2 или 4 (3 или 5) врати?

• Креатор на темата Креатор на темата party bracker
  • Време на започнување Време на започнување

Што ви се допаѓа повеке 2/3 или 4/5 врати?

• 2/3

Гласови: 22 43,1%
  • 4/5

Гласови: 29 56,9%

• Вкупно гласачи
    51
Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Znam deka avto so 2 vrati izgleda poshmekerski,posportski kao kupe itn.Ama i ona so4 t.e. 5 vrati si ima svoi prednosti >Neli?Jas do sega preferirav avtomobili so 2(3)vrati dodeka ne ja soznav prednosta na onie so poveke vrati!:helou:Predniosti i maani ovde!!!

Темава предлагам да гласи KL3 или KL5 (комби-лимузина со 3 или 5 врати), или па Coupe или Седан (ама нема Хечбек)...

Па се знае..

Ако имаш фамилија, поубаво е со 4 врати односно 5. Извади стави...
Јас моментално иам и со 4 и со 2 врати. Со двете врати по глупаво е влегувањето, ваѓањето на ствари, ама пак, поубава е каросеријата, поубаво е возењето, ...некако по стегнато :)

Бертоне, оф топик сум... али секоја чест за пасијата према автомобилите.

Инаку, ако ме прашате мене - не сакам хечбек.

Оff topic:

Thanks Serpico...

Да си бидам искрен, не бев МНОГУ навлезен во механиката на автомобилите. Ама некако се запознав со многу луѓе меѓу кои и Volkswagen тој ми кажа дека веќе не идел овде, па ми ја наполна главата со идеи, ми покажа некои ствари дека и во механиката има уметност (бидејки најмногу дизајн ме интересира) и така ...се зголеми уште повеќе пасијата.

Оn topic:

Имав шанса да возам пред некој ден Fiat Punto со 3 и со 5 врати, напоредно...едно после друго (овај модел што е ...Застава 10).

Моделот со 3 врати беше далеку подобар во кривини, стабилност, кочење. Се работеше за истиот 1.2 литрен мотор со 60КС.Агилно количе, тивка работа на моторот...значи се најнај.

Бертоне:
Ако употребиме во насловот од твоите предлози, ги забораваме сите облици каросериски, нели? Всушност и самиот кажа. Затоа нека е вака насловот. :)
Јас отсекогаш сум бил по 4-вратни изведби, или 5-вратни...
Во последно време ме фаќа мерак за некој добар квалитетен караван.
Точно е дека 2(3)-вратни коли се постегнати, покрута е шасијата, заради самата изведба е покомпактна, но далеку е понепрактична од другиве.

За 10тина дена треба да ми стигне колата... со 3 врати.. намерно нарачана таква... така да, јасно е за која варијанта сум јас...

Во принцип, ги набројавте позитивните ствари... подобро изгледа (подобра линија), постегнат ,некаде и подобри возни карактеристики...

А.. за практичност... генерално попрактично е со 5 врати... тоа е факт.. али... има една многу битна практична ствар за варијантите со 3 врати... предните седишта се креваат... се потпираат на сунцобран... и на задно седиште имаш многу повеќе простор... зашто? ќе ви текне ;)

Струмикс ти голем мераклија си бил бе. Иначе јас сум за 3 врати, се подразбира зашто.

Со 4(5) врати. Мразам коли „слези-да-се-качам“.

Мене ова ми прави ќеф... 2(3) врати, според мене една од најубавите Алфи на сите времиња...

Alfa_Romeo_8C_Competizione.jpg

alfa_romeo_8c_competizione_open_zijkant.jpg

А овие за фамилијарна
18822.jpg

061026006.2_mn.jpg

VW_Golf_2004-L.jpg

Оff topic:

Thanks Serpico...

Да си бидам искрен, не бев МНОГУ навлезен во механиката на автомобилите. Ама некако се запознав со многу луѓе меѓу кои и Volkswagen тој ми кажа дека веќе не идел овде, па ми ја наполна главата со идеи, ми покажа некои ствари дека и во механиката има уметност (бидејки најмногу дизајн ме интересира) и така ...се зголеми уште повеќе пасијата.

Мани го сеа Голфо :) Ти терај си работата...

Иначе, иако има коли со 3 врати кои изгледаат по диво - како на пример Хонда Сивик, има и коли кои ми прават повеќе ќеиф со 5 врати (или 4 имаше) како на пример Алфа 159 во однос на Алфа Брера.

Различен производител, различен концепт... Различен перформанс и изглед.

Мани го сеа Голфо :) Ти терај си работата...

Иначе, иако има коли со 3 врати кои изгледаат по диво - како на пример Хонда Сивик, има и коли кои ми прават повеќе ќеиф со 5 врати (или 4 имаше) како на пример Алфа 159 во однос на Алфа Брера.

Различен производител, различен концепт... Различен перформанс и изглед.

Офф топик: Финтата е во тоа што имам МНОГУ работи да научам, што тој ги знае, па знае да ми покаже каде да одам, што да напрам, како да го направам.
Како и да е...

Алфа Ромео се на убав пат (после некое време) за дизајнерските решенија. мене еве тоа ми е да не речам работа и на добар пат се (после моделот 156).

Сепак треба да поработат на моторите. не дека не чинат, сепак не се доволно силни да бидат конкурентни на германците особено на BMW.

Незнам што да ви речам но ке го прокоментирам ова...
Од ко го зедов Ескордот (92 караван со 4 врати) едоставно ми се смена комплет концептот за возила. Некако покомфорен е поголем внатре, многу покомотен назад и голем багажен простор. За спортски... Имам ставено алу бандажи и воопшто не ми се нарушува спортскиот дел иако има 4 врати.

Незнам што да ви речам но ке го прокоментирам ова...
Од ко го зедов Ескордот (92 караван со 4 врати) едоставно ми се смена комплет концептот за возила. Некако покомфорен е поголем внатре, многу покомотен назад и голем багажен простор. За спортски... Имам ставено алу бандажи и воопшто не ми се нарушува спортскиот дел иако има 4 врати.

Тука лежи разликата...само бандаш можиш да ставиш :) (мајтап)

Возилото со 3 врати има таква конструкција (по компактна) и спортското и прецизно возење му се предности.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom