Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Хасан ел-Басри рекол:„О човеку, ти си само збир на денови, кога денот ќе замине и дел од тебе заминува!“

Како што разбојниците се кријат по скришните места за да го ограбат минувачот, така и ѓаволот се крие во задоволствата за да ја совлада нашата душа. (Св. Василиј Велики)

Задоволство мие да ги читам зборовите од Чедата на ЉУБОВТА и МИРОТ Божји!

Задоволство мие да ги читам зборовите од Чедата на ЉУБОВТА и МИРОТ Божји!

ццццццццццццццццццццц.................шта ми бре наприча.........

ехее ги знаем ваквите подлизурковци . расипани грамафонски плочи , ПАРОЛАШИ...

уште од времето на социјализмот

истите овие и вакви ...ќе научат 5-6 пароли.....5-6 бомбастични збора.........

и иди па разбери се со полжави.........

тогаш :
за Тита за партију , за работничката класата , за авангардата....за слободата...

ете тој е против социјализмот ...
ете тој - таа е против работничката класата
.
.
.просеравање до несвест
.
.
.
е сега само аудио записот се менува ( и мноооогу цопу-пасте) со ништо нивно , ниедна размисла , ниедно лично видување.......една реченица своја незнаат да скрпат...............у стил :

ете..тој - таа е протв бооооог
ете тој-таа е против гоооооспооддд

.
.
.ејјјј види тоа господот ....ма немогучи свемогучи боооооогггг
ех ах ух ...срцетоооо , правдата на џигерот уствари срцето ќе да беше.....

и се у тој стил...........гола вода................ПАРОЛАШИ беа и си останаа

Врати му дупло на оној што ти направил лошо да не му текне пак истото да ти го направи (Св. Шорти Шортски)

браос бе дјечаче мали

една реченица ќе кажеш

ама кажана е...........

се гледа имаш мозок имаш со што да размислиш

и да кажеш...........твое лично е .........

не како тоа ПАРОЛАШИТЕ научиле неколку пароли неколку

бомбастични збора и само тоа го верглаат

.
.
.
Е за тоа што велиш...врати му дупло.........

ама та они као не си знаат.....па тоа и го прават ...и војни организираат
не им е проблем други да набијат у г.... а да си ги спасат г...... се ќе продадат
ништо не им е свето

тогаш :
за Тита за партију , за работничката класата , за авангардата....за слободата...

.

Се сеќавам кога со 7 години ми ставија црвена марама околу гуша и ме тераа да се колнам и да му пеам на Тито :“ Друже тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо!“

Да се колнам и пеам за титовиот пат додека моите постари браќа и сестри на голи оток - и слични места - гниеја поради Евангелието Христово, поради незаколнувањето, поради неслужење на оружје, поради Царот на Мирот, поради ВИСТИНСКИОТ ПАТ!

Погледни денес и поучисе, што станува дури и со такви релативно добри држави и патишта како што беа титовиот, ако Го игнорираат и му се противат на ХРИСТОС - Царот над Царевите !!!

ХАлелујах! Само што го напишав постот тука, слегов на првиот спрат и што ќе видам таму? Што ќе видам? Еден стар брат ској 20 години бил во затвор поради верата во ХРИСТОС, сведочи за чудесниот ЖИВ ГОСПОД!!!

Како е прекрасен ЖИВИОТ ГОСПОД! ХАЛЕЛУЈАХ!

Само што го напишав постот тука, слегов на првиот спрат и што ќе видам таму? Што ќе видам? Еден стар брат ској 20 години бил во затвор поради верата во ХРИСТОС, сведочи за чудесниот ЖИВ ГОСПОД!!!

Како е прекрасен ЖИВИОТ ГОСПОД! ХАЛЕЛУЈАХ!

откорнатику...............(добро рече модераторот )

ти бе јеховин свједок ли си ? Или така лажно се претставуеш.....

или си само уште една манастирска мантија што кисне по форумов ?

нели рече жена и деца си имал ?..денес те видов и посабајле и преку ден и навечер

кога и да свратам на фотумов ти си тука ?

сигурнен си дека не лжеш сушиш..........не за друго те прашувам оти тоа ви е прифесија................

како што ви кажал вашиот свјати афгустин (мислам беше)....

"кога лажеш лажи за се ...ама лажи побожно"........

.
.
.
.
а за "чедата божји" само ќе повторам

ццццццццццццццццццццц.................шта ми бре наприча.........

ехее ги знаем ваквите подлизурковци . расипани грамафонски плочи , ПАРОЛАШИ...

уште од времето на социјализмот

истите овие и вакви ...ќе научат 5-6 пароли.....5-6 бомбастични збора.........

и иди па разбери се со полжави.........

тогаш :

ете тој е против социјализмот ...
ете тој - таа е против работничката класата
.
.
.просеравање до несвест
.
.
.
е сега само аудио записот се менува ( и мноооогу цопу-пасте) со ништо нивно , ниедна размисла , ниедно лично видување.......една реченица своја незнаат да скрпат...............у стил :

ете..тој - таа е протв бооооог
ете тој-таа е против гоооооспооддд

.
.
.ејјјј види тоа господот ....ма немогучи свемогучи боооооогггг
ех ах ух ...срцетоооо , правдата на џигерот уствари срцето ќе да беше.....

и се у тој стил...........гола вода................ПАРОЛАШИ беа и си останаа

Старечник

Го прашаа авва Агатон: „Што е поголемо: телесниот труд или внатрешното воздржување?“ Старецот одговори: „Човекот е сличен на дрво. Значи, телесниот труд се лисјата, а внатрешното воздржание плодот. Зашто, напишано е: „секое дрво што не раѓа добар род се сече и во оган се фрла“, па јасно е дека треба да се грижиме за плодот, односно за воздржанието на умот. А потребна е и покривката и украсот на лисјата, што е телесниот труд.“

Johnny Cash напиша:
Well you may throw your rock and hide your hand

Workin' in the dark against your fellow man

But as sure as God made black and white

What's down in the dark will be brought to the light
The bigger the sin is, the bigger the revenge will be. And it has nothing with God, it has with the universe, that`s how things go. You wanna call it the all mighty Lord, be my guest, but the point is... The larger the rock, the more you might wait... but the justice will be greater. The wheel turns to fast, even faster you can imagine, but if you think you fooled some one, You`re wrong. "You can run on for a long time"... you can run really fast, but it will always get you.

Until dark comes forever, and some other kind or form of life we have, things will always be brought to the light. so if You can`t destroy the earth now, You better start acting like part of it.

Старечник

Говореше авва Нистерој: „Немој да посакуваш да ти се случува она што тебе ти се чини дека е добро, туку она што Му е угодно на Бога, и ќе бидеш мирен и задоволен во молитвата.“ Уште говореше: „Ако сакаш да се помолиш како што треба, не си ја жали душата; инаку напразно се трудиш.“

На оваа планета,
во оваа и сите галаксии,
во овој и сите универзуми,
во се што Е,
не постои ЦЕЛ
доволно голема
доволно племенита
доволно сеопфатна и сеодразувачка
да оправда
било чие мешање во слободната ВОЛЈА на друго Битие.

34fk7co.jpg

When you are loved, you can do anything in creation. When you are loved, there's no need at all
to understand what's happening, because everything happens within you.

bogatstvoto ti sozdava prijateli, a siromastijata tvoja gi proveruva
ne pravi zlo i zlo nema da te postigne, veruvaj vo gospoda i on ke ti pomogne ,odi po negovite patista i nadevaj se na nego

sovesta zabi nema ama dlaboko grize

Не знам што ми носи иднината, но знам дека Бог ја држе мојата иднина во Неговите раце!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom