- Член од
- 5 март 2018
- Мислења
- 17.979
- Поени од реакции
- 20.850
Тој филм не го гледаш мали, има да јадиш ремет тука и да ќутишАма ќе се осети ако тебе те снема од форумов, ќе ни олесни на сите.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тој филм не го гледаш мали, има да јадиш ремет тука и да ќутишАма ќе се осети ако тебе те снема од форумов, ќе ни олесни на сите.
Има само еден начин да дознаеме.Ќе поцркате од досада за 3-4 години од едно-те-исто,
А сега шо гледаме со премиер лигата и нафташите? Кој е ќарот на екипите од ЛШ? Ете Интер стигна до финале лани, дали тој резултат му поможи на екипата да се надгради, да бидат посилни сезонава, финансиски да се постабилни? Не дека Супер Лигата е идеално решение но мора да има промени во УЕФА. НБА ко затворена лига само од ТВ права добива 4 милијарди по сезона пари кои си ги делат екипите а плус тука се и останатите приходи.Супер лигата би бил последниот клин во ковчегот на модерниот фудбал. Ќе поцркате од досада за 3-4 години од едно-те-исто, безначајни натпревари до завршницата, богатите ќе имаат повеќе пари кои ќе изгубат вредност затоа што цената на фудбалерите ќе рипне уште повеќе, посиромашните нема да добијат спортска шанса да играат со гигантите туку само ќе ги гледаат на ТВ. Дури и во супер лигата 3-4 екипи ќе заработуваат повеќе од другите и со време ќе се создаде јаз и помеѓу нив. Гледајте ЛШ и уживајте.
Еве го и овој со истиот муабет. Кај мене во фирма е така, 10-15 души го носат најголемиот профит во цела фирма, ама тие 10-15 души земаат х20 плата од мене, х20 бонуси од мене итн. И што е тука проблемот? Секоја позиција си носи одговорност и плата, па исто е и во фудбалот, помалите екипи земаат помали пари од ТВ права, помали пари од спонзори и од секој ебан можен извор на средства. Ама, не им е забрането на тие помали екипи да пробаат со мали пари да направат добри екипи и успеси, а со Супер Лигата ќе им биде затоа што тоа ќе биде приватна лига кај што 95% исти тимови ќе играат и ќе ги боли курот кое место се на табела затоа што ќе земаат огромни пари. Не знам како да ви се објасни дека ќе се изгуби дражта на фудбалот, ете НБА ти е добар пример, Детроит има 349 000 порази по ред, КУРОТ ГИ ЗДОБОЛЕ нит испаѓаат од лига нит им се дешава нешто, пари секако си лапаат и играчите и газдите од ТВ права, спонзори, билети, дресови итн итн. Таков концепт НЕЈЌАМ и нека си го носат у три пичке материне и Перез и Лапорта.Еве пример во фирмата кај шо работите вашиот мал тим од 10 души генерира 90% од приходите а вие земате само 5% од тие пари и плус на платен список се уште 150 вработени кои придонесуваат само 10% а земаат плата од тоа вие шо го сработивте. Нема да се буните за повеќе пари и бенефити?
Епа Интер не зеде х20 поќе од другите, то е проблемот. Интер со сите бонуси за победи и финале и ТВ права не стигна до парите на Детроит само од ТВ права. Зато реков не дека е Супер Лигата решение ама и ЛШ на УЕФА е тешко срање кое мора да се реформира. Пример ФФП воведија за на крај да биди смешка на хартија, 100 пати злоупотребена од нафташите. Ако не си се среди сама УЕФА прашање на време е кога сите ќе си го бараат чарето со други турнири.Еве го и овој со истиот муабет. Кај мене во фирма е така, 10-15 души го носат најголемиот профит во цела фирма, ама тие 10-15 души земаат х20 плата од мене, х20 бонуси од мене итн. И што е тука проблемот? Секоја позиција си носи одговорност и плата, па исто е и во фудбалот, помалите екипи земаат помали пари од ТВ права, помали пари од спонзори и од секој ебан можен извор на средства. Ама, не им е забрането на тие помали екипи да пробаат со мали пари да направат добри екипи и успеси, а со Супер Лигата ќе им биде затоа што тоа ќе биде приватна лига кај што 95% исти тимови ќе играат и ќе ги боли курот кое место се на табела затоа што ќе земаат огромни пари. Не знам како да ви се објасни дека ќе се изгуби дражта на фудбалот, ете НБА ти е добар пример, Детроит има 349 000 порази по ред, КУРОТ ГИ ЗДОБОЛЕ нит испаѓаат од лига нит им се дешава нешто, пари секако си лапаат и играчите и газдите од ТВ права, спонзори, билети, дресови итн итн. Таков концепт НЕЈЌАМ и нека си го носат у три пичке материне и Перез и Лапорта.
Леле вака на памет кога збориш ми се иде да ти пресудам!Не знам како да ви се објасни дека ќе се изгуби дражта на фудбалот, ете НБА ти е добар пример, Детроит има 349 000 порази по ред, КУРОТ ГИ ЗДОБОЛЕ нит испаѓаат од лига нит им се дешава нешто, пари секако си лапаат и играчите и газдите од ТВ права, спонзори, билети, дресови итн итн. Таков концепт НЕЈЌАМ и нека си го носат у три пичке материне и Перез и Лапорта.
Сменет е, ама повеќе ради реда. И при таков формат некоја од големите екипи никогаш нема да излезе од Супер лигата. Нема теоретска шанса, дури тешко да паднат и во третото ниво, кое ќе биде и под нивото на Лига Европа.Леле вака на памет кога збориш ми се иде да ти пресудам!
Го виде ти новиот формат на Супер Лигата? Кај виде дека нема испаѓање?
Скроз е сменет форматот од коа првично го објавија во 2021 година, ама ти изгледа во камена доба живееш и немаш проверено на интернет да видиш кои се промените.
Го видов брат, не зборам на памет. Јак кур искрено, пак 2-3 приватни лиги, едната најјака другите демек послаби и пак ништо драстично нема да мења тоа испаѓање. У глобала пак доста тимови од најјаката Супер Лига ќе имаат комфор зона ради огромен прилив на средства и ќе ги боли кур за се.Леле вака на памет кога збориш ми се иде да ти пресудам!
Го виде ти новиот формат на Супер Лигата? Кај виде дека нема испаѓање?
Скроз е сменет форматот од коа првично го објавија во 2021 година, ама ти изгледа во камена доба живееш и немаш проверено на интернет да видиш кои се промените.
А сега шо гледаме со премиер лигата и нафташите? Кој е ќарот на екипите од ЛШ? Ете Интер стигна до финале лани, дали тој резултат му поможи на екипата да се надгради, да бидат посилни сезонава, финансиски да се постабилни? Не дека Супер Лигата е идеално решение но мора да има промени во УЕФА. НБА ко затворена лига само од ТВ права добива 4 милијарди по сезона пари кои си ги делат екипите а плус тука се и останатите приходи.
Живееме во капитализам, ставете се на место на големите екипи. Цел приход на ЛШ тие го носат, можи некој гледаше копенхаген со галатасарај или ѕвезда со јанг бојс. Еве пример во фирмата кај шо работите вашиот мал тим од 10 души генерира 90% од приходите а вие земате само 5% од тие пари и плус на платен список се уште 150 вработени кои придонесуваат само 10% а земаат плата од тоа вие шо го сработивте. Нема да се буните за повеќе пари и бенефити?
Значи ако тие 15 луѓе од кај тебе во фирма решат да си заминат, ти ќе викнеш полиција, премиери, министри чуда и ќе почнеш да им се закануваш дека мора да работат во таа фирма, зошто тебе така ти одговара и мислиш дека се фер платени?Еве го и овој со истиот муабет. Кај мене во фирма е така, 10-15 души го носат најголемиот профит во цела фирма, ама тие 10-15 души земаат х20 плата од мене, х20 бонуси од мене итн. И што е тука проблемот? Секоја позиција си носи одговорност и плата, па исто е и во фудбалот, помалите екипи земаат помали пари од ТВ права, помали пари од спонзори и од секој ебан можен извор на средства. Ама, не им е забрането на тие помали екипи да пробаат со мали пари да направат добри екипи и успеси, а со Супер Лигата ќе им биде затоа што тоа ќе биде приватна лига кај што 95% исти тимови ќе играат и ќе ги боли курот кое место се на табела затоа што ќе земаат огромни пари. Не знам како да ви се објасни дека ќе се изгуби дражта на фудбалот, ете НБА ти е добар пример, Детроит има 349 000 порази по ред, КУРОТ ГИ ЗДОБОЛЕ нит испаѓаат од лига нит им се дешава нешто, пари секако си лапаат и играчите и газдите од ТВ права, спонзори, билети, дресови итн итн. Таков концепт НЕЈЌАМ и нека си го носат у три пичке материне и Перез и Лапорта.