Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имаф на јазикот (Лиса го има видено) ама го извадиф пирсот пред да одам во војска. Се се думаф дали да го вратам или не ова лето и не го ставив ама наредната пролет обавезно го ставам на јазик. Зимово ако спечалам некој денар ќе одам во Велес кај Гуле да ми стави еден убав ПЕГАЗ или ЕДНОРОГ преку десната страна од стомакот.

Zavcera bev na slava, i tamu imase edna devojka koja imase privremena tetovaza na 3-4 godini.Mi rece deka kako i da e,po tie 3-4 godini kje se poznava konturata na tetovazata, bidejki mestoto e dupceno i moralo da se poznava i posle toa.Iiiiiii pocnuvam da se dvoumam dali da staam ili ne :):wink:

zEk0 напиша:
Како што на тебе (пошто еве не сакаш тетоважи, пирсови и сл.) би ти било мерак да си купиш наочари за сонце што добро ти стојат, или нешто друго за носење, мене ми е мерак што сум се истетовирал и што добро ми стои тетоважата (така самиот мислам а така и ми кажале тие што ја забележиле).
Немам мерак за наочари, башка - и да имам, кога ќе ми помине меракот можам да ги фрлам, а ти ќе можеш да ја избришеш така лесно? :ne:

zEk0 напиша:
Од друга страна, тетоважата нешто симболизира во мојот живот и ме потсетува на нешто важно, така што има и друго значење освен ”модното”.
Модата е релативна. За тебе нешто што е „во мода”, за мене можеби не е, и обратно. А тоа дека „ќе те потсетува” на нешто... Па добро бе луѓе, имате дневници, имате мобилни со римајндери, има хартија и пенкало, има компјутер. Проблемот е ШТО АКО НЕ САКАШ ПОВЕЌЕ ДА ТЕ ПОТСЕТУВА?

Колку ќе те чини таа „мода” и тој „потсетник”?

pearl напиша:
п.с. Acid, што така ригиден став кон тетоважи? BTW, мојата кога ќе ја направам ниту ќе знаеш, ниту ќе можеш да ја видиш. Ќе биде видлива само за внимателно одбрани очој.
Менува ова нешто?
Секако дека менува. Ти си знаеш најдобро. :wink:

А зошто ќе се тетовираш уствари? :raz:

Како прво, свесно знаејќи дека нема да можам да ја отстранам тетоважата се истетовирав. Не сакам и нема да сакам да ја отстранам, разбери го тоа.

Второ, викаш ”модата е релативна, тоа што за тебе е во мода за мене можда не е и обратно” - па не те тетовирам тебе, и не се тетовирам за на тебе да ти се допадне тетоважата, туку за МЕНЕ.

И ова третиов дел:
>>>Па добро бе луѓе, имате дневници, имате мобилни со римајндери, има хартија и пенкало, има компјутер. Проблемот е ШТО АКО НЕ САКАШ ПОВЕЌЕ ДА ТЕ ПОТСЕТУВА?
Колку ќе те чини таа „мода” и тој „потсетник”?<<<

Фала што ни разоткри за дневниците и хартијата и пенкалото. Ако знам дека некогаш нема да сакам да ме потсетува, нема ни да се тетовирам. Сум се истетовирал зошто знам дека секогаш ќе сакам да се потсеќам на тоа нешто.

Ти си знаеш. Да даде Господ форумов да постои уште многу години, па да збориме потоа. :wink:

Дај Боже...нека постои...може и ти ќе се истетовираш па ќе збориме :)

Забораваш едно нешто. Сите ние сме свесни дека тетоважата ќе биде тука и по многу многу години - не ти текнало дека можеби тоа е едната од убавините на истата? На крај краева, секоја одлука што ја правиме си има последици - и свесни ме за тоа кога ја правиме таа одлука - но не мислиш дека е малце тажно да не правиме нешто само затоа што е малку можно дека за дваесетина години нема да ни се допаѓа повеќе? Подобро живеј си сега за сега - ако не ти се допаѓа тогаш, тогаш ќе му ја мислиш.
Споредба - кога се запишуваш на факултет, ништо не ти гарантира дека и за 20 години ќе ти биде мило што си се запишал на тој, а не на друг факултет. Има големи шанси и сега мислиш дека ќе ти биде мило, но не можеш да бидеш 100% сигурен - дали тоа значи дека е подобро воопшто да не се запишуваш? Или да не се преселуваш некаде оти нема да знаеш како е, или да не се вљубуваш или... Тоа е животот, никад нема да бидеш 100% сигурен дека нешто ќе ти се допаѓа во иднината - али затоа и живееш во сегашноста.
Тетоважата е одлука како и секоја друга. За некого е ништо посебно, за луѓе како мене е нешто прекрасно и посебно. И фактот што е таму засекогаш, е голем дел од она што ја прави посебна и прекрасна.

Затоа не се запишувам на факутет :wink:

Реков бе, секој со свој памет. И реков кои тетоважи ги прифаќам (мое мислење, немора да се согласите), а кои не ги прифаќам.

Тетоважи со имиња па... Ау, најголема глупост. Се согласувате ли барем за тоа?

ХАхаххах, коа беф у Прилеп апознаф тип што го имаше истетовирано името на девојката на подлактицата.
Последниот пат коа се слушнаф со другар ми, тој ми кажа дека овие двајцата раскинале, и природно ми дојде да прашам што направил типот со тетоважата. Другаров ми кажа дека типот додал по неколку линии на секоја буква и сега личи на 8 пајажинки или нешто такво, убафко. За убафко хмммм не сум ја видел тетоважата сеуште, но во секој случај. Би тетовирал многу работи освен ИМЕ. Макар и моето, не би го тетовирал.

Tonchie напиша:
ХАхаххах, коа беф у Прилеп апознаф тип што го имаше истетовирано името на девојката на подлактицата.
Последниот пат коа се слушнаф со другар ми, тој ми кажа дека овие двајцата раскинале, и природно ми дојде да прашам што направил типот со тетоважата. Другаров ми кажа дека типот додал по неколку линии на секоја буква и сега личи на 8 пајажинки или нешто такво, убафко. За убафко хмммм не сум ја видел тетоважата сеуште, но во секој случај. Би тетовирал многу работи освен ИМЕ. Макар и моето, не би го тетовирал.

така и џони деп се заебал, кога идел со винона рајдер си истетовирал "Vinona Forever" а кога раскинал го преправил во "Vino Forever" :)

Вториот пат бил во право! Ама вака не му е баш убаа тетоважата.
Значи БеЗ ИмИњА :wink:

ThA-BiTcH напиша:
Da, stvarno e seriozna rabota-bidejki e dozivotna.Moze da se otstrani so laser, megjutoa toa kje cini kolku 20 takvi tetovazi.Jas imam drugarka koja se istetovira na desnata grada, nekoja si peperutka i e tolku neprofesionalna sto e i odvratna za gledanje.Nekoja si crna boja i so znam ic ne mi se svigja.Jas licno postuvam poveke pirsovi, zatoa sto mozes da gi stais, da gi nosis dodeka ti e merak, plus go krasat teloto i izgledaat ubavo, i mozes da gi izvadis koga sakas.
Imam pirs na jazik i stomak i sum mnogu "privrzana" za niv.
Koga bi stavila tetovaza toa bi bilo nesto, sto mene mi oznacuva nesto ali nikogas ne bi stavila necie ime, zatoa sto ako vo toj period sum zaljubena vo taa licnost, ili ete drugarka, rodnina ne e bitno, utre kje se skaram ne daj boze i cel zivot kje treba nejzinoto/negovoto ime na mene da go nosam.
Bi stavila tetovaza ali onie sto se od 3-5 godini :wink:

Блиску до местото каде што живеам, има малечко ритче. Некогаш на ритчето имало Турски гробишта. Имаше и тулбе - споменик на некој паша, но поради тоа што никој не се грижеше, споменикот се урна пред три години.

Додека бев малечко девојче често шетав покрај Турските гробишта.

Еден ден наидов на еден гроб. Беше обичен, сиромашен, со еден камен наместо крст.

На каменот пишуваше :

Боледуваше 9 години како последица од тетовирање и на крајот умре.

Никогаш не би ставила тетоважа.
:) :)

Вчера отворив весник и прочитав за еден (од многуте) тип што боледувал од сида со години (како последица на секс!) и потоа умрел. Дали тоа значи дека сеа никад не треба ни секс да имаш?
Пред некој ден исто, имаше сторија за дедичко некој што излегол од дома да купи весник, и го удрила кола и умрел. Дали тоа значи дека никад не треба од дома да излагаш?
Пред недела дена, гледав филм за земјотрес некој, и детенце умре во својата соба, во својот кревет, кога се сруши таванот. ???
Тие ризици се нон стоп тука, мило. Ќе речеш, ќе поминувам улица внимателно, ќе внимавам при секс. Епа така, и кога ќе идеш да се тетовираш нема да застанеш некој од оние чичковци на сред улица во големиве метрополи што тетовираат, или дечишта некои што купиле прибор и се праат фраери - се знае што е добро/чисто/асално место за тетоважа.
Да не збориме глупости сеа. И од забар можеш да умреш, ако забарот не е хигиенски ко што треба. И од секс, и од обична вакцинација. Од тетоважа, да не забораваме, никаква болест не може да се наследи - иглата не влегува доволно длабоко за да пренесе било што.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom