2 февруари - празник (вистина или лага)

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Мене баш ме интересира потеклото на овој урбан мит. Но не сум нашол ништо за него. Единствената врска помеѓу овој датум и хомосексуалноста што успеав да ја најдам е токму од Македонија.

Бада нек го пише фб статусот тука.
До толку некои се игнорантни.

Кој друг би измислил ваква глуповштина ако не самите македонци? Да бевме асално општество ќе измислувавме општо корисни изуми а не вакви глупости за тапшање по рамо и селско зезање.
Ова му доаѓа како разграничување по пол и важност
01.01 - за супериорната стрејт македонска нација
02.02 - за инфериорната хомо македонска нација
03.03 - за уште поинфериорната лезбо македонска нација
за 04.04 уште немаат смислено „празник“ но претпоставувам резервиран е за транс луѓето

Кој друг би измислил ваква глуповштина ако не самите македонци? Да бевме асално општество ќе измислувавме општо корисни изуми а не вакви глупости за тапшање по рамо и селско зезање.
Ова му доаѓа како разграничување по пол и важност
01.01 - за супериорната стрејт македонска нација
02.02 - за инфериорната хомо македонска нација
03.03 - за уште поинфериорната лезбо македонска нација
за 04.04 уште немаат смислено „празник“ но претпоставувам резервиран е за транс луѓето

03.03 само во Македонија се спомвит ко празник на лезбејките. 02.02 е ден на сите хомосексуалци без разлика дали се машки или женски. Не биват во измислвење и додавање празници така да зш не и ова.
Мое мислење е дека 02.02 е некој рандом датум за на тој датум да се спомнит за некоја маргинализирана и табу тема, ко шо е на пример 01.12 (денот на сидата).

03.03 само во Македонија се спомвит ко празник на лезбејките. 02.02 е ден на сите хомосексуалци без разлика дали се машки или женски. Не биват во измислвење и додавање празници така да зш не и ова.
Мое мислење е дека 02.02 е некој рандом датум за на тој датум да се спомнит за некоја маргинализирана и табу тема, ко шо е на пример 01.12 (денот на сидата).

дај референца каде што пишува дека 02.02 е ден на сите хомосексуалци

Дали навистина е овој ден празник за популацијата со „онаа“ сексуална ориентација.
Дали тие меѓусобно си го честитаат овој празник.
Дали си делат подароци.
Дали и како го прославуваат.
Дали е некаде и официјално признаен.
Дали вреди и за ова да се отвара тема.

Некоја дата во Јуни беше официјален празник, ама не ми текнува која точно, ова со 02.02 e чиста глупост.

EDIT: според Google, цел Јуни општо се смета за месец на LGBT празничен период. Најголемите Pride настани се организираат во текот на овој месец, "традиционално". Важи и под терминот Pride Month.

--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:46 ---
Јас сум против „оние“, па затоа никогаш не би го честитала 02.02 како празник. Ни-ко-гаш.

На кој начин си "против"? Форумска кампања?

Некоја дата во Јуни беше официјален празник, ама не ми текнува која точно, ова со 02.02 e чиста глупост.

EDIT: според Google, цел Јуни општо се смета за месец на LGBT празничен период. Најголемите Pride настани се организираат во текот на овој месец, "традиционално". Важи и под терминот Pride Month.

--- надополнето: 4 февруари 2014 во 22:46 ---

На кој начин си "против"? Форумска кампања?

Опа,сега темава ќе добие забрзување,ако се јави и Добро Познат,ќе има дуели...
празник,не празник,ама на овој ден има тешки заебанции поготова на работа кон
поедини лица,иако знаеме не се педери,т.с.фамилијарни луѓе со деца...
Но со овој назив се нарекувале и некои школски момци и тоа многу порано 60-70 год.
„кај си бе пед..“ поготово некои не друштвени-осамени или пак и дури бубалици,
а тогаш не се баш знаело што се подразбира под тој збор,односно се сваќало дека тоа лице не сака женски-бега од женски, а не дека пак сака со машки.
А она од пред кино Вардар,на моја генерација е добро познато со адвокатот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom