Uchiha Sasuke
Sharingan User
Пробај со инкогнито отвори јутуб, ако можи тогаш избриши cookies i cache од browserot.Dali znae nekoj kako da go resam ovoj problem?Прегледај го приврзокот 324136Прегледај го приврзокот 324136
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробај со инкогнито отвори јутуб, ако можи тогаш избриши cookies i cache од browserot.Dali znae nekoj kako da go resam ovoj problem?Прегледај го приврзокот 324136Прегледај го приврзокот 324136
Јас имам проблем со лаптопот не продржува 5ГХц мрежа. Треба да земам нов на мобилниот на 5Гхц брзина ми е 145Мбс а провајдерот дава 150Мбс треба да се уклучи 5Гхц мрежа и да се подеси рутерот на 5Гхц инаку на 2.8 Гхц мрежата брзина ми е 30-60 Мбс варира. Незнам точно како се подесува еден човек ми го средуваше. Инаку незнам што треба да се има како модем на лаптот за 5ГХц мрежа. Како и да е има многу варијабли и не е лесно.Овакој...имам модем/рутер од т хоме со оптика 100/100. Кога ке поврзам со лан кабел од нивниот рутер во десктоп брзината е 100. Ама земав и 5Гхц рутер но поради местоположбата морав со еден лан кабел од т-хоме рутерот до другиот 5гхц, па од вториот до десктопот брзината паѓа на 15 и толку си е. Каблите се Кат5, рутерот е наместен на 100 брзина. Зашто не ми ги пренесува?
Погледни во поставките на новиот рутер да не имаш некои лимитации случајно. Го имав истиот проблем со D-Link рутер, по default беше наместен на 20/20. Влези во рутерот, нормално треба default gateway-от да го подесиш да биде различен од тој на телеком за да немаат забуна со доделување на IP адреси. Пример на телеком рутерите по default им се 192.168.0.1, ти новиот рутер направи го 192.168.100.1. Исто така стави ги на различни канали да емитуваат фрекфенција. Потоа пробај дали ќе ти се подобри нешто.Овакој...имам модем/рутер од т хоме со оптика 100/100. Кога ке поврзам со лан кабел од нивниот рутер во десктоп брзината е 100. Ама земав и 5Гхц рутер но поради местоположбата морав со еден лан кабел од т-хоме рутерот до другиот 5гхц, па од вториот до десктопот брзината паѓа на 15 и толку си е. Каблите се Кат5, рутерот е наместен на 100 брзина. Зашто не ми ги пренесува?
Најверојатно се работи за постар лаптоп компјутер. Не сум 100% сигурен, но мислам дека можеш да ја надоградиш wireless картичката т.е да промениш со понова и да можеш да користиш 5GHz мрежа.Јас имам проблем со лаптопот не продржува 5ГХц мрежа. Треба да земам нов на мобилниот на 5Гхц брзина ми е 145Мбс а провајдерот дава 150Мбс треба да се уклучи 5Гхц мрежа и да се подеси рутерот на 5Гхц инаку на 2.8 Гхц мрежата брзина ми е 30-60 Мбс варира. Незнам точно како се подесува еден човек ми го средуваше. Инаку незнам што треба да се има како модем на лаптот за 5ГХц мрежа. Како и да е има многу варијабли и не е лесно.
Извини малку предоцна одговарам на прашањево, но еве нека стои за други ако ги интересира.Сакам да прашам дали на еден ист домејн може да се постават различни днс сервери на различен суб домејн?
Пример:
domain.com - да насочува кон dns1
sub1.domain.com - да насочува кон dns2
sub2.domain.com - да насочува кон dns3
Погледни во поставките на новиот рутер да не имаш некои лимитации случајно. Го имав истиот проблем со D-Link рутер, по default беше наместен на 20/20. Влези во рутерот, нормално треба default gateway-от да го подесиш да биде различен од тој на телеком за да немаат забуна со доделување на IP адреси. Пример на телеком рутерите по default им се 192.168.0.1, ти новиот рутер направи го 192.168.100.1. Исто така стави ги на различни канали да емитуваат фрекфенција. Потоа пробај дали ќе ти се подобри нешто.
Прашај ги директно кај нив дали е можноДечки имам едно прашање. На времето имав емаил адреса на freemail.com.mk дали постои можност да се пристапи до архивата на оваа пошта. Мислам дека поштата престана да функционира во 2020 или 2022 година.
Име: | НЕТЦЕТЕРА ДООЕЛ Скопје |
Адреса: | бул. Партизански Одреди бр. 72а, Скопје, 1000, MK |
Телефон: | +389.3064532 |
e-mail: | domains-mk@netcetera.com |