Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
Мажите сакаат паметни жени,само да не се попаметни од нив.:smir:

OK jasno mi e mene toa,i se soglasuvam so tebe,a ne mi e jasno samo kakva vrska ima toa so KOLKU MAZITE NAVISTINA SAKAAT PAMETNI ZENI?

Чим ти е јасно,не се мачам да објаснувам,паметен си ќе ја сватиш поврзаноста:wink:

Не беше тоа: If you can't make me smart, please make them stupid? :)

Anyway. Во теорија сакаат паметни жени.
Во пракса, откако ќе увидат дека паметни жени умеат маста да им ја извадат и мамето да им го расплачат, додека глупавите се лесни за манипулација, ќе ги баталат првите и ќе им се предадат на вториве. :icon_lol:

Голем дел од нив ќе го направат тоа зошто полесниот избор е секогаш подобриот. Мал дел од нив, оние кои сакаат предизвици и тешки игри и кои ќе се најдат барем на исто ментално ниво со паметна жена, ќе уживаат во слатките маки кои доаѓаат во пакет со таква жена. :)

Не дека ќе успеат да се справат со неа, не. Оно со жена не можеш да се справиш, не па со паметна :icon_lol:
А зашто си толку сигурна дека мажот неможе да искочи на крај со паметна жена. Некако премногу феминистилки ти е постов. ГИ омаловажуваш мажите во однос на паметните жени. И мислам дека доколку имаме комбинација паметен маж и паметна жена, тогаш тука нема предизвици, авантури и слчно.
Вториот болд е онака ОТВОРЕНА навреда за сите нас припадниците на машкиот пол. Сакаш да кажеш дека нема маж кој е на исто интелектуално ниво со паметна жена?
Епа драга моја многу грешиш.
Мислам дека темава не е баш најдобо поставена. Нема глупи жени или паметни жени, нема глупи мажи или паметни мажи. Има лесни жени и комплицирани жени, и има лесни мажи и комплицирани мажи. Па ко ќе видиш, ако е како што викаш дека сите мажи ги сакаат “глупите“ за полесно да поминат, тогаш и жените ги сакаат “глупите“ за и они да можат да манипулираат.

Мажите сакаат паметни жени,само да не се попаметни од нив.:smir:
Која е мерката за интелегенција?Кој е тој авторитет кој што ќе одлучи со оценка кој е попаметен а кој не?И еве јас сакам да е попаметна од мене и да ме научи нешто што досега не сум го знаел.

И што се реши ,сакаме или не сакаме паметни ?? :D

Глеј да не се лажеме, повекетто од нас сакаат паметни ама таквите се ретки.. и то је то.. :)

Која е мерката за интелегенција?Кој е тој авторитет кој што ќе одлучи со оценка кој е попаметен а кој не?И еве јас сакам да е попаметна од мене и да ме научи нешто што досега не сум го знаел.

Ако те научи нешто што не го знаеш ,не значи дека е попаметна од тебе..туку само значи дека го знае тоа а ти тоа не го знаеш...:helou:
Ама ако те научи на многу или повекетто работи е тогаш може да се каже дека је попаметна од тебе .. :)

Ако те научи нешто што не го знаеш ,не значи дека е попаметна од тебе..туку само значи дека го знае тоа а ти тоа не го знаеш...:helou:
Ама ако те научи на многу или повекетто работи е тогаш може да се каже дека је попаметна од тебе .. :)

Пред се во љубовта и не важно кој е попаметен,важно е само да бидат доволно паметни и двацата партнери за да ја негуваат нивната љубов.И секако кога се спојуваат две личности секогаш има нешто што и двјацата ке научат еден од друг.

zasto mislis taka?aj obrazlozi,bas me interesira.

И да беше обратно поставено прашањето исто ке одговорев.
Ако има љубов се друго е релативно.
Ако се паметни и двајцата никогаш нема да си дозволат споредување на нивните способности,туку едноставно ке се сплотат и се добива она што се сака мир и хармонија.

gladius напиша:
Обвинение за феминистички навредлив пост :icon_lol:
Не знам кај се пронајде толку, ама си ми ја утнал поентата :)

Значи реков:
Мал дел од нив, оние кои сакаат предизвици и тешки игри и кои ќе се најдат барем на исто ментално ниво со паметна жена, ќе уживаат во слатките маки кои доаѓаат во пакет со таква жена. :)
Значи има глупи мажи и паметни мажи, да речеме.
Исто така глупи жени и паметни жени.
Некои глупи мажи сакаат паметни жени, некои сакаат глупи жени.
Некои паметни мажи сакаат глупави, а некои паметни жени.

Болдираново е случајот што јас го наведов.
Кај реков дека нема маж што е на исто интелектуално ниво со паметна жена? Реков дека кога ќе настане комбинација на маж кој е барем на ниво на паметна жена (што значи дека постои и маж кој е НАД нејзино ниво, ама не е тоа тука случајот) ќе настане тоа и тоа.

А ако ти сакаш да ме сфатиш ко загорена феминистка што вреѓа мажиња, ок, не би те спречила. :)
А јас толку ги сакам мажињата, како може да сум феминистка. :(

Пред некоја ден на братучед ми на телефон му се јави новата женска и го прашува кај си бе, а тој еве кај братучед ми, таа праша некого за да ојш таму :pos::pos::pos:јас мене ме праша бе шо е сега проблемот :pos::pos:изгинавме.Инаку не го познавам девојчето, ама гледај му умот крои му капа.Сигурно го нема привлечено со паметот и интелектот.
А бе се зафркавала.Аииииии ќовекууууууууу!
А инаку,онтопик:мажите сакаат паметна жена..аман бе луѓе кој сака некоја глупача врска шо нема од живото да не можи да ја изнеси у чаршију?ама ваљда не сакаат жена ПОпаметна од нив отиииииии...готови се!
Истото важи и за жените

А бе се зафркавала.Аииииии ќовекууууууууу!
Ама ваљда не сакаат жена ПОпаметна од нив отиииииии...готови
Го сакам братучед ми и го почитувам како брат ама да беше само еднаш лесно ќе беше, некни пак се случи нешто слично на ова. Што би рекол другар ми жена тапан чука и јас морам да играм. Вели давам, давам, ако речи не давам што правиме после? :pos::pos:
Сакам предизвици во животот и женска попаметна од мене ми е предизвик. Е сега кој е критериумот за интелегенција? Па јас лично да мислам дека е паметна.

Ма ако ми одговара и е убава, 100 пати ако сака нека е попаметна од мене.. не се срамам ама ич. Така да сеедно ми е

А кај можат да се најдат паметни жени?(ако уопште постојат)

А кај можат да се најдат паметни жени?(ако уопште постојат)

Во недопрената природа на Земјата на Паметни мажи.:tapp:

Не, ова не се никакви феминистички изјави, далеку од тоа. Моето мислење на темава е следното: не е дека мажите не сакаат паметни жени, туку жените не сакаат глупави мажи. Шо ме е гајле мене ако некој ојле-дојле таму ме нејќе оти сум попаметна од некоја полесна-за-мување гуска?

The point is: има доста паметни жени кои само чекаат горенаведената територија да биде истражена, а ти Избранику, ако се сметаш за достоен да прашуваш такво прашање, обиди се да погледнеш подалеку од твојата околина населена од глупавички жени (од самото прашање може да се заклучи во каква средина живееш). Најлесно е само да бараш кај да го бутнеш Стојкота, па и лесно е мајку му, дури постојат такви како другарките на Избраниот, ќе си поставуваат и мажите такви прашања...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom