Нај нај телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
Често на форумов читаме фалби и поплаки за одредени телевизии. Зависи од која страна доаѓаат често се споменувани Канал 5, Сител и помалку други. Ме интересира што мислите. Која телевизија е нај ОК според вас. Значи најгледлива, најнезависна или најобјективна за вас. И спротивното која ТВ не можете никако ни да ја погледнете. Се разбира со аргументи зошто е тоа така.

Ги гледам сите и им се смеам на глупостите, мислам дека Сител се најсрање, али другите се одма позади него. Според мене мислам дека А1 има најбоља програма,а и вестите несе баш лоши

Некако А1 ми има најдобра програма,иако Велија не го варам ама и луѓето кои работаат таму ми се најдобри,од вести,спорт...и Канал 5 не е лоша...само толку,Телма само фудбал,Сител ау... не

А1 !!!

Ако мислиш за нашиве телевизии тогаш би ја издвоил "One and Only" А1, кога ја гледам се чувствувам како да гледам некој европски канал, навистна одлично си ја извршуваат својата работа, што не е случај на пр. со Сител, не би сакал да ги коментирам пропустите кои ги прави оваа ТВ куќа за да не бидам сватен погрешно.
А за тоа колку се реални и објективни, мислам дека нема најобјективнен т.е. најреален медиум воопшто ,било да е тоа ТВ, печатен или електронски медим, секој медиум тежнее на некоја страна(било тоа да е во политика , музика , итн) , односно си има свои фаворити.

kaj nas nema televizija sto ispolnuva "del" od uslovite sto treba da gi ima nornalna televizija - od sosedstvoto a ne drugo!!!!!!!!
site se isto sranje - nemaat ni programi ni urednici (osven za fudbal - ama pa tamu nema komentatori ko sto treba )
filmovite gi prekinuvaat na 17,5 minuti so blok reklami od 6 minuti i sli4ni nekoi situacii - premnogu se obraka vnimanie na politika i na "ekspresni" vesti od tipot "re4e-kaza" ...
urednicite se tie i povtorno tie - so programski celini od vremeto koga ja "oslobodija" jugoslavija od robstvo - fasisti4ko!!!!!!!
itn ...
nivnite produkcii ( radiodifuzija - "kolac" ) bedni-bedni sami gledate !!!!!!!
ama toa e toa i moeto mislenje!

Според мене најнезависна некако е Телма. Можеби затоа што нејзиониот газда не е политички активен. Новинарите во А1 се под голем пристисок на Велија. Затоа се што беше добро си отиде од таму. Сител не е толку под притисок на Ѕинго ама таму впечатокот во голема мерка го расипуваат примадоната Латас и помалата негова штитеничка Ивона. Канал 5 знае много да шпекулира. Голем дел од новинарите се под капа на Стојменов. Мора да пишуваат како што ќе нареди он.Така да Телма можеби е најдобра од аспект на вести. А инаку гледано целосно, гледајќи ги сите емисии мислам дека А1, Канал 5 и Сител сите се некако на исто рамниште. Но многу многу далеку од една ХТВ. За МТВ не би кажал ништо. Сиромашките мислам дека се утепани од господа.

Ги гледам и ги ценам по овај редослед

A1, Канал 5, Телма, МТВ, Сител ...

многу малку гледам ТВ, а и телевизииве ни се баш срање, прво немаат никаква продукција, второ немаат никаква програма, трето сите спикери во последно време се со говорни маани од кај излегоа кој ги бира незнам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom