2009 - моменти за паметење

Статус
Затворена за нови мислења.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Секаде низ форумов почнаа да се отвараат теми со содржина слична на онаа која ќе ја има и оваа тема. Ако не се лажам, неколку години наназад, постои ваква тема во која секој си прави кратко резиме на она што му се случило во текот на цела година:)

Па повелете, на само 3 недели од новата година, во кратки црти раскажете го она што ви ја одбележа оваа 2009 која се ближи кон самиот крај:)

Ќе започнам јас. Годината ми почна доста пасивно. Ништо не ми се случуваше на приватен план. Школото си течеше по старо, на играорна немаше нешто посебно а ноќниот живот тој период ми беше сведен на минимално ниво.
Некаде на пролет започнаа да се случуваат доста интересни работи. Прво, со играорната освоивме златен пехар (прво место) на интернационален фолклорен фестивал, потоа исто со играорната отидов во Хрватска на една недела и додека бев таму дознав дека сум поставен за модератор на Кајгана:) Една недела откако се вратив, заврши школската година и почна летото а со тоа поинтензивно и забавниот живот. Проштеки низ парк, вечерни искачања, дневни кафиња... На крајот на јуни со играорната отидов и во Полска. Нешто по што ќе ја памтам оваа година е дефинитивно посетата на Аушвиц. Мислам дека тоа е нешто кое до сега највеќе ме има потресено. Во Полска си додадов уште една типка на списокот (поздрав до Полина:))
Откако се вратив од Полска, еден месец бев комплетно посветен на самиот себе и на друштвото. Друго ништо не ми беше важно. На почеток на август отидов на одмор во Црна Гора и си поминав прекрасно. Се вратив некаде на 20ти август и последните 10 дена од распустот си ги поминав прекрасно.
На 1ви септември официјално завземав статус матурант:) Еден месец подоцна отидовме на екскурзија во Италија каде си поминавме прекрасно:) После ексукрзијата следеа некои 7-8 родендени, па се до сега повеќе сум посветен на забавата отколку на учењето.
Се надевам така и ќе ги поминам останатите денови од декември со што ќе ја заокружам 2009, за мене една од најпродуктвините и најуспешните години до сега:)

Ќе бидам краток
1. Роденденот, поубаво здравје :)
2. Одморот, одлични 20 дена
3. Се надевам дека и пречекот на 2010 ( она пред 00:00 бидејќи спаќа во момент од 2009тава) ќе биде одличен

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1.. Среќ.. (бљааак).Во првите секунди од 2009 видов колективно повраќање. Одма ми светна сијаличката и си ја замислив каква ќе ми биди годинава.
Нашколо нишо посебно, битно убо поминав на крај година.

Летото онака т.е. имаше убај моменти.
Градиште, камикази, играње одбојка без топка, фристајл на гитара, Sex on fire,Here comes the rain again смеење до солзи,одење по умот на Емка шо го знајт секое делче од градов и не напика в коприви. Убајни.
Запознав многу форумџии исто така.

Есенва е за нигде, ај ваљда да заврши и можда ќе се среди се. I hope so.

За другава година само си ветив дека ни во лудило не прам во стан,магацин,шупа или шо и да е Нова Година.

Оваа 2009та година мене ми беше една од поубавите години, година во која имав навистина убави моменти и на која секогаш со задоволство ќе се сеќавам. Оваа година беше полна со излегување, дружење, кафани и алкохол (:icon_lol:), едноставно оваа година го живеев животот со полни гради. Едно од најубавите лета ми беше ова, наспроти моите претпоставки дека ќе биде обратно. Семинарот на Копаоник, кој беше нешто незаборавно и најпрекрасно нешто што ми се случило. Преубава година, премногу брзо одлета... премногу позитивна енергија се ширеше година, се надевам наредната ќе биде уште подобра. Забележав доста промени кај себе и тоа позитивни промени, се чувствувам поинаку (и подебело кога сме веќе кај тоа, мото последниве денови ми е : I'll be skinny :icon_lol:), имаше неубави ситуации, но навистина ме научија многу, едноставно се зацврстив во одредени полиња и си го потврдив тоа што и да е ќе помине. Се поминува, наше е што ќе задржиме во спомените. Се разнежнив, упм. Во секој случај прекрасна година, полна и со изненадувања во секој случај. Се случија некои работи што никад не би ни помислила дека ќе се случат...

Среќна детелинка. Ептен најсреќна детелинка. Го сакам животот, ги сакам сите луѓе...

Годинава ми почна предосадно и мислев таква ке биде цела ама кога ке ги прелистам спомениве па и не беше толку лоша за мене како последна година како малолетна :)

Прво имав преубав роденден...и најубавата екскурзија. Тие 5 дена ми беа најубави во животот, несакав никогаш да поминат :)
Па досадно лето со досаден одмор за прв пат сама со моите родители кое на крај ми го разубави најубавото суштество во мојот живот...кученцето мое :pipi:
Мислам и ке ја памтам највеќе годинава по него...најголема окупација ми беше (:

Школо, љубов, друштво со преубави моменти и разочарувања...ама сепак беше подобра година од 2008
_happy_wave__by_dbestarchitect.gif

1.Исчистена прва факс у максимален рок ...
2.20 концерти низ државава за 2 месеци , тоа ни Сантана не го може.
3.Тапа лето со многу пресврти ... единствено вредно е концертот на Прљаво Казалиште.
4.Средување колку-толку на емоциите.
5.Недела дена на фестивал у Италија...не требаше да се вратам.
6.Трет семестар и негово добро гурање и напнатост до 31.12. за тоа како ќе се заврши.
***Навијачки искуства за паметење и кои само може да се множат.

У глобала тоа...другите се пропратни ситнурии.

1.Откажување од ФЕИТ
2.Првото запослување
3.Одморот немам зборови тие 11 дена беа нешто најнајнајнајдобро што може да биде
4.Се упишав на друг факултет,на тоа што го сакав уште од дете
5.Си фатив супер девојка
6.Првата 10ка :vozbud:
Се на се убава година исполнета со дружење,алкохол,дрога...:)
Подобра од 2008 и полоша од 2010

...хмммм...
1. Запознавање на човекот што моментално најмногу ми значи...и го сакам многу
2. НајјјНаајубаво лето досега!
3. пола година помината на скалите на камени и скејТ парк:))
4. Си купиф скоТ...(точакот од соништата) на 30.10- татко ми ептен пушти срце
5. МноОоогу дружење со друШтвото...-што ги сакам НАЈМНОГУ НА ЦЕЛ СВЕТ!!!
Супер помината гдина!!! (уупс има уште малце) баШ најубавоо

Запознавање на една драга личност која ја ценам многу:back:сите нервози и страдања кои ме направија посилна:pipi:

Во мајот раскинување на едногодишна врска...спас...гадно е да си во врска толку долго со некој што не го сакаш...
Летото туто комплето беше прекрасно...
Премногу смеа годинава...
Забивање на нож од страна на многу добра другарка 11 години....која впрочем и е оставена во минатото да мирува...
Заљубување за прв пат у живот...тој период, тие моменти не се забораваат...:pipi: меѓутоа на се има крај + разочарување
Моментално сеуште ин лов во истата персона...мрзам што е така, но што е тоа е...поминува полека, демек...а и да не ја изоставам хармонијата која некако преовладува последнава недела,прекрасно чувство и тоа...
на овие нешта се сетив во моментов

Ќе ја паметам 2009 г по лошата професорка на факс:wink:
Запознавање на личност што промени мн.нешта кај мене
Се случија мн.инересни моменти..ова беше моја среќна година :)

Позитивните работи за оваа година ми се дипломирањето и вработувањето и со тоа донекаде доведување на целокупниот тек на мојот живот во посакуваниот колосек. Имаше и доста лоши работи но се обидувам да ги занемарам и избацам од глава.

Ги паметам сите добри работи, кои ме направиле среќен, летото пред се беше кул, го паметам начинот на кој успеав да ја фатам девојками и така..:smir:

успехот на барса, прекрасниот одмор, полуматурската вечер во дискотека, владо јаневски во кавадарци... ах... :smir:

Сега за сегa:
-екскурзијата во Бугарија
-концертот на Боб Синклер
-прво лето што не отидов на базен
-солидно лето
-повторно прваче

п.с. ипак ќе чекам да падне снег пред нова година, па ќе дополнам. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom