Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека тоа се прави во периодот на незрелост и детски мисли. Дефинитивно предизвикува болка, колку и да не ти значел бившиот, да го видиш со друга, кај женската психологија влијае на начин што веднаш почнуваш да се прашуваш што нашол во неа, дали ја сака, дали ја чувствува многу блиска и како сродна душа и се јадеш себеси од љубомора што ти не си успеала да го постигнеш тоа. Колку и да не вреди дечкото, тоа го помислувам.

Нервоза,нервоза и на крај одбивност...никогаш предизвик...
Не сакам таа да го гушка па после јас.
Не,не и не.
Автоматски тој не постои.

подмолно...идиостко...го мразам таквото однесување...а и ја треба да бидам идиот да присуствувам на такво нешто...

Многу љубоморна личност сум иако тоа не го покажувам така да ако го видам сегашниов дечко одма откако ќе се скараме да биде со друга ја мислам дека ќе ги истепам и двајцата...
а ја да се гушкам со други пред него и да го правам љубоморен тешко, така не ќе можам после да го погледнам у очи...

Не мислите дека е малку себична темава, како што е поставена?
хеј, сме раскинале, има потполно право да прави што сака, каде сака, како сака и со кого сака.
Тоа мене веќе не ме засега, можеби уште имам чувства кон таа особа, но не сме веќе заедно, има право да си биде со која сака.
Ништо, ни предизвик ни одбивност. Едноставно, личност која била со мене во врска, Но веќе не е. Да било се` совршено, не би раскинале, така?

Ако е слободен, зошто да не прави што сака? Или, да не има тагови на местата во кои се движиме па личноста да не смее да ги посетува, затоа што јас одам таму? :nesvest:

ова е прашање што отсекогаш ме интересирало, и сега ме подсети еден пар од форумов (сигурно знаете за кого станува збор) да го поставам...
вака...да бидам попроста-после прекин или жестока расправја во врската луѓето (посебно жените) имаат обичај веднаш да најдат замена и да глумат голема љубов исклучиво на места каде што може да се сретне бившиот дечко/девојка, истово важи и за мажите само во помала мера...е сеа ме интересира-дали вие имате направено такво нешто?
дали би го направиле?
и каков ефект би имало тоа врз вас доколку девојката/дечкото после мал прекин,расправија или раскин се појавуе пред вас со друга тип/ка и глумат љубов?
ама бидете искрени...мене например не би ми било сеедно,посебно ако сум го сакала да ми се избаци со друга,а дури и да не ми било до него не би се осеќала добро....е сега имам приметено дека на момците тоа знае да им биде одбивно,во неколку случаеви кога мој познанички го имаат направено тоа,значело крај на секаков конаткт...so basicly како глеате вие на тоа??
Ова се практикува единствено во случаеви каде на личноста многу и значи претходниот партнер, па сака да го повреди и да предизвика кај него љубомора и евентуално да си ја зголеми својата цена, со што би го предизвикала неговото враќање. Секако-завршува неуспешно.
Колку и да сум сакала, не се сеќавам да сум го направила тоа.
Ако би го видела бившиот, со кој тазе сме раскинале, дефинитивно би ме повредило многу што толку брзо ме заменил.
П.С. Абе веќе сум имала пишано на темава... хаха Ако, нека стои.

поглупа работа немое да биде
колку сакаш прај се пичица, во очите на саканиот ќе бидеш бештија
или ако е обратно типот ќе биде ѓубре
се постигнува само контраефект

Дефинитивно моќно оружје со кое го повредуваш бившиот партнер ако си му знаечела нешто.Ако не му било гајле за тебе и сега не би му било..
Лично за мене, ако сум тазе излезена од врската и да го видам со некоја како глуми заљубеност до немај каде(глуми кажувам пошто за краток временски период не би настанала љубов..барем мое гледиште), многу би ме повредило, посебно ако таа личност ми значела многу.
Одма би започнала со женското самокритизирање и секако оцрнување на сегашната иако не ја знаеш девојката,од типот на-види ја, јас сум позгодна, па зашто баш таа(не дека ако била друга немало така да зборувам:toe:), па ич не се убави..некое привидно подигнување на премногу паднатото его.
Женска заљубена глава:pipi:

Nemam potreba da odam na mesta namerno za da go sretnam i da go provociram,ne bi me ispolnilo toa... a on ako saka neka provocira,barem neka se obide ama tesko da uspee kaj mene
najubavo da nema nikakvo sretnuvanje:smir:

Odbivnost definitivno ne deka seuste cevstvuvam za nea ili sl tuku ednostavno odbivno bi mi bila ona i nejzinoto odnesuvanje :nerv:

Откако сум раскинала со некого,многу реално ја разгледувам можноста дека ќе го видам со друга,било да е другиот ден или по некој месец.

И да,би било поприлично болно за мене,само под услов да е ненамерно,случајно да налетам на него или тој да не ме види.Сигурно нема да легнам болна или да паднам во депресија,ама сигурно дека ќе биде непријатно,грдо,бедно чувство.

Во случај пак,кога од километар се гледа дека е само лошо режирана претстава,вештачка и форсирана...не ме повредува ич.Дури може и од помош да биде,неговото идиотско однесување да биде причина за уште еден минус повеќе,а во никој случај да му користи.Повеќе го гледам како глупирање,многу незрело ми изгледа и дури ми е смешно да си замислам дека очекува билокаква реакција од моја страна.Ако некој го очекува тоа, или мене ме смета за многу плитка личност,или пак тој е таков.

Не мислите дека е малку себична темава, како што е поставена?
хеј, сме раскинале, има потполно право да прави што сака, каде сака, како сака и со кого сака.
Тоа мене веќе не ме засега, можеби уште имам чувства кон таа особа, но не сме веќе заедно, има право да си биде со која сака.
Ништо, ни предизвик ни одбивност. Едноставно, личност која била со мене во врска, Но веќе не е. Да било се` совршено, не би раскинале, така?

Ако е слободен, зошто да не прави што сака? Или, да не има тагови на местата во кои се движиме па личноста да не смее да ги посетува, затоа што јас одам таму? :nesvest:
Да во основа се согласувам но зависи од причините за раскинувањето и од тоа колку таа личност ми значела
Доколку ми значела личноста многу и не сум помирена со тоа раскинување...не би ми било сеедно.Секако нема ништо да направам во таа ситуација,најверојатно само би ја свртела главата но во себе јас би знаела како се чуствувам.
доколку не ми значи ќе ми биде апсолутно сеедно.
а јас да го направам тоа нема шанси
тоа правење на некој љубоморен ми е многу инфантилно и не сум го направила до сега.

Досега не сум се мувала со некој или идела само за да го направам љубоморен оној што го сакам. Со тоа ништо нема да добијам само некој за џабе ќе влечам за нос, а моите чувства тешко дека ќе се изменат. Не практикувам некој да заборавам во прегратки на друг.
Е сега ако тој што го сакам се избаци пред мене со друга фино лепо ќе си свртам грб па макар и да умирам одвнатре. Колку повеќе ги гледам толку потешко за мене,а и да не заборавиме дека типот ќе си отиде дома задоволен со тоа што цела вечер сум ги гледала. Него му е исполнета целта да биде виден. Тоа задоволство нема да го има, нека му биде потешко што јас не обраќам внимание на тоа ( рамнодушноста највеќе боли). Детинесто е ова однесување ама не значи и дека постарите не го практикуваат.

На еден начин тој потег е бегање од реалноста и штитење од болката. Девојката/дечкото е толку повреден/а што веднаш ќе најде нов/а за да може да докаже пред другите дека преминал/а преку врската иако внатре во него/неа сè уште ќе гори старата љубов. Го оправдувам ова токму поради тоа што на тој начин некои личности бараат заштита и се чувствуваат поцврсти. Сепак, од друга страна не го дозволувам и ми делува на многу кукавички потег.
Ако љубовта во врската била искрена, тогаш нормално е дека ќе биде болно за оној кој својот партнер ќе го види со друг/а. Меѓутоа нема да биде ни воопшто лесно за оној кој ќе биде со друг/а.
И не се согласувам дека по завршување на врска е оправдано веднаш почеток на нова врска. Има период кој на сите им е потребен за средување на чувствата. Без разлика дали јас сега, или по два месеци ќе почувствувам тежина поради раскинувањето, мене тоа сепак внатре ќе ме гори потсвесно и еден ден ќе исплива на површина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom