Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
mary_jane напиша:
мислам дека никој не ме разбра подполно-еве вака да објаснам,имаш дечко/девојка се дешава фрка,се раскарувате,па дури и раскинувате али онака со надеж и шанса да се смирите пак и типот/типката ви се појавуе као "случајно" со друга цура,дали ќе предизвика тоа кај вас поголема желба да се смирите и да го освоите пак или пак ќе ви створи одбивност?и дали сте го направиле вие тоа и каков ефект имало?
Многу нормално дека ќе се створи одбивност. Кај мене никогаш таквите "случајности" не би предизвикале чувство за поголема желба да се смириме. Никогаш не сум направила така и никогаш нема зошто сепак тоа ми е некако многу ниско и безвезно, да не речам понижувачко.

mary_jane напиша:
мислам дека никој не ме разбра подполно-еве вака да објаснам,имаш дечко/девојка се дешава фрка,се раскарувате,па дури и раскинувате али онака со надеж и шанса да се смирите пак и типот/типката ви се појавуе као "случајно" со друга цура,дали ќе предизвика тоа кај вас поголема желба да се смирите и да го освоите пак или пак ќе ви створи одбивност?и дали сте го направиле вие тоа и каков ефект имало?
Togas kao slucajno odi vo maglata !
Raskinavme ili imame frka , togas ocekuvam od nego STEP UP , da pokazi deka e coek za mene i deka ke pomini niz taa kriza a ne da se naoga slucajno kaj novi madami . Mnogu e lesno da slucajno da se pojavis so nova osoba a mnogu potesko i poodgovorno da se borish za toa sto go imas.

Тешко прашање. Но, ако сум ја сакал во секој случај нема да ми биде сеедно... Но, знам да се исконтролирам во речиси сите ситуации и да си бидам ладен како мува да не ме лази. Па ке видиме тогаш што ке биде. А има една поговорка... Тркалото се врти така да...

mary_jane напиша:
Одбивност во секој случај, фино зачинета со рамнодушност, сожалување и природен нагон за смеење :) Колку комично и патетично изгледа тоа е чудо едно :) Посебно што сите овие чувства просто вриштат од мене :pos:
Не, не ги сокривав, немам причина...посебно што таков потег прави само очаен човек на кого му замрзнал некој дел од мозокот и во таква нефункционална и мувлосана состојба, уште поголемо задоволство е кога гледаш како бумерангот фино го треска од глава, кога ќе констатира дека всушност за УСПЕШНА циркуска претстава треба аудиториум на негово ниво :helou:

Го немам направено тоа и не бе се соглесила сето тоа ми е некако глупаво.
Ако одиш со некого што не го сакаш само да се направиш „важна “ пред бившиот се повредуваш самата себе а и партнерот со кој си во моментот

mary_jane напиша:
Ова па уште поужасно:pos:
Желба да се смирам со него после ваков циркуз без пари? Побрзо би го замолила повторно да ме забавува на истиот начин отколку да се смирам.
Ако се нафати на ваков чекор со надеж дека ќе му паднам пред нозе со молежливи очи да се смириме, баш фино си се зезнал.

Zavisi od toa kakva bila vrskata i kolku vreme ste bile zaedno.
Eve mene bas sega mi se sluci toa... go vidov so druga i mi dojde mnogu tesko iako samo i se pustase, mene mi bese pretesko da go gledam seto toa, ednostavno bev premnogu iznervirana od negovata postapka...
Sakam da kazam, deka ako toj se uste vi znaci, ako se uste go sakate normalno deka nema da vi bide seedno ako go vidite so druga, ke vi bide krivo duri i tesko... a ako ste go zaboravile togas nema pricnia da vi bide tesko.

Jas nemozam da se zamislam da bidam so drug ko do vcera sum bila so momceto sto so sakam i odma posle raskinuvanjeto da se frlam vo pregratka na nekoj nov.Kako prvo ke nemozam da podnesam da se lapam so nekoj drug nema da bide isto kako sto m ie bilo prethodno nema da gi ima istite miluvanja.Pa zatoa treba da pomine vreme dodeka go zaboravam i posle da se vpustam vo nova vrska a za da go pravam lubomoren toa ne mi se ima sluceno do sega mozebi nekoj pat bi mozela da napravam od inaet ako me povredi epten mnogu a obicno ne sum takva da pravam takvi raboti

mary_jane напиша:
мислам дека никој не ме разбра подполно-еве вака да објаснам,имаш дечко/девојка се дешава фрка,се раскарувате,па дури и раскинувате али онака со надеж и шанса да се смирите пак и типот/типката ви се појавуе као "случајно" со друга цура,дали ќе предизвика тоа кај вас поголема желба да се смирите и да го освоите пак или пак ќе ви створи одбивност?
Е ова никогаш не сум можела да го разберам а е така честа појава!
Да се раскарам со дечко ми или пак да раскинам,нели се дешава во момент на нервоза,раскинување кое трае еден ден,ако може да се и каже раскинување, и да го видам со друга девојка...значи нема да глумам фацка и да кажам па океј е,негов избор,вчера и онака раскинавме,знам дека ќе ми биде многу тешко,дека ќе попиздам се разбира ако сум го сакала дечкото и ми значел!А, ако не би била само навредена!Единствена желба што ќе ми се јави е што побрзо да ми се тргне од пред очи и да заборави дека некогаш сум постоела!
Смирување..ни под разно!
Одбивност,ДА!До повраќање!
Дури и ќе си префрлам,за тоа како сум можела да идам со такво створење!

и дали сте го направиле вие тоа и каков ефект имало?
:nenene:

Боли на почеток, после е сеедно.

Некогаш и кога ќе те повредат, има позитивна работа во тоа.
Може после тоа да дознаеш нешто што е поубаво од претходното.
Да болно е... Но, така требало да биде и тоа е тоа.

Секое лошо за добро е, што и да е ќе помине.. :)

Имам и едно прашање блиско со темава..
Сте се почуствувале некогаш среќни на некоја разелба, само поради она што ви се случило после неа?

Мислам дека сум доволно јасен, нели? :helou:

Искрено... длабоко во мене ја губев, но тој нејзин потег направи да се борам повеќе за неа...

ми се има случено ова пред извесни 4/5 недели, бившата девојка знаеше дека ја чекаме со другари кај неа пред влез за да поразговараме и она мораше да се појави со мувачот ама не толку блиску до мене т.е. типот сакаше да ме види ама она му рече - ајт да не направи Боко некоја глупост :toe: бољи да не те види до мене... а веке беа на 15 метри од мене... пф. Некам да се потсекам на тој момент, ама ненормално болно ми беше, мислев дека целосно ја изгубив, дека повеке никогаш не е моја, едноставно се ми се помеша во главата, знаев само дека сеуште ја љубам...

Iskreno, iako toa go smetam za mnogu niska postapka, sepak da, mi doslo vo moment na nervoza i bes da mu se javam na bivsiot, bidejki znam deka na toj nacin mozam najmnogu da go izvadam od takt onoj koj mene me dovel do rab na ocaj! No ne sum go napravila, mozebi nemam dovolno hrabrost za toa, ili mozebi deka znam oti posle se pak ke si ostanam so istiot decko, a nema da imam hrabrost da mu poglednam vo oci ako napravam nesto od sto i samata se zgrozuvam! A dali toj mene mi napravil? NE, dovolno go poznavam, i da go vidam so druga, makar i za edna vecer, znam deka taa ne mu znaci i toa e postapka samo da me napravi ljubomorna.

Па не намерно, случајно беше жими се... онака седам во Место, со сегашниот... и кревам глева,т.е. гледам право и глеам еден негов другар, и глеам понатаму го глеам него!!!! :S и тоа ме глеа!!! Ич не ми беше мило,дури и тешко ми падна,зашто знаев тоа е крај,нема веќе за нас надеж, незнам зашто... и после он дојде се поздрави со мене, и се упозна со дечаков ми... и тоа беше се.. :|

Искрено мене такво однесување ми е патетично. Да речеме да раскинеме и после еден ден да го видам со друга цура и тоа намерно пред мене и да се шлапка и да биде тоа договорено, тоа ми е патетично и се прашувам што сум видела во типот.

Ама да раскинам и после некое време да го видам со некоја цура, ама да знам дека не е намерно и да видам дека искрено му е мила и сака да биде со неа, ќе ми биде криво ама и драго за него.

Барем така ќе му кажам на мувачот до мене :vozbud::pos2::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom