Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
плус, и ова морав да го додадам, за мојата тетоважа се грижев така претпазливо - мачкај ја со јекодерм секој ден, а у. пирсот на нос кога го ставив го пазев, овој на јазик, уште следниот ден бев на индиска храна... и уште сум жива и здрава и и пирсот и тетоважите се океј, живи и здрави... зависи многу од местото и начинот на кој ќе ги направиш, а за грижата натаму - нема одредено правило или време - се осеќа односно забележува кога е доста.

Повеќе зависи од организмот на човекот, неговата подносливост кон туѓи тела и слично.
Ама ај, нека ви биде. :-)

Зависи и од тоа, али не толку многу. Треба само да знаеш што како и кога да преместиш исчистиш или смениш. Првиот пат се иде по правила, после веќе се осеќа. Барем кај мене.

Acid напиша:
Повеќе зависи од организмот на човекот, неговата подносливост кон туѓи тела и слично.
Ама ај, нека ви биде. :-)

Da, mnogu zavisi od organizmot na covekot.
Na primer, imav pirs na nos-mi gnoese, staviv pod usta-pak mi gnoese, staviv na uvoto gore-pak mi gnoese.Znaci na liceto ic ne mi prima tugji tela.I so usite iam ist problem-mi gnojat celo vreme i mnogu lesno mi se inficiraat.
Ali pirsot na stomak gajle nema.Go iam 2 godini nisto ne mu e.Isto i na jazik mi e okej.
Ne znam zaso na lice ne mi prima, a na stomak da :)

Видиш, кај мене на ушето, стаив онаму погоре, не знам како се вика тој дел од увото, али таму не ми трпеше, ме болеше а у. Али не верувам дека е до мојот организам, оти имав околу 10тина други менѓуши (седум дупчиња на едното уво, три на другото) и ни една не напраи проблем. А на јазик и нос, и тетоваживе без проблем. Кај тетоважи, кога е више тоа темата, зависи и од каква боја е тетоважата - во црвената се содржат некои нешта на кои може некој да биде алергичен, што е причината зошто кога се тетовираш у боја, прво треба да те капнат со малце масло на кожа да проверат.
Зависи од многу нешта, и како е направено, и како се грижиш за тоа покасно, и како ти реагира телото на тоа. Али ако сакаш, не може да те спречи нешто - само ќе се трудиш повеќе. Јас на увото уште три пати после дупнував, и третиот пат конечно беше без проблем. Ја имам веќе две години сега, и не сум имала никакви проблеми.

za nekoe vreme planiram da si istetoviram peperutka pod stomaceto potocno nad TOA mesto maaaaalce pogore za da se glea ama ne dozivotna tuku onaa sto trae 3-4 godini,nemislam da bidam zapecatena so peperutka cel zivot a so se odnesuva za pirsovite imam pirs na jazik veke 3 godini

е така многу луѓе се заебале.
сфатете, привремените тетоважи се сепак тетоважи! таа игла сепак влегува во кожата, и тоа мастило, таа боја сепак станува дел од неа. ако ја носиш/имаш повеќе од шест месеци, таа останува таму!!!
никогаш нема сосема да исчезне, тоа е факт!!!
и да, нема да бидеш запечатена со пеперутка цел живот. ќе бидеш запечатена со нешто што некогаш било пеперутка, а сега е бледа трага од неа... ако ништо друго, барем црвенилото ќе остане!
тетоважите не исчезнуваат. па ни привремените.

LisaRowe напиша:
Видиш, кај мене на ушето, стаив онаму погоре, не знам како се вика тој дел од увото, али таму не ми трпеше, ме болеше а у.

I jas isto!Eve tuka na istoto mesto imav pirs, i me bolese premnogu i celo vreme mi gnoese.Pak kje staam pirs na istovo mesto poso mnogu mi pravi merak, samo da najdam ubava golema titaniumska sipka:icon_lol:

bmepb166706.jpg

Сквернавење по телето. Јас сум Totally against!

Ти го сфаќаш ко сквернавење на телото. Јас, ко украс на истото. уметност... нешто убаво.

Во ред е тоа.

Јас не сакам никого да натерам да мисли како мене. Само коментирам од мој аспект.

Значи не ги осудувам луѓето што тоа го прават, само што јас не би го направил тоа никогаш.

it's ok, го сфаќам тоа. само сакав да кажам, не е за сите сквернавење на телото...:)

ја сакам да си истетовирам змеј на гз.. ама треба да се депилирам прво.. а тоа е СКВЕРНАВЕЊЕ..

Ајде и јас да се фалам малку.
Имам тетоважа над газето.:icon_lol:
Одалеку личи на глувчето кое сака да му влезе у него ама не е глувче.:icon_lol: Тетоважата ми е кинеска молитва која штити од болести извиткана е и затоа личи на глувче. Викаат дека најдобро било кинеските тетоважи да се тетовираат на грб, а ја не знаев каде па ајде над газето.:icon_redf Морам да признааам дека многу болеше ама се исплати. Мнногу си ја сакам и не ја вадам за нишо на свет. Да најдев слики на нет ќе ги закачев тука да ја видите. Ќе гледам а стаам нешо у галеријата.:wink:

Офчар напиша:
ја сакам да си истетовирам змеј на гз.. ама треба да се депилирам прво.. а тоа е СКВЕРНАВЕЊЕ..

bez razlika kaj i da stavas tetovaza prvo te izbricat fino lepo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom