Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Garfield напиша:
Јас како мал, луд ко и денес, читав книга во која се тетовираа деца, руси, па земав и јас сам да се тетовирам, среќа мал бев, плачко, па ме заболе, па престанав навреме, сеа имам само една ташка, иначе којзнае на што ќе испаднеше мојот подвиг имајќи предвид дека е за мене успех чика Глиша да го нацртам.

Прашајте го крис бајкерот што му значи тетоважата!

Ај ако не го најдете јас ке ви кажам. Ви текнува на симпсонс, епа ништо од нив. А на мики маус, епа не е ни он. Густав луѓе, густав!!!

Иначе негде во велес замарал некој луѓе со густав добри 3-4 саата па се испијанил и типциве му го истетовирале!

ja imav staeno na nos i se custvuvav mnogu ubavo no bev mnogu privrzana kon nego,dali ke mi padne koa ke spiam itakvi gluposti,toa traese dodeka ne mi puknaa boks u faca(masko bese),mi go raskrvari nosot i mi se izgubi pirsot!fucked.barbie.

meow напиша:
Ајде и јас да се фалам малку.
Имам тетоважа над газето.:icon_lol:
Одалеку личи на глувчето кое сака да му влезе у него ама не е глувче.:icon_lol: Тетоважата ми е кинеска молитва која штити од болести извиткана е и затоа личи на глувче. Викаат дека најдобро било кинеските тетоважи да се тетовираат на грб, а ја не знаев каде па ајде над газето.:icon_redf Морам да признааам дека многу болеше ама се исплати. Мнногу си ја сакам и не ја вадам за нишо на свет. Да најдев слики на нет ќе ги закачев тука да ја видите. Ќе гледам а стаам нешо у галеријата.:wink:
Не слики од нет, туку да се сликаш и да ги закачиш сликите во галерија! :wink:

Глувче кое сака да влезе во газето, м?

Не е моја идеја, на креаторот на тетоважата на meow e.
Најверојатно сакал да изгледа како глувчето да сака да влезе во глувчешка дупка.

Сепак, да ја почекаме meow да ни објасни за што станува збор.

tattoo.jpg

Tetovaza za nekoj e odvratno ili nekoj podnesuva bolka...
Spored mene ima odvrtni tetovazi no za mojot vkus ima lugje sto i mojava tetovaza ke kazat deka e grda ili grdo mi stoi megjutoa mene mi se dopagja ja imam staveno n zglob tka da mozam koga sakam da ja pokrijam koga sakam da ja otkrijm ;) .. do sega ne sum sakal da ja krijam posto ne mi smeta , jas mislam deka toa e eden vid na zadovolstvo . Ima lugje sto stavat tetovazi od moda pa n 30 godini se kaat jas ednostavno sakav da imam nekakov dozivoten ukras i potsetnik na detsvoto , procitav(na istava tema od forumov) za pirsovi deka navodno bile podobri ... tesko isto e sum imal nekolku vadis stavas tocno , no ist rizik za bolesei , ostnuva beleg , i mnogu brzo zdosduva :) za razlika od tetovaza koja non stop mi e interesna

Не е ист ризикот за болести кај тетоважи и пирсеви. Кај пирсеви е МНОГУ поголем. Игличката, при тетовирање, не влегува многу длабоко во кожата, за разлика од пирсот. Со тетовирање, на пример, никој не може да се зарази со СИДА, или било која болест на крвта, додека преку пирсеви, ретко, али сепак е возможно.
Ризикот за болести кај тетоважи е помал отколку ризикот за болести при поправање заби. Значи, од сеа сите да шетаме со никакви заби? Убавите заби се украс на лицето, јеби га, тетоважата е украс на телото.

LisaRowe напиша:
. Со тетовирање, на пример, никој не може да се зарази со СИДА, или било која болест на крвта, додека преку пирсеви, ретко, али сепак е возможно.

Molam!?:icon_eek::icon_eek:
So tetoviranje i te kako mozes da dobies SIDA ako iglata e prethodno upotrebena!I toa sansite se ogromni..

Мене сега нешто друго ми е муабетот... Кога ја сјебав ногата, ми отече баш таму кај што ми е тетоважата и онака кога видов (покрај тоа што ми се слоши) забележав дека тетоважата ми е растегната онака...сега чекам да го извадам гипсот и да видам што е работата....да не имал некој вакво некое искуство...се плашам да не ми се расипе па да мора да ја поправам...

Баш за тоа сакав да ви кажам. Тетоважите и пирсовите се магнет за негативна енергија. Често се случува да заболите токму на тие места. На пример ако имате тетоважа на грб може да имате проблеми со кичмата, тетоважа на нога, некои проблеми со ногата...

Реков, сета негативна енергија се собира во тоа место. Пазете се.

А за СИДА и други инфективни и кожни болести да не правиме муабет. Имаш среќа ако не закачиш нешто - поготово тука во Македонија.

Acid напиша:
Баш за тоа сакав да ви кажам. Тетоважите и пирсовите се магнет за негативна енергија. Често се случува да заболите токму на тие места. На пример ако имате тетоважа на грб може да имате проблеми со кичмата, тетоважа на нога, некои проблеми со ногата...

Реков, сета негативна енергија се собира во тоа место. Пазете се.

Де бе друже, мене па баш левата нога кај што ми е тетоважата ми е поздрава и посилна (барем досега). Со десниот скочен зглоб сум имал огромни проблеми но со левиот (кај што е тетоважава) никогаш. Јес да интересно звучи ова...ама незнам колку е издржано...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom