Колку често се гледате со кумовите?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Колку често се гледате со кумовите?

• Вкупно гласачи
    220
требало да напишиш опција „ич„
јас не си го ни памтам кумот(ко сум бил мн. мал заминал америка)
далеко, далеко...

мојата опција ја нема. - јас незнам кои ми се кумови :)

Ептен често, скоро секоја недела... некогаш и повеќе пати во неделата.

Со едните еднаш - два пати годишно, не за друго живеат во Австрија. Со другите одамна не сум се видел (5-6 години сигурно)

Многу често затоа што братучетка ми ми е кума.

Pa da ne preteruvam ama ako ne ednas nedelno ,vo dve nedeli ednas sekako .Toa e taka zatoa sto ni e drugar-kumot ni... i nekako sme si bliski uste od porano .Inaku mislam deka veke e izbledena taa pocit ili kako da kazam...sto nekogas se slavele tolku kumovite.Sega se pocituvame ama sekako vo pomali razmeri .Ili pak ako ni bese kum covekoto sto go krstil maz mi -koj ne e od nasava oklolina i koj go gledal samo na krstevka i duuuri posle 25 godini koga trebalo da pravat muabet za svadba sekako deka nemase da bideme tolku bliski i da se gledame barem 2 vo mesecot,ili pak ke bese pak "sluzbeno" za krstevkata na naseto dete,a ne tuku taka slucajno(na kafe).

Па не знам од кога се немаме видено... Само по слави и родендени се гледаме... Многу ретко

Доаѓа кумот мој само на Божиќ,на Велигден ќе дојде,ќе ми даде некое евро да се искупи зашто го нема по цела година и си иде.Со кумата моја е разведен,а исто така и со кумата на сестра ми е разведен:pos2:.
Многу ретко го гледам.

Навистина многу ретко, тие се од друг град и така се гледам со нив еднаш на 2-3 години

Многу ретко, да не претерам ама еднаш во 3 години.

Вујко ми ми е кум, а да го гледам мн. често

Многу ретко, еднаш или 2 пати годишно. Стари се и не можат да доаѓаат, а ние некако немаме навика да одиме, па и немаат некој муабет моите со нив зашто се многу стари. А и кумови се на уште многу други луѓе.
Мислам дека се помалку се значајни кумовите за разлика од тоа како било порано, повеќето се изјаснија дека ретко се гледаат, освен ако не им се некои роднини или блиски пријатели па нормално е да ги гледаат често.

Скоро секој ден.
Во неделата обавезно се слушаме едно милион пати и се гледаме макар 3-4 пати. Секој втор оброк ни е заеднички :)
Најдобри пријатели ни се,ептен сме блиски и затоа можи. А и мило ми е што е така, бидеќи од ко знам за себе најубавите моменти со нив ни се поминати,заедно.

Јас се гледам многу ретко, до сега сум ги видел само 2 пати, затоа што живееат во друг град во Македонија.
Свесен сум дека тие луѓе заслужуваат почит и сл. ама сега тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom