2010 - Како ви помина и што ви ја одбележа истата?:)

polosa godina od 2010 godina aman nemoze da ima

pocetok na godina svativ deka uzalud bea 6 god vrska i sklucuvanje na brak koga sme bile greska eden na druga zatoa sledese razvod....nemozam da lazam deka ne padnav psihicki ne od maka deka go izgubiv nego (poso jas go napustiv i podnesov razvod) tuku od maka deka najubavite godini mi otidoa za dzabe....posle 2 meseca zatvaranje doma i realiziranje na samata sebe svativ deka moram da pocnam da ziveam samo cekav poziv od sud za da mi dadat dokument deka sum razvedena i povtorno slobodna pa da pocnam zivot od novo...se desi i toa....

Otidov na odmor ete si dadov sansa pak da vlezam vo vrska i pak da sakam edinstveno toa e ubavo vo ovaa 2010 god poso vrskata uste mi trae i dobro e za sega.....

Ovaa godina ke ja pametam i po rekordot na svadbi koj vo oktomvri mesec se slucija 6 drugarki vo eden mesec se mazija za arno neka e ama so pari otidoa ahahah

sega kraj na godina i pocetok na nova ke si ja docekam vo Slovenija so sestra mi zet mi i mojot decko i se nadevam deka novata 2011 ke bide PODOBRA za mene...mislam deka zasluzuvam i jas malkicko sreka... :)

sega kraj na godina i pocetok na nova ke si ja docekam vo Slovenija so sestra mi zet mi i mojot decko i se nadevam deka novata 2011 ke bide PODOBRA za mene...mislam deka zasluzuvam i jas malkicko sreka... :)

Ќе биде! Не се сеќирај!

Btw, не ги жали тие години. Од се во животот можеш да извадиш поука што подоцна ќе те направи посреќна. Trust me!

Немаше нешто посебно што ја одбележи 2010 за мене, ама сум презадоволен како ми помина на сите полиња. За 2011 само сакам и се надевам дека ќе ми помине исто како и 2010, не барам ништо повеќе :)

Се на се да рече дека беше добра годината,но е имало подобри.Се беше како и вообичаено,си исклучок на неколку незгодни ситуации кои го забрзаа секојдневниот ритам,друго ништо посебно.

Оваа година ми помина најбрзо и најубаво од сите 18 проживеани до сега.

- Последно и најлудо полугодие од средно, подготовки и екстра помината матурска вечер :3::cug:, полагање матура, жешко и дооооооолгоооо лето, уписи и почеток на факс, колоквиуми .. Иии зак крај како цреша на целата 2010 - Армасот на најбувата моја братучетка :cug:!!

Се на се, бурна и натрупана година во која се собраа доста убави настани иии ќе ја паметам по добро .. Најдобро !!! :) :)

Солидна година беше ова. Имаше и добри и лоши работи, имаше баланс, значи одлична беше. :) Од се по малце имаше. Од добрите работи би ги издвоила следниве:
Дипломирав.
Бев на Апсолвентска ексурзија.
Апсолвентската вечер беше одлична.
Бев на семинар.
Видов една особа која сакав долго време да ја видам и иако се разочарав, сепак излезе многу убава работа на крај.
Запознав многу нови луѓе кои ми останаа многу драги.
Запишав постдипломски.
Дефинитивно се здобив со многу повеќе самодоверба, чак што и чудно е чувството, ама убаво е. :)

И уште други драги спомени кои не би ги споменала тука, но се вредни да се стават во категоријата одлично. Оние помалку убавите спомени, веќе се заборавени...

Дефинитивно подобра година во сите полиња од 2009 и се надевам истово темпо ќе си продолжи и во 2011. И нормално 2011 да е подобра од 2010. :)

И така. :pipi:

Ми се случија толку многу работи последните неколку месеци од годината што ке ги паметам цел живот.Цела година беше микс од добри и лоши работи, не е битно сега да сумирам од што повеќе имаше битно јас си ја научив лекцијата и сега сум задоволен и покрај поразите.Вратив многу луѓе во мојот живот кои ми фалеа а некои кои беа непотребни сами се истребија и се покажаа во вистинско светло баш пред крајот на годинава и сега поубаво ќе си ја почнам новата година.Знам точно што сакам да направам во 2011 година и како да го постигнам тоа.Следната година ке биде со преисполнет распоред исто како и оваа можеби и потежок ама ја сватив финтата и сега сум далеку поспремен и далеку поискусен.Знам што ми фалеше оваа година, ми требаше повеќе време за себе, повеќе време да се радувам на успехот (мал или голем) и оние мали нешта кои значат многу само не бев свесен за тоа, како да заборавив.Во 2011 ќе се посветам малку повеќе на тие работи и се надевам ке биде успешна година зашто имам многу очекувања од неа.

Како ми помина 2010та?

Најдобро би ја опишал со еден график
graphha.png

Првата пловина супер, втората половина не баш.
Значи првите шест месеци беа супер, греота е да се пожали човек. Работите една по една се средуваа и максимумот беше постигнат во јуни кога и дипломирав. Втората половина беше значително полоша од првата но сепак имаше доста добри работи... Да, многу настани, многу случувања, убави моменти... ( имаше и лоши но да не се задржувам многу на нив - на 8ми март имав сообраќајка, ништо страшно само обична гребнатина, јбг не изненади снегот).

Една од најубавите работи годинава: уште една внука и два внуци! :vozbud:

уф... И добро и лошо ама ќе памтам по средина... пошо прво 4та година средна уште ми се мота низ главата како ќе ја остам цела дружина, добив нова мноогу добра другарка :)... паднав од на мотор еднаш и то тешко... и јбг од се по нешто ама во глобала на добро оди :)

Кога ке погледнам наназад, 2010 ми беше многу лоша година. Ја обележаа многу тажни моменти, многу нервози и загуби на драги личности.Едвај чекам да помине иако како што ми е лош периодов и сум песимистички настроена, имам мала надеж дека 2011 ке биде нешто подобра.:toe:

2010 ми беше потрошена на глупости и со замарање, иако времето ми летна.
Ми се случија многу настани по кои сфатив дека многу работи се сменети, но истовремено дека некои работи никогаш нема да се сменат.
Се надевам дека следнава ке биде колку - толку подобра од претходнава.
Пс. Најдобра работа беше што ја видов внука ми и конечно тоа беше во живо, а не само на skype.

Неколку работи ми ја обележаа 2010 година и тоа:
Матурирав, имав многу турболентен одмор, положив за возачка, се запишав на факс итн, итн....
Сега чекам да завршам со колоквиуми и да ја испратам старата со добра новогодишна прослава...

2010 година ќе ја паметам по тоа што променив факултет и се тргна на подобро :)

2010 - та година ќе ја помнам само по пресвртот кој го направив на љубовно поле, до сега за подобро - се надевам и за понатаму :love1:; училишната екскурзија на крајот од минатата учебна година; Не ми се случи ништо друго посебно што до сега ми се немаше случено и не добив ништо што досега немав. Се на се добро помината година, на истото се надевам и за во следната календарска а уште повеќе учебна. :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom