Teтоважата повеќе од моден детал

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
cyberlady напиша:
Турските гробишта... со еден камен наместо крст...

Ова ми е ептен нелогично, ама ај...

Што се однесува до тетоважите, не би ставила, пошто не се идентифицирам со никаков симбол, цртеж итн.

Jas mislam deka sekoj malku sto razmislil nema nikogas da se pokae vo zivotot zatoa sto se istetoviral i za kratko vreme tetovazata ke stane sostaven del od izgledot na negovoto telo, kako da ja imal otsekogas, barem taka jas se custvuvam. Imam na levata pleska golem delfin a na desnata orka bidejki od mal sum golem ljubitel na voda, i koga odam na odmor ili na bazen ne izlagam od voda.

А бе има едно гадно нешто во трендовите, а тоа е дека секогаш се менуваат. Можно е да дојде време да бидат третирани у културен смисол како стоки од луѓето кои што немаат тетоважи, али сега за сега, тие со тату се кул. Јебига!
Само едно нешто не излегува од тренд, природното.

Ја не сакам тетоважи : Ме нервираат а башка оние ептен гломазните. АКо веќе некој ден ми се разбуди сетилото за да се тетовирам, ќе си истетовирам ружа во боја на десниот задник.

А каква боја има твојот десен задник?:)

StormAngel, не сите што се тетовираат се тетовираат за тренд. Јас, на пример, никогаш не сум следела тренд - во било кој поглед, све што правам правам зошто мене ми се допаѓа, и зошто јас сакам. И се кладам дека многу многу луѓе ќе се сложат со мене.

LisaRowe напиша:
StormAngel, не сите што се тетовираат се тетовираат за тренд. Јас, на пример, никогаш не сум следела тренд - во било кој поглед, све што правам правам зошто мене ми се допаѓа, и зошто јас сакам. И се кладам дека многу многу луѓе ќе се сложат со мене.

Така е, ама жалосно е што има многу што тоа го праат баш од помодарство..

Незнам. Не ги читав вашите претходни срања на оваа тема. Но, ќе ви кажам дека тетовирањето го сметам за легално обележување на човечката стока. Без разлика какви бои, фигури, дезени, или незнам ќе употреби некој во тетоважата, ме потсека на оние прасиња шо ги земаше тато на кредит од синдикатот на времето... и ко заеднички со лупа го баравме печатот од ветеринарно дека е прегледано.

Најчесто замислите. Свинчето не беше тетовирано. Свинчето беше демодирано :(

Сакип кај нас в мала, имаше вакво нешто слично сфаќање за тетоважата.. (демек појќе од моден детаљ)

Земаше типот (Сакип Рустемов значи) и си ги редеше имињата на жените со кои беше во брак. Бракови имаше многу. И така на пример ќе напишеше РАХЕЛА на надлактицата и после оп, РАХЕЛА побегна со Ферџан во Германија (со комбе преку граница)
И така, Сакипчо наш, едно друго пречкртаја тетоважата. Најди друга невеста. И неа тетовирај ја. И со неа разведи се... И така пиши, чкртај... еден убав сончев ден на баирите, Сакип се напрај земја-ваздух. Се изналока в меана. Се уљандиса триста ко се сети дека целиот од глава до петици се ишаран и зеде една срча и со неа почна да се сечи по рацете, стомакот...

...

Го однесоа на лекар. Го заврзаа. Со завои со сфе.
На крајот Сакипчо стана и ја праша сестрата

- Сестро мож да си одам?
- Можи бе Сакип, само плати за негата.
- Е колку?
- Па, околу 500 денари.
- Е ЗА ШО 500 ДИНАРИ?
- Па за скопците, завоите шо те шиевме бе Сакип.

Станал Сакип и и ошол пред очи ги раширил рацете и и рекол

- Е на мори ко така ај ОТШОШИМЕ!

cyberlady напиша:
Блиску до местото каде што живеам, има малечко ритче. Некогаш на ритчето имало Турски гробишта. Имаше и тулбе - споменик на некој паша, но поради тоа што никој не се грижеше, споменикот се урна пред три години.

Додека бев малечко девојче често шетав покрај Турските гробишта.

Еден ден наидов на еден гроб. Беше обичен, сиромашен, со еден камен наместо крст.

На каменот пишуваше :

Боледуваше 9 години како последица од тетовирање и на крајот умре.

Никогаш не би ставила тетоважа.

Господ да ми те поживајт ме пресмеа :music3: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

ПИ ЕС : Ја се дубоко извињавам ама морав да прокоментирам

Епа Маце мој најубаф на сфет додека да дојдеш ти во МК јас на мојот стомак ке истетовирам гоолем Пегаз или Еднорог, пааа да видиме дали ке ме соблекуваш.

Букаро ова твоево како Мартин Трпчевски у спотот фраер од пелени.

cyberlady напиша:
Блиску до местото каде што живеам, има малечко ритче. Некогаш на ритчето имало Турски гробишта. Имаше и тулбе - споменик на некој паша, но поради тоа што никој не се грижеше, споменикот се урна пред три години.

Додека бев малечко девојче често шетав покрај Турските гробишта.

Еден ден наидов на еден гроб. Беше обичен, сиромашен, со еден камен наместо крст.

На каменот пишуваше :

Боледуваше 9 години како последица од тетовирање и на крајот умре.

Никогаш не би ставила тетоважа.
:) :)

Ako gledame taka, od se moze da se umre.Bukvalno od se.
Toa znaci deka treba da sedime zatvoreni vo edna soba i nisto da ne praime?
Od obicni dupcinja na usite mozes da umres.Kje ti se inficira ne daj boze, nekoja opasna bakterija nema ni da znaes sto ti e i kraj.Od pirsevi duplo pogolemi se sansite da se desi takvo nesto.Tuka spagjaat i tetovazite.
Osnovno pravilo e da se busis ili tetoviras so cisti i neupotrebeni igli.Toa sekako treba da go napravi profesionalec, a prethodno treba da se konsultiras so lekar, za da gi uvidis moznite posledici i da vidis dali na nekoj metal ili na bojata koja se koristi za tetoviranje si alergicen.
Potoa sleduva griza za tetovazata ili pirsot.Tuka spagja 2-3 meseci mienje so antibakteriski sapun, mackanje so kremi i zastita od bakterii,sonce, (sonce samo za tetovazite) zagadeni vodi i slicno.
Koga vekje rizikuvas i se obelezuvas za cel zivot so tetovaza, mora da vodis griza za nea.Ako ne vodis, infekcija, smrt, rak na koza ne ti bega.
:pop:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom