Најубав јазик според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата ANDZI
  • Време на започнување Време на започнување
Француски дефинитивно, штета што по 4ри години учење сеуште не го владеам :kesa:

италијански е најзвучен некако, има некоја посебна енергија во јазиков... има некој на форумов што научил, да каже за колку време се учи, сакам да го научам...

Италијанскиот мене ми е љубов :).
Инаку учев две години во средно и три месеци на курс.Ја научив граматиката речиси цела (тоа значи останаа уште 2-3 времиња),многу брзо се учи и зборовите лесно се памтат затоа што има многу интернационализми.После 4-5 часа способни сте да раскажете ваша кратка биографија :) Читањето оди премногу лесно..да не должам најубав јазик на светот,според мене воедно и најлесен за учење.Задоволство е и да го зборуваш и да го слушаш.:wink:

Германски, незнам некоја цврстина има за слушање и зборување.Мака ми е што го владеам.

Па англискиот е добар јазик според мене, италијанскиот е лесен за учење, мене ми има сличност со српскиот :), а Француски и Германски имаат тежок акцент и звучат лошо.

Поред Српског најлепши језици су:
Италијански-Лаган за учење и веома лепо звучи.
Македонски-Сличан Српском са неким разликама наравно:)
Португалски-немам неки посебан разлог,једноставно ми је леп језик

Мене искрено кажано најубав ми е Италјанскиот....толку прекрасно звучи кога некој сабајлечќи ќе ти каже...Bonjurno mi princeza...(мозе згрешив спелинг ама не знам да писувам,само неколку збора)...

Поред Српског најлепши језици су:
Италијански-Лаган за учење и веома лепо звучи.
Македонски-Сличан Српском са неким разликама наравно:)
Португалски-немам неки посебан разлог,једноставно ми је леп језик
posle srpskiot jazik naj mi se dopagja hrvatskiot, bosanskiot,zapadnoslavonskiot,novopazarskiot i vojvodinskiot!isto taka kosovskiot e mnogu melodichen.

Македонскиот е најубав бе шо ви е вас...само имаме слаб фонт на зборови ама тоа ке се подобро со текот на времето и со новите underground генерации за кои верувам дека ке бидат многу креативни во измислувањето нови фрази и зборови.Покрај нашиот,ми се допагаат и италијанскиот и ранцускиот иако немам поим од нив...

se osetiv provociran od Rossonero.megjutoa jas isto sum crveno-crn,ali so lavche.me svakjash,milan?!

Нема потреба од збогатување сега... Ние си имаме наши зборови само што не ги користиме, а некои не ни знаеме шо значат. Кога ја читав Тврдоглави од Славко Јаневски се зезав дека ми треба македонско-македонски речник. :) Има многу стари, заборавени зборови што ги користи и многу негови неологизми.

Ако нема сега, кога има? Не знаев дека јазикот е автомобил па да мериме кога треба да му се променат гумите. Јазикот се менува, сакале ние или не, но речниците, граматиките и сл., е она кое треба да се промени и збогати. Збогатување на јазикот не значи исклучување на старите зборови, иако не значи и дека треба да се наметнуваат доколку во практика се исфрлени. Мислам дека би било многу смешно да се истаи некој денес и кажe: Thy bobish makes me praise thee. Исто е и со јазикот кој го користи Јаневски. Јазикот е менлив.

Шпанскиот го сакам мноооогу и многу ми е убав,после Германскиот,Грчкиот итн итн....

Hmm..neverovatno ama ored nekoj den na mirc zborev so uzbekistanec i mi dade link kaj s mozam da ucam uzbekistnaski. jaziko e preubavvv eve vi nekoi zboroi: јьпјаэмкукь накур-ви благодарам многу хахахаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom