British English or American English?

• Креатор на темата Креатор на темата LiquidHeII
  • Време на започнување Време на започнување

British or American

• British english

Гласови: 142 49,3%
  • American english

Гласови: 146 50,7%

• Вкупно гласачи
    288
Никој од нив, двата се како тврди и груби за разлика од оној кој го зборуваат тука во Австралија...Мн е мек и најубав е :toe:

Poveke mi se sviga American english, no na nasive prostori poveke sakam da slusnam british.. Neznam zaso mn mi lici izlisano koga ke slusnam Makedonce kako se ligavi so klasik American a ustvari uopste ne mu ide.

British kokny sleng:)

Imam braced, zivee vo london, West-London, go zboruva toj sleng... uuuu original, probav malku apsorbirav neshto od nego. Zdravje boze, za nekoj mesec koa ke zaminam vo UK, ke go naucam:)
Fuck May...

америчкиот повеќе ми се свиѓа

British english дефинитивно, многу ми се свиѓа тој акцент нивен ретко кој може така да зборува, или има дарба или го совладувал полека. Американскиот не ми се ама ич свиѓа.

Поише ми лежи Американ Инглиш,Англискиот ми е некако лигав :)

british angliskiot definitivno..nekako pomek e i poubavo zvuci..... amerikanskiot ne mi e bas bas!:toe:

Американскиот е многу по прост и лесен. Англичаните ми се смешни кога ги слушам. А сепак тоа е ист јазик.

British, дефинитивно. :pipi:
Американскиот ми е глуп, а австралискиот убедливо најлош.

I`m afraid to say but yankee english is not my cup of tea. I`d say british english kicks off. Or said in american : british rulz!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom