Летање балон "змеј"

• Креатор на темата Креатор на темата Etushko! :)
  • Време на започнување Време на започнување

Etushko! :)

блажо <3 all
Член од
24 ноември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
1
Mnogu bi letal balon.Koga ke se skine ili ke se fati na zhici od banderite mi idi da zaplacham. Pa shto mislite za moeto hobi? Vi se dopagja ? Ne? Da?

hahah како мал правев многу змаеви али никој не полета :)
Инаку пред два месеца летав со моторен змеј за двајца во белград ...тоа не се опишува тоа е нешто волшебно :)

Од мал не ми беше ама ич интересесно летањето со змеј,некако премногу беше едноставно...

Ептен добро хоби ако имаш јаки нерви. Ја немав и никогаш нема ни да иам :):)

Јас имав огромна желба,некако јако ми беше порано ама после првото мавајње в дрво...не добив уш едно:pos2:

Порано летав многу змај ама многу ми се фаќаше на жици и ми се искина, сеа не летам :wink:

Со другар ми како помали летавме змаеви. Имавме еден само му го продолжувавме конецот за што повисоко да лета. Ми текнува кога ќе ни избегаше и барај го после негде каде што паднало со километри подалеку од каде што сме го пуштиле. :))

Јас бев зависен од летање балони, и сега брзо најдов на нет како се прави балон коцка, па кога ќе запролети ќе го тестирам...

Па у прилепов живеам 500 метри од Маркови Кули и секоја пролет-есен со другари правиме балони големи,мали,секакви и идеме купуеме конец по 13 км манила танка и идеме на Маркови Кули и летаме....бтв многу е убаво чувството коа леташ балон....досеа ми има само 1 балон скинато(поради многу многу голем ветер,што чинев дека и мене кје ме тргнеше.) :) позз:pos2:

летам коа сум у село.:pos2::pos2::pos2::pos2:

Кога бев мал имав неколку обиди да направам змеј, но неуспешно, немаше тогаш интернет за да прочитам како се прави, многу е убаво чувството кога ќе видиш дека се лета твојата креација, не сум за купени змејови, најдобро е да го направиш сам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom