Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
mene mi se sluci sega brzo ama ne bese inaet nego se muvav so bivsata (so koja odev 8 meseci) dva dena ama vtoriot taka se napijav se muvav so druga pred nea i seto slucajno... ama mnogu ja zapali to...:)

Ne sum ljubomorna i nikogas ne sum pocustvuvala potreba nekoj da e ljubomoren na mene...

Ne veruvam deka nekoja bi me zaboravila tolku brzu, za pravo naredniot den da si fati nov decko. Zatoa ke znam deka ke glumi, i samo ke i se nasmevnam so nasmevka koja i veli " i jas te sakam ".

Јас никогаш го немам направено тоа, а ниту планирам. Ако сум била во врска со некој што ми значел, после тоа одма не би можела да најдам друг, од причина што се уште ќе мислам на бившиот.
А доколку тој се појави така пред мене со друга, не би ми било сеедно, дури и тешко ќе ми падне, од причина што сега сме прекинале и тој веднаш се појавува со друга, па ќе се запрашам дали јас воопшто сум му значела.

Одбивно до точка на повраќање. Од манипулација ми се гади. А ова смрди на манипулација to high heaven.

Sith

Ja би го направила (и сум го направила) само ако имам доживеано неправда или непријатност, можеби понижување од негова страна претходно а кое одбил да признае дека се случило или со други зборови, ме збеснал и повредил дополнително.
Понекогаш сум одмаздољубива, но чисто како лесна карактерна особина (без претеризам) која ми е спонтана и понекогаш несвесна, т.е. не е у стил дека чукам глава од ѕид како да му вратам на некого.
И најчесто совршено функционира и нема реакции кои не сум ги планирала.

А бидејќи сум детиште, би го направила и како експеримент :).

Кога ми го прават мене, дури и да не ми биде сеедно, он НИКОГАШ тоа нема да го препознае, па ќе мора да проба со друг пристап.

Нема причина така да правам. Со некоја причина сме раскинале, едноставно тоа било тоа и толку. Ако го видам во такво издание прво ќе ми биде сето тоа смешно и патетично од негова страна. Мојата реакција на сето тоа би била рамнодушност...Скоро сигурна сум дека би се срамела да признаам дека сум раскинала со него пред 2 дена.
Како и да е тој си се понижува самиот:toe:

mary_jane напиша:
ова е прашање што отсекогаш ме интересирало, и сега ме подсети еден пар од форумов (сигурно знаете за кого станува збор) да го поставам...
вака...да бидам попроста-после прекин или жестока расправја во врската луѓето (посебно жените) имаат обичај веднаш да најдат замена и да глумат голема љубов исклучиво на места каде што може да се сретне бившиот дечко/девојка, истово важи и за мажите само во помала мера...е сеа ме интересира-дали вие имате направено такво нешто?
дали би го направиле?
и каков ефект би имало тоа врз вас доколку девојката/дечкото после мал прекин,расправија или раскин се појавуе пред вас со друга тип/ка и глумат љубов?
ама бидете искрени...мене например не би ми било сеедно,посебно ако сум го сакала да ми се избаци со друга,а дури и да не ми било до него не би се осеќала добро....е сега имам приметено дека на момците тоа знае да им биде одбивно,во неколку случаеви кога мој познанички го имаат направено тоа,значело крај на секаков конаткт...so basicly како глеате вие на тоа??
Тоа е чиста репресија,а исто така и глумење лудило...предизвик во никој случај.Ако не може да ме поднеси слободно нека оди во која сака прегратка!

**The Beauty** напиша:
Али би му се насмеала слатко и би си отишла од кафичот, дискотеката или кај и да го видам.:tapp:
Ниту би му се насмеала, ниту би заминала.
Сигурно ќе излезам со друштво и нема шанси да си го расипеме расположението со п*здење и заминување. Ако веќе излезам, ќе бидам со луѓе кои ми влијаат позитивно и тешко дека би била безживотна ако се појави со некоја друга. Може да ми биде глупаво ако случајно ни се сретнат погледите, да не си помисли дека го надгледувам што прави.
Дури знам дека и сеир би си фатиле со другарките ако направи таков потег само колку демек да го видам со друга.
Значи, со еден таков чекор воопшто не би имал корист, може само да си се филма (ако така би се чувствувал подобро) дека ќе си пукнам од мака.

Така да... Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?
Одбивност.
**The Beauty** напиша:
И избегнувам да идам на места кај што знам дека можам да го видам.
Јас и ова не би го правела. Зошто да не одам на места каде што ми е мене убаво?

Ни јас не сум направила таков очаен потег, глупаво е намерно и од мака да правиш некои работи само за да изгледаш дека си среќен. Не ми оди со глумата:toe:

Мх, ми се има случено еднаш т.е. толку памтам, демек се договараме за излегување и падна муабет е не ваму ваму или таму овде онде, и задни муабет беше од нејзина страна „Па уствари кој те е** ја нема ваљда со тебе вака да се расправам ау ова она мајки шајки најди си нова ЧАО„шкљуц телефонот ми вика ТИТИТИТИ. И добро со другарите у кафич све најдобро седевме и баш погледот ми беше накај врата, и ја видов влезе прво она после неа изгледа новиот дечко ме погледна се насмевна и толку. Како изреагирав? „Дечко ај дај едно пиво!„ ко да ништо не се случи, е сега после тоа демек и било криво и ова и она, ама незнам. Не сум љубоморен тип, претежно сум ладен некогаш знам да здивам, ама ретко. Тоа ми ствара одбивност за таа личност, едноставно не сум ја упознал доволно добро и се чувтвувам ко морон

Najbitno vo takov moment e na chovek da mu dekazesh deka ne e vreden ni da vleze u istorija! A uteha i vaka i taka ke si pobaram nekade....

Зошто би ми било тоа предизвик?
Ако сум расчистила со него (и со чувствата за него) одамна, сеедно би ми било дали ќе го видам сам или со девојка му. Сепак мислам дека чисто од куртоазија покоректно би било да си оди он со девојка му на едно место, јас (со новиот дечко?) на друго. Некое непријатно чувство се крева во воздух кога доаѓа до ситуација да седиш на иста маса со некој со кој до вчера (пред 2 месеци, пред година... ) си „делел добро и зло“ (ова ко во брак звучеше:icon_lol:), а сега ти се лапа тука со друга. :icon_lol:

Ако сеуште имам чувства за него и по раскинувањето, секако дека не би ми било сеедно да го гледам со неа, без оглед на тоа дали намерно (со некоја глупава цел да ме направи љубоморна) го направил тоа или не. Ако е првиот случај, би ми побудило одбивност, зошто тоа ми изгледа детски, и во најмала рака ме потсеќа на Некрофилија. :icon_lol: Во двата случаи, без оглед на тоа што ми се случува одвнатре, мојата реакција би била рамнодушна.
И секако нема да станам и театрално да го напуштам местото и при тоа да предизвикам сцена. :icon_lol:

Воопшто не ми е предизвик да го видам оној што го сакам,со кој имаме некои несогласувања,кавги кои не се расчистени, во прегратка на друга.Напротив, ми предизвикува насилни чувства,несакам да ги гледам пред мене,но не си одам од местото каде се да не му го наполнам егото на идиотот.
Едно од после сфатив,дека неможе типот наеднаш да се гушка со некоја,со неа се гледал(слушал)претходно.Е тој факт иритира и предизвикува одбивност,гадење од него и целата ситуација,а особено и ако лепотицата до него ви се насмевнува иронично...
Истиот потег и од женска страна(колку што знам од другарите) предизвикува одбивност,ништо неможеш да добиеш со тоа,освен да изгубиш во сопствените очи и во очите на оној кому му глумиш лудило.

мислам дека никој не ме разбра подполно-еве вака да објаснам,имаш дечко/девојка се дешава фрка,се раскарувате,па дури и раскинувате али онака со надеж и шанса да се смирите пак и типот/типката ви се појавуе као "случајно" со друга цура,дали ќе предизвика тоа кај вас поголема желба да се смирите и да го освоите пак или пак ќе ви створи одбивност?и дали сте го направиле вие тоа и каков ефект имало?

Логично е да се појави одбивност кон таа личност. Кога сме на јасно какви се реалните шанси брзо да заборавиш некој што си го сакал, доколку вистински си го сакал. Има едно непишано правило љубовта најлесно станува образа, така да ефектот што може да се добие е одбивност, затоа што го повердувате, а индирекно и сами себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom