Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
ова е прашање што отсекогаш ме интересирало, и сега ме подсети еден пар од форумов (сигурно знаете за кого станува збор) да го поставам...
вака...да бидам попроста-после прекин или жестока расправја во врската луѓето (посебно жените) имаат обичај веднаш да најдат замена и да глумат голема љубов исклучиво на места каде што може да се сретне бившиот дечко/девојка, истово важи и за мажите само во помала мера...е сеа ме интересира-дали вие имате направено такво нешто?
дали би го направиле?
и каков ефект би имало тоа врз вас доколку девојката/дечкото после мал прекин,расправија или раскин се појавуе пред вас со друга тип/ка и глумат љубов?
ама бидете искрени...мене например не би ми било сеедно,посебно ако сум го сакала да ми се избаци со друга,а дури и да не ми било до него не би се осеќала добро....е сега имам приметено дека на момците тоа знае да им биде одбивно,во неколку случаеви кога мој познанички го имаат направено тоа,значело крај на секаков конаткт...so basicly како глеате вие на тоа??

da go imam toa napraveno od premnogu sto go sakav momceto. togas mi se cinese deka go ima posakuvaniot efekt, ama sega bas i ne mislam taka ( neli ljubovta e slepa ). se sto postignav e sto se izblamirav, barem jas taka se pocuvstvuvav, a i bese nepravedno sprema momceto sto go koristev kako nacin da stignam do prethodnoto. no sepak toa e uste edno iskustvo poveke koe ke me uci za vo idnina

Pa sto ima da mi e maka ako go vidam so druga, a jas sum raskrstila so nego, i obratno ............ Zavrshena prikazna e toa, zivotot prodolzuva:helou:

Па нормално дека нема да ми биде сеедно ако го видам со друга. Ќе ми падне малце криво и тешко али тоа брзо ќе ми помине. Ако нашето завршило он има право да си продолжи со животот и да биде со некоја друга многу нормално тоа.Неможам да очекувам дека он никогаш повеќе нема да има женска...Така да како и да ќе се помирам со тоа шта је, ту је:)
А дали јас сум направила нешто такво, одгворот е не! Никогаш не би искористила некој тип само да пробам да го направам љубоморен бившиот или пак да види дека брзо сум го преболела. Ако ме види вака случајно ок е...али јас да идам на местата каде што иде и он за да ме види со некој друг тип тоа нема шанси.

Сигурно нема да ми биде сеедно,а и се приметува кога после подолга врска некој го бара излезот во друг што не му значи ама баш ич.Мене не ми се случило такво нешто од проста причина што мразам да користам други луѓе за сопствени(во случајов погани)цели,уште помалку сакам да се појавувам на места каде што знам дека ќе го видам.Избегнувам средби,не сакам да се навраќам на она што поминало.За крај потребни се двајца,нема зошто да му враќам на тој начин.

Никогаш не би го направила тоа. Од проста причиона бидејки неам срце да го направам бидејки=до вчера сум делела се со него, се сум правела, сигурноме познавал повеќе од кој и да било, и сигурно ќе знае дека го праам намерно!. Ако љубовта е силна и голема, ќе го прескокни и тоа, и после завршувањето на таквата "врска" за љубомора, они дваца пак ќе бидат заедно!
Ако не, па не крај на светот ... Имало случаеви и по 15 години одење, да се скараат пред брак, па издржале ... Така да не никој единствен!

Одбивност или рамнодушност.
Ако е ден два после разделба во прегратки на друга , ќе мие смешно онака ооо мај гад колку очајен потег а ако после извесно време можам само да му посакам среќа и успех во новата врска и ќе ми е сеедно пошто нашето е само минато.

Нема да ми биде сеедно ако го видам со друга после малку време..Би ме заболело без разлика дали сум го сакала или не..Ама до сега ми го немат напревено тоа, а и јас го немам направено, оти не се согласувам со такви работи...Мислам, одма се менува мислењето за тебе, а без причина..

Јас неможам да бидам со друг, брзо време после прекин на врска. Едноставно измешани чувства, повредена или не, рамнодушна или не, никогаш не е баш сеедно после крајот на едно поминато време со некого. Така да, додека не средам да сум чиста со претходниот, неможам ни лажно да сум со друг ... ќе трпам да ми се креваат црева покрај некого, само за да го направам бившиот љубоморен? Ноу веј.
А него ако го видам? Е па, ќе ми биде срам од него што паднал толку ниско ... ќе се прашам што не сум успеала да видам на време, за да бидам воопшто со него. Нормален дечко би се избацил пред мене весел со друштво (ако сака да видам дека е среќен без мене, де), а не со било која девојка прибрана од улица, само за да ме гледа мене како реагирам, додека се лигави со неа.:salut:

Па да го видам него со друга, воопшто не би ми било сеедно, безразлика што знам дека не ја сака, и дека е со неа само за мене да ми докаже дека има друга "девојка". Али би му се насмеала слатко и би си отишла од кафичот, дискотеката или кај и да го видам.:tapp:
А јас никогаш немам такво нешто направено, безвезе ми е некако. Посреќна ќе изгледам ако се дотерам, осмех од 6ка до 6ка, другарките под рака и главни сме на подиум. И избегнувам да идам на места кај што знам дека можам да го видам.
А после одреден период, 2/3 месеци, па и би сакала да ме види со нов дечко...:smir:

CuCeNcE напиша:
Па нормално дека нема да ми биде сеедно ако го видам со друга. Ќе ми падне малце криво и тешко али тоа брзо ќе ми помине. Ако нашето завршило он има право да си продолжи со животот и да биде со некоја друга многу нормално тоа.Неможам да очекувам дека он никогаш повеќе нема да има женска...Така да како и да ќе се помирам со тоа шта је, ту је:)
А дали јас сум направила нешто такво, одгворот е не! Никогаш не би искористила некој тип само да пробам да го направам љубоморен бившиот или пак да види дека брзо сум го преболела. Ако ме види вака случајно ок е...али јас да идам на местата каде што иде и он за да ме види со некој друг тип тоа нема шанси.

така де. Што било поминало, нема потреба да се лутам, па колку и да ми е криво. Се што можам е само да посакам да е среќен, не како што бил со мене :), ама да е доволно исполнет и задоволен од новата врска. Инаку не би го направила тоа, ниту јас ниту он нема да се чувствуваме убаво. Ако нешто завршило не треба да се разгорува повторно.

Го немам тоа направено и нема ни да го направам,а ми го имаат направено.Според мене,да се перчам со новиот бред бифшиот ми е...ПАТЕТИЧНО,НИСКО И ОЧАЈНО.

da... go imam napraveno... i... i tipot si svato sto izgubil... samo sto jas veke ne go sakav.. podobro mi bese so noviot... e toa ti e koa kasno pali covek... inaku mene taka da mi napravi... ako e nekoja ubava ok.. ali ako e nekoja sto ne mi se dopagja.. bi go ubila... i ke si prodolzam ponataka

Ja licno nikogas ne sum go napravila toa, od inaet, nekako mi e detsko toa, sto znam mesto da se zamaram so bivsiot ke si se zabavuvam so drug, bez da razmisluvam na minata ljubov. E sega ako me vidi so drug lucajno, a ke me vidi ako mu e krivo toa mu e!

...ne lichno ne ...nikako,ali i nesakam na mene da mi se desi toa zatoa ushte od samiot start davam do znaenje deka ili ke se igra so otvoreni karti i fer ili propast ke bide...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom