Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
*Глуп маж+паметна жена- Ова дефинитивно не. Ниту една паметна жена не би зела глуп маж. Но,всушност што е паметна жена?

Па тоа е совршена комбинација, зар не сфаќаш.
Глуп маж+паметна жена=ШОПИНГ:helou:
Нормално, ова функционира ако тој е богат или воркохолик. Жената си ужива во парите (и во чистачот на базенот или градинарот кој е btw superhot).

Па добро, мислам, Очајни Домаќинки... хелоу:pos2:

Па тоа е совршена комбинација, зар не сфаќаш.
Глуп маж+паметна жена=ШОПИНГ:helou:
Нормално, ова функционира ако тој е богат или воркохолик. Жената си ужива во парите (и во чистачот на базенот или градинарот кој е btw superhot).

Па добро, мислам, Очајни Домаќинки... хелоу:pos2:

Е ова да...јас ја разгледував другата варијанта, не ми текна на ова :pos:

дека мажите се плашат од паметни жени незнам што, се зависи од човекот, јас нај искрено ги обожавам зс навистина можеш да свртиш асален муабет, а успат можеш и нешто да научиш:)
навистина ме нервира кога ке започнеш муабет со некоја и она нон стоп ти пресе некој зелени и се смее ко кујзнае што да кажала :toe:
но сепак живееме на Балканот и сите знаат што е типичен балканец... фала господе што не сум таков! :)

дека мажите се плашат од паметни жени незнам што, се зависи од човекот, јас нај искрено ги обожавам зс навистина можеш да свртиш асален муабет, а успат можеш и нешто да научиш:)
навистина ме нервира кога ке започнеш муабет со некоја и она нон стоп ти пресе некој зелени и се смее ко кујзнае што да кажала :toe:
но сепак живееме на Балканот и сите знаат што е типичен балканец... фала господе што не сум таков! :)
Е тоа е муабетот типични балканци кои јас пробувам да ги избегнам, али они идам све по мене бре....
Слоббо, зошто немаш едно 25-6 години, ќе ти закажев састанак :pipi:

Ако е секси и богата, не ми смета ни да е паметна.

Сакаат зошто да не...мора и муабет да знае да ти сври убаво кажа слобо не само да дреме и да ја шеташ...
...а тие што се плашат од паметни жени си мислат дека ќе испаднат глупи ако се со нив :toe:

Ај поправете ме ако грешам душа, ама се некако ми се чини дека најголемиот број на мажи во нашава ни мила државичка (секоја чест на исклучоците) бараат жени без три чисти во главата, затоа што само на тој начин можат да бидат мачо мен, да ја имаат доминацијата, т.е. да ја водат играта... и на секој нивни очаен обид за хумор таа до него да се постела од смеење :pos: фрустрации, фрустрации. БЛЈАК
Сакам барем три чисти да има :baeh:.Добро сега малку посериозно,жената треба да биди паметна да си има свое јас,да не повторува по мене како папагал, и да ме критикува(добронамерно) кога не сум во право.Јас пак ќе си бидам мачо мен, доминанатен тој што ја води играта.Тебе изгледа ти е погрешна дефиницијата за мачо мен.

God, if you can't make them smart, please help me to become stupid :uvo:
Не беше тоа: If you can't make me smart, please make them stupid? :)

Anyway. Во теорија сакаат паметни жени.
Во пракса, откако ќе увидат дека паметни жени умеат маста да им ја извадат и мамето да им го расплачат, додека глупавите се лесни за манипулација, ќе ги баталат првите и ќе им се предадат на вториве. :icon_lol:

Голем дел од нив ќе го направат тоа зошто полесниот избор е секогаш подобриот. Мал дел од нив, оние кои сакаат предизвици и тешки игри и кои ќе се најдат барем на исто ментално ниво со паметна жена, ќе уживаат во слатките маки кои доаѓаат во пакет со таква жена. :)

Не дека ќе успеат да се справат со неа, не. Оно со жена не можеш да се справиш, не па со паметна :icon_lol:

Мажите не сакаат паметни жени исто толку колку што жените не сакаат паметни мажи, они сакаат жени/мажи со пари а ако тоа е знак на ум тогаш ок, но не треба да се заборави дека екомомската клима во државава е лоша, дека да сме се родиле во држава со поодобра економска клима би биле поуспешни, значи не може веднаш да се обвинува индивидуата за неспособност во незрела држава.

Млада самостојна држава сме,али сепак се е до менталитетот на луѓето.Искрено превише паметни жени нејкам.:)

Не беше тоа: If you can't make me smart, please make them stupid? :)

Anyway. Во теорија сакаат паметни жени.
Во пракса, откако ќе увидат дека паметни жени умеат маста да им ја извадат и мамето да им го расплачат, додека глупавите се лесни за манипулација, ќе ги баталат првите и ќе им се предадат на вториве. :icon_lol:

Голем дел од нив ќе го направат тоа зошто полесниот избор е секогаш подобриот. Мал дел од нив, оние кои сакаат предизвици и тешки игри и кои ќе се најдат барем на исто ментално ниво со паметна жена, ќе уживаат во слатките маки кои доаѓаат во пакет со таква жена. :)

Не дека ќе успеат да се справат со неа, не. Оно со жена не можеш да се справиш, не па со паметна :icon_lol:
У основа од тоа произлегува, но во обратен правец.
Иначе се согласувам со твојот став, посебно со последнава реченица :smir:

Ајде? Со што ќе го поткрепиш муабетов? И дали за тебе ширење нозе значи покажување памет?!? :toe:
Уау еј, евe уште еден генијалец. Ако е убава, мора да е курва! Терај си работа дете, далеку ќе догураш со таа памет!

До некаде се сложувам со тебе ама донекаде не.

*Глупа жена+паметен маж- Паметен маж од една гледна точка би се согласил да земе глупа жена од проста причина за да може да ја манипулира, но од друга гледна точка пак, кој паметен маж би зел глупа жена која ќе го срами и ќе му го уништава рејтингот во кругот на интелектуалците?

*Глуп маж+паметна жена- Ова дефинитивно не. Ниту една паметна жена не би зела глуп маж. Но,всушност што е паметна жена?

* Може паметен маж да земе понепамента (:wink:) жена. Ма уопште нема да го срами пошто ќе може лесно да ја убеди дека на жени не им е место во интелектуални "машки" кругови, посебно не на вечерни собиранки у кафана. Преку ден е работен ден и тука нема муабет. Кога ќе дојдат гости она ќе е или у кујна, или ќе си ќути и ќе се слага со се` пошто пак ќе може да ја убеди дека она доволно е да пази на гостите и храната, останатото е на мажот. Ако ваковиот тип на жена е "захтевен" (а обично не е) ќе и` ја испофали вечерата или она што она многу добро знае да го направи и се` фино ќе се заврши. :wink:
Значи зависи кој како си го осмислил животот и кој што бара како партнер. Ако е приглупа полесно ќе се манипулира, ама па, основна идеја на заедништвото не е манипулација (или бар по мене не е).

* А не, не... само памента жена ќе земе глуп маж. :icon_lol:
Се шалам нормално, и овде важи она од погоре дека секој си бара партнер соодветно на зацртаните планови за идниот живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom