150 денари за свидетелство?!

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
kengur peer te primetiv mnogu si na temava... na strana na skolite :)
peer.. 1 sveditelstvo e 15 denari... nabavuvaat nad 700 sveditelstva bi trebalo da im gi davaat za poeftino... i sea pazi situacija... plakjame nie 250 za sveditelstvo i diplona i ideme vo skolo na zakazaniot datum za delenje sveditelstva.. i ni vikaat : NEMA SVEDITELSTVA KOGA KE BIDAT GOTOVI KE VE IZVESTIME! kaj parite ti gi zimaat pa i te e*avaat kako sakaat...
vtoro participacija: za sto se koristi taa ? za obnova na skoloto.. stolcinja klupi trista rab... zasto na kraj na godina sobiraat po 100 denari osteta ? :)
da ne nabrojuvam za maturava kaj mene vo skolo kakvi sve prevari ne napravi direktorot.. za sviraci za slikanje za avtorski prava... jebiga
Кај мене партиципацијата е 800 ден. 400 се за осигурување, другите за тестови (фотокопии), и материјали за пракса.

ive

Член од
19 март 2007
Мислења
199
Поени од реакции
3
Абе оди бегај ова е нездрава држава.Партиипации,Осигурувања триста чуда па одозгоре и свидетелство 250 ден.

Член од
18 август 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Abe za svidetelstvo 150 den.Nisto ne e toa .4 god. po 1000 evra za participacija i plus uste 20 evra za diploma.Kako da tie 20 evra ke im go smenat cel zivot.
Ama toa ti e kogaj im se moze.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
па баш и тие 20 евра ке им го сменат животот замисли само колку души ке платат

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
само да кажам ако не прочитавте предтоа не плативме ништо за свидетелство.незнам што го премисли директорот

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Абе 150 ден. се две пакети цигари... :) Зборот ми беше вистина можи не се многу ама некогаш се.. А плус има и деца кои немаат ни толку! Што со нив?! Ние во средно кога ќе лупневме прозорец го плаќавме цел клас.. а башка тоа на крај година ни бараа пари за оштета, за која оштета бе мајку му... Баш сакав да се разберам со директорката на таа тема и на уште многу други.. али ЈбГ.

Bush(av)

Aut inveniam viam aut faciam.
Член од
30 април 2007
Мислења
758
Поени од реакции
7
Oјде државава!
Ај шо оваа година ( мислам) дека е задолжително средното, ни наплатија 1000 денари партиципација, 100 денари осигурување, 150 денари (лани) за свидетелство, некое 100че за една слика од класот...
Во основно плаќавме 12 ден..а сега кога е задолжително средното...мислим...:uvo:

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Oјде државава!
Ај шо оваа година ( мислам) дека е задолжително средното, ни наплатија 1000 денари партиципација, 100 денари осигурување, 150 денари (лани) за свидетелство, некое 100че за една слика од класот...
Во основно плаќавме 12 ден..а сега кога е задолжително средното...мислим...:uvo:
ебате задолжителното.
за почеток ти треба 1800 за трошоци за администрациај.
заеби 150 еур за книги и други ствари.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
за 150 ден. можат да ми го исмукат..
Нека ми дадат листови јас дома ке ги испечатам безпари :pos2:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку пати со екскурзиите не испоукрале за многу повеќе од 150 денари, не знам зошто се буниме сега за ова.
3300 за 3 дена во Струга, а јас во Италија бев за истиве пари 2 дена. Поединци не можеме да смениме ништо, на некому во крвта му е да краде.

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Колку пати со екскурзиите не испоукрале за многу повеќе од 150 денари, не знам зошто се буниме сега за ова.
3300 за 3 дена во Струга, а јас во Италија бев за истиве пари 2 дена. Поединци не можеме да смениме ништо, на некому во крвта му е да краде.
Италија си е Италија, а како Струга нема друга. Таман си е цената :smir:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
abe vie so site ste ili so pola?nie plakame 12 den za sveditelstvo,nitu osteta plakame, niso... ojte bunete se, znajte deka od godinava naskola nastavnicite ili profesorite ne smeet da sobiret pari od ucenicite?
a za ekskurzija,nie plakame 6000 za niz makedonija ( spijame mavrovo i dve veceri bitola,a gi posetvime skopje,prilep i krusevo...)
i aj sea recite deka ne kradet...

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
ееј ного бе, 150 денара, прв пат слушам, ние секоја година дававме по 20 денари за свидетелство.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Кај нас е 30 ден. за свидетелство и 120 денари за диплома = 150 ден. Море како да скапнале тие свидетелствата, мислам на времето беа по 10-20 ден. Шо да правиме, инфлација :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom