Која кредитна картичка ми треба за да купувам преку интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ми се јавија за 7 да одам да ја подигнам :)
супер ко така...
а за случајов... се заебав али... ум за друг пат...
хостгатор ми дадоа хостинг за 4 месеци а пари пуштив за 12 али...јебига...:kesa:

Вака сеа... и ја коа плаќав Pre-Enrolment Deposit за факултетов у Америка пред да дојдам ми го напраија истото. Пратив 150 долари по свифт и плус провизија за домашната банка. Арно ама ми стига известување од факултетов дека иам платенол 120 долари, и објаснение демек 30 долари зела американската банка ко провизија.
И нишо шо ќе праиш си платив уше еднаш... како и да е не е измама. toae:

Како и да е мислам дека за плакање преку интернет најдобро со картица ама не кредитна туку дебитна. :helou:

И јас имав потреба да платам поголема сума на пари во странство. Единствено можев преку свифт и кога плаќав во Стопанска Банка ми кажаа дека МОЖНО е банката примач да си задржи провизија.

Инаку за картичка за плаќање на интернет... Јас имам Visa Electron oд ProCredit. Досега имам платено на интернет само еднаш. Важно: можи да се користи за плаќање на интернет.

Ај и ја да прашам нешто кога веќе би одбрал кредитна картица и кога би купил нешто од Амазон..(пошто глеам носат и во МКД)

Значи како иде тоа со Царина,Данок ,ДДВ и слични заебанции да не испадне да ме кошта 3родупло..

Ај некој што нарачувал нека објасни..

Јас би сакал да нарачал еден или повеќе производи до 50-60 долара вкупна вредност ( облека е у прашање ) ..

Ај и ја да прашам нешто кога веќе би одбрал кредитна картица и кога би купил нешто од Амазон..(пошто глеам носат и во МКД)

Значи како иде тоа со Царина,Данок ,ДДВ и слични заебанции да не испадне да ме кошта 3родупло..

Ај некој што нарачувал нека објасни..

Јас би сакал да нарачал еден или повеќе производи до 50-60 долара вкупна вредност ( облека е у прашање ) ..
Ако е облека во прашање можат да те оцаринат ама само ако е робата во вредност поголема од 50 евра.Книги и ДВД-а се ослободени од царина.:helou:

Имам Динерс и пред 5 месеци коа се јаувавав за да платам на www.bwin.com тој ми вика е забрането да се уплатува на Коцкарски игри..така по ред ги заредив сите и прокредит и тутнска и сите истото ми го кажаа...ке ми каже некој зошто не дозволуваа државава наша да си уплатам на bwin ?

не знам зошто, ама ако веќе сакаш оди преку посредник, неки прифаќаат e-gold некои пејпал(што не можиме) итн итн.

Имам Динерс и пред 5 месеци коа се јаувавав за да платам на www.bwin.com тој ми вика е забрането да се уплатува на Коцкарски игри..така по ред ги заредив сите и прокредит и тутнска и сите истото ми го кажаа...ке ми каже некој зошто не дозволуваа државава наша да си уплатам на bwin ?
Нема врска, кредитна/дебитна можеш, банкарски трансвер можеш, посредник, мнибукерс, пеипал,... можеш

ПРОВЕРЕНО ! :smir:

Колкку шо знам јас во државава не е дозволено коцкање преку интернет...

ima posebna visa karticka za plakanje preku net od stopanska banka....
proveri prvo kolku im se kamatite,provizijata, ..... itn,itn

супер ко така...
а за случајов... се заебав али... ум за друг пат...
хостгатор ми дадоа хостинг за 4 месеци а пари пуштив за 12 али...јебига...:kesa:

Aj daj mi meil mi trebas nesto

edno prasanje...kako ke bidam siguren ako kupam nesto od internet deka ke mi stigne deka ne e prevara...i dali ima takvi saitovi sto samo gi zemat parite a ne ti isporacat nisto

edno prasanje...kako ke bidam siguren ako kupam nesto od internet deka ke mi stigne deka ne e prevara...i dali ima takvi saitovi sto samo gi zemat parite a ne ti isporacat nisto

Многу едноставно, ако подолго време н е ти стига порачаната стока и ако не ти одговараат на мејловите сигурно те зафркнале и појќе не купвај од нив ништо.

Може да ти кажам дека од ebay (како и од други слични сервиси) 99,99999% ке ти стигне пратката. Само кога порачуваш, гледај да е преку државна пошта, US Royal Mail, Air Mail нешто такво. Никако преку приватни како DHL и другарчињата.

На ebay имаш осигурување за 1-3$.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom