Филателија

• Креатор на темата Креатор на темата The_Dzo
  • Време на започнување Време на започнување
Имам марки собирано од порано,но незнам колку им е вистинската вредност.Дали на интернет има каталози,според кои би можел да најдам повеќето од марките (некои германски ги пронајдов,но од чехословачка и полска,не можам вредноста да им ја пронајдам.
Некој што се разбира во ова ? :D

и јас си најдов некои поштенски марки дома од пред 30-40 години имам од Монголија, Виетнам, СССР ама изгледа немаат некоја вредност по 3-4 долари на ибеј ги даваат. Ако е така ќе си ги чувам:-)

ја имам доста марки кои почнав да ги собирам сам, па повеќето се нови али имам доста колекции од една серија... Дајте да организираме некоја средба да се мењаме :)

Татко ми собирал поштенски маркици на времето. Имам дома 2 албуми цели се наполнети и 3 - 4 нешто имам јас дотурено во нив онака мислејќи дека ќе ме заинтересира ова да собирам, но.во последно време не се праќаат писма со маркици па можеби и затоа јас не сум се заинтересирал толку за ова хоби иако сум обожавал како помал да ги листам тие албуми од татко ми.

Уште ги има тие албуми татко ми но некаде се ставени на таванот кај што чуваме ствари.

Дали некој знае каде може да се купи кај нас албум за поштенски марки ?

Дали некој знае каде може да се купи кај нас албум за поштенски марки ?
да видиш на реклама 5 или пазар 3...Мислам дека тешко да најдеш нов по продавнициве, барем јас не сум сретнал.

p1030674-jpg.167080
p1030868-jpg.167081
p1030596-jpg.167082
grupa na fejsbuk za sve sto e povrzano so kolekcionerstvo,kupoprodazba,zamena i sve ostanato :)
numizmatika,bonistika,filatelija,militarija,sfragistika i ostanato,prisoedinuvajte se
https://www.facebook.com/groups/Kolekcioneri/

Дали во Македонски пошти постои шалтер каде што може да се купуваат марки ?

Дали во Македонски пошти постои шалтер каде што може да се купуваат марки ?
Постои во главна пошта во железничка во скопје и во филателија охрид и битола

дали има некој во Скопје за размена и каде можам да купам албум ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom