Secret Movie Achromatic

• Креатор на темата Креатор на темата Corvus
  • Време на започнување Време на започнување

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Локација
Merged with the shadow
Или народски кажано: црно-бели филмови.
Што не мора да бидат од минатиот век, само да нема боја во нив. Ноември во филмскиот свет е познат како Noir November, но да не се ограничуваме само на ноари, ја проширивме на секакви црно-бели филмови, меѓу кои, секако, и класичен ноар.

Ќе направиме рекапитулација на претходниот месец малку покасно, секако тие што си каснат (guilty as charged), да си ја фатат работата озбилно и да си ги изгледаат филмовите најбрзо што можат.

А сега драги дами и господа, и недраги сите што се чувствуваат поинаку, terms & conditions.

Правилата:

На секој член (Ноар) што учествува ќе му се додели друг член (Бланш) на кој што ќе треба да му даде некаков персонализиран предлог за филм.

Тајмтејбл:

06.11.
Сите заинтересирани членови се пријавуваат во темава најдоцна до 6ти ноември.

07.11.
На 7ми ноември со помош на генератор се избираат Ноарите и истиот ден се известуваат кој ќе биде нивниот Бланш.

13.11.
Ноарите имаат рок до 13ти ноември нивниот предлог-филм да го испратат во мојот инбокс, кој потоа експресно ќе биде препратен кај соодветниот Бланш, доколку сакате може да оставите и некој коментар/порака до вашиот Бланш зошто баш тој филм сте го избрале.

*тој што ќе треба мене да ми предложи филм, ако сака да остане анонимен, нека го прати во пп кај @grande-juve, а после тој ќе ми го каже само насловот.

30.11.
На 30ти ноември сите треба да го имаат изгледано филмот и да имаат напишано впечатоци за предлогот во темава. Откривањето на Ноарот е по лично убедување, и никој предложувач нема да биде откриен доколку самиот не одлучи да го направи тоа.

Обезбојуваме in 3,2,1...

СЕГА!

Последно уредено:
let-us-begin-lets-start.gif

Дојдов, видов, лајкнав, склопив предлози и заборавив да коментирам.

+1
:love:

Почнав да пишувам дека ќе ја прескокнам темава оти не сакам да ми лупнете некоја романса од 3 саата у која ништо не се случуе, али fuck it, ќе ризикувам

+1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom