- Член од
- 10 септември 2010
- Мислења
- 273
- Поени од реакции
- 25
Научници од калибарот на Анштајн, Коперник, Рене Декарт, Њутн, Фарадеј, Вилијам Келвин, веруваат и го признаваат постоењето на Бог. Не знам јас на кого му земаат пари за црква. Црквата не е објектот, туку луѓето што се верници. Како библиска христијанка, мене никој ни денар не ми земал за верата. Зашто спасени сме по вера - а не по дела. Не е дека си верник ако палиш свеќи, бакнуваш икони и веруваш во суеверија. Верата носи до спасение.
Во врска со погорниот контекст на Petar. каде што се препознал во лажењето, да кажам дека тоа е генерално правило - сите сме грешни. Ама сите до еден! На почетокот не постоел гревот. Луѓето го создадоа.
Не постоел гревот луѓето го создале епа така и господ не постоел луѓето го создале, и мене не ме интересира дали научниците веруваат во господ и кој ... безразлика кој и да е што и да каже не верувам во ништо додека не го видам и допрам за да се уверам, како не зима пари црквата кога идеш у црква и да ваш пари за свеќа, ставаш пари на икона ... на празник за некои пеења се плаќа исто... за свади крштевки ... се е тоа заимање пари... незнам зошто нејкете да си го признаето тоа и барате многу изговори дека не е така кога сакале или не ТАКА Е!