Замена за Ш и Ч со 6 и 4 ?

Косата ми се крева од 4 и 6,не ни читам коа е нешто пишувано со бројки наместо со букви.
Понекогаш на заебанции и јас користам ф наместо в,ама многу ретко:kesa:

најмногу што ме нервира е 4 и 6 наместо ш и ч на порака и мсн и многу ме подсеќа на бугарско понашање

се сложувам со ова:
Косата ми се крева од 4 и 6,не ни читам коа е нешто пишувано со бројки наместо со букви.
Понекогаш на заебанции и јас користам ф наместо в,ама многу ретко:kesa:

а тоа со в и ф е друга работа како зафрканција

Многу глупо е, како ме нервираат кога ќе пишет.:tapp:

Najshit verzija so sum ja videl na makedonskiot jazik dosea ti e
Kaj si WE? Ajde da pishat nekoi ligavi smizli, ama masko da go pishi toa sranje neka si ebi vekot, gay e do koska.
Na mirc edno bate mi se zakanue,
Awe, ofa da ti e posledna opomena,6o pi6i6 satanski raboti we.,......
drn drn madinja i slicno..

Mnogu pederi se namnozhija....

e aj se ai mesto "S" ke staime 5 pa ke si p15u3m3 t@k@ w3w3 kolku e interesno.....:tapp:

Морам да кажам освен лигавењето со we пи6увањето со 4етворки, сега на нерви ми оди и нај омилено, нај добро....луѓе сфатете!Заедно се пишува!:helou:

Така пишуваат само некој шмизли или педерчиња. Тоа го имам приметено. И тоа од Тончи точно е. Пубертетска работа :tapp:

4=Ч, 6=Ш.... WTF?

Мислам дека секој од вас кој на било кој начин комуницира со останатите преку интернет форуми, мсн, мирц, смс пораки итн. се сретнал (за жал) со овој новонастанат феномен. Значи, Ч и 4 имаат ист прв глас (а некои се правдаат и дека ете, им биле слични како знаци:)) , 6 и Ш имаат еднаков прв глас (a дали се слични, не би сакал да коментирам:)), па некој "мудрец" си помислил:" Хеј,па зошто да не се обидеме со нешто ново?". Класични примери: poz4e, 4aos, 6to pravi6?.... Значи, ај што идејата е просто воодушевувачка(NOT)
b020.gif
, туку и се вметнуваат во латинични зборови, а означуваат кирилични букви:). Ако веќе е така, барем да ја истераме работава до крај, па да се сменат сите букви што е можно. Еве предлог:
Н=0
E=1
Д=2
Т=3
Ч=4
П=5
Ш=6
С=7
О=8
ДД=9 - две Д бидејќи веќе една имаме за 2:)

И опа, измисливме нова азбука, и оваа дури ни Грци, ни Срби, ни Бугари нема да се осмелат да ни ја присвојат.:):)
Ваше мислење за овој тренд, го сметате за интересна промена, или најпростата работа што сте ја виделе (Count me in:))...

Првпат ова го забележав на еден бугарски форум.
Тие пишуваа со 4 и 6 и на почеток ми делуваше глупаво ама после се навикнав.
После тоа забележав дека и кај нас почнаа, не ми пречи доколку е умерено, ама ако е претерано, боде очи.

И јас понекогаш на зафрканција пишувам 4-че место Ч :)

Според твојот код...

01 би тр1бал8

Ама штознам, мене лично ми изгледа доста глупаво.... а и јас како Тоше понекогаш пи6увам со 4 и 6

Премногу дегенска ствар која ја употребувам само за заебанција и тоа многу ретко. Целотот тоа извитоперување на јазикот е тежок буЉшит.
Иначе имам јас еден предлог. Наместо да користите латинична поддршка и да пишувате бројки како замена за буквите кои ги нема во латиницата, ПИШУВАЈТЕ КИРИЛИЦА!!!

Овој феномен како што имаме шанса да забележаме е честа појава кај деца до 15 години, ним им излгеда кул, и се чувствуваат како некои „јаки фраери/ки“ додека пишуваат така. Тоа им е филм, нека си го тераат, не комуницирам многу со вакви лица затоа и не ми пречи.
А и јас како Тоше понекогаш за зафрканција пишувам 4-ка наместо Ч. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom