Изглед на ноктите

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Здрави, убави и негувани нокти се украс на раката, како за жените, така и за мажите. Мажите воглавно не обрнуваат многу внимание на ноктите; жените умеат да им обрнат големо внимание на ноктите, за да изгледаат поубаво. Убавит изглед е супер, но ноктите не служат само за маникир. По нивниот изглед, односно по ”маните” од кои ноктите некогаш страдаат, може да се заклучи за вашето здравје. Здрав нокт е благо заоблен, розевкаст, мазен и сјаен. Доколку вашите не се такви, еве што би можело да е причина за проблем.

Површината на ноктите е брановидна: тоа често укажува на сува кожа. Всушност, се работи за мал проблем кој е лесно да се реши со козметички третман и негување на кожата на телото, рацете и редовно мачкање на ноктите (посебно на неговиот корен) со адекватни козметички препарати.

Жолти флеки на ноктите, вдлабнатини, ронење на ноктите: секој од овие симптоми може да значи дека имате некое гливично оволување. Не би требало да бидете сами свој доктор, туку да одите кај дерматолог – и тоа што побрзо, затоа што ваквите инфекции лесно се шират, лесно е да биде заразен и некој друг, а лечењето знае и да потрае.

Ноктите ви се кршливи: тоа е прилично чест проблем и умее да ги ”излуди” жените кои би сакале убави маникирани и негувани нокти – а како тоа да го постигнат кога секој час ноктите им се кршат? Скоро секогаш причина за овие проблеми е тоа што во организмот ви недостасуваат минерали и маснотии.

Линии на ноктите: во најдобар случај може да биде само последица од неправилно постапување при маникир и во негата на ноктите. Во полош случај, се работи за недостаток на цинк во организмот. Ако ни тоа не е во прашање, можно е да постои заболување на некој од внатрешните органи.

Црвено обоена полумесечина кај коренот на ноктот: тоа е нешто кое никако не смеете да го игнорирате, бидејќи е знак дека настанала слабост на срцето и дека постојат пречки во крвотокот.

neznam jas sakam da kazam deka samo poshtuem kaj zensko rozevi nokti mnoguuuuuu me palat

Grickam nokti mnogu dolgo,i nikako ne mozam da se odviknam od grdava navika.Sum probala se i sesto i jok.Sakam ubavi,dolgi nokti ali neam takvi :(
Si stavam mnogu cesto nadgradba na nokti i odma se primetuva razlika.Mnogu e pozenstveno i poubavo koga devojka ima ubavi nokti :)

Francuski manikir sreden za festa mozi kamce nekoe samo skromno
less is moore

db_french21.jpg

db_french71.jpg

db_french91.jpg

db_french81.jpg

db_french61.jpg

The`bItCh Noktite na slika br 2 se super i ako primer nosam detalj samo na eden nokt

Godess zamisli jas vo stomatolska ordinacija so tie crnite nokti nema ni eden patient da zini:))))))))))

Poveke sakam nokti so detali otkolku lakirani. Ne znam nekako fetis mi se :pos: a dooooolgi nokti sakav pred nekoe vreme ama sto znam...se si mislam oti ke zavrsat tamu kaj so ne treba. :D :pos:

носев надградба поодвратно нешто немало, неможев ништо да држам во раце а кога пишував смс тоа беше доживљај...некам веке долги нокти сакам средени лакирани у беж или нежно розево такви ми се и сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom