
Кога викам јас дека сте на грешен пат...
што Цонцрете вика дека завршувал у Шевининген,а јас мислам дека тоа ...е искрено,од подобрите опции.
Уметникот е Хитлер.
Меин Кампф,глава 2,Училишните години во Виена.
Наградно прашање.
Што е штетно за едно општество?
:baeh:![]()
Натакнем их на чивилук...Токму затоа и “Дуче“ му се восхитуваше.
Натакнем их на чивилук...
и Хитлер и Дуче.
И Тодор Александров.
Со тешки куршуми ги гаѓаш...Da ne beshe Amerika nemashe da postoi Francuski Jazik no eve kako i sekogash go unishtija blirijantniot plan na Adolf.
Samo za potsetuvanje on imashe dvajca verni drugari Himmler i Gebels edniot minister na ss drugiot minister za propaganda