Во прегратките на друг/друга, предизвик или одбивност?

• Креатор на темата Креатор на темата mary_jane
  • Време на започнување Време на започнување
Све зависи од тоа за каква караница станува збор,дали е нешто банално кое би се решило за неколку дена или се става крај на цела врска и нема назад
Доколку е нали првиот случај е тогаш можно е да ми биде малку криво но се разбира не го покажувам тоа и ондак следува раскрстуење на сите надежи за продолжување на врската така да кој се заебал тука-она
А доколку е нали вториот случај е тогаш мислам дека не би почуствувал ништо бидејки за да дојде до раскинување на врска која ја би ја раскинал тука веќе љубов не постои од моја страна и нема зашто да ми биде криво него може само да добијам некое лошо мислење за девојката со која сум бил незнам колку време а за фраерлук ќарила епитет
Иначе не сум почуствувал ни од двете ствари на моја кожа така да мислењево можно е да се едитира кога би се нашол у таква ситуација
А сега чао рагаца :helou:

...

вака...да бидам попроста-после прекин или жестока расправја во врската луѓето (посебно жените) имаат обичај веднаш да најдат замена и да глумат голема љубов исклучиво на места каде што може да се сретне бившиот дечко/девојка, истово важи и за мажите само во помала мера...е сеа ме интересира-дали вие имате направено такво нешто?

Уффф, имам направено таква работа и тоа дента се скарав со дечкото, вечерта бев со друг излезена.:tapp:
Не беше пријатно потоа, се смирив со типот зошто разбираше што е работата, но месец потоа си плаќав за „дружењето“.

дали би го направиле?

Сега, не би го направила.Млада бев тогаш, тоа е ... сељачки начин за докажување на поента.

и каков ефект би имало тоа врз вас доколку девојката/дечкото после мал прекин,расправија или раскин се појавуе пред вас со друга тип/ка и глумат љубов?

Хммм ... нема да ми биде сеедно нормално, но сигурно дечкото нема да ме допре уште еднаш.

Ебати будалата...ете тоа ке ми биде коментар кога би ја видел со друг после такво раскинување...
Битно,ја неможам да го направам тоа,едноставно поради тоа што после раскинување на таква врска,одреден период го мразам целиот женски род...

Јас мислам дека не и напраил така....ако ми значела нешо таа глупо е да се печам у стил....не ми значиш ти нишо има и други.....
А јас се молам да недознаам какво е чуството ако таа ми напраи така....

Namestaljka ne postuem ne mi se desila

Ustvari koa ke raskinam bas me briga ama koga sum sakal nekoja ke sum umrel ako ja vidam so drug i posle godina dena

Ednas bas se sekavam bev u eden klub i koga tamu edna sto ja sakav posle godina dena so decko

Gotovo zdivev.

Toj plus edno pola glava povisok od mene, jes da ne bese ni kriv ni duzen ama ke go tepav da prereceshe nesto.

U pominuvanje ja fativ za gz i ja potapsav i i rekov :

E maco sad , si pala najnize . Nego samo go poglednav a toj pocna da dtka nesto rekov ti kuliraj nemam nisto so tebe . I si zaminav .

Nepotrebno e neli da objasnuvam deka posle mesec mi se vrati ama ne bese toa toa nikad ne go prostiv toa iskustvo sto ja vidov so drug , jebiga mnogu sum slozen koga sakam nekoj priznavam

...

Namestaljka ne postuem ne mi se desila

Ustvari koa ke raskinam bas me briga ama koga sum sakal nekoja ke sum umrel ako ja vidam so drug i posle godina dena

Ednas bas se sekavam bev u eden klub i koga tamu edna sto ja sakav posle godina dena so decko

Gotovo zdivev.

Toj plus edno pola glava povisok od mene, jes da ne bese ni kriv ni duzen ama ke go tepav da prereceshe nesto.

U pominuvanje ja fativ za gz i ja potapsav i i rekov :

E maco sad , si pala najnize . Nego samo go poglednav a toj pocna da dtka nesto rekov ti kuliraj nemam nisto so tebe . I si zaminav .

Nepotrebno e neli da objasnuvam deka posle mesec mi se vrati ama ne bese toa toa nikad ne go prostiv toa iskustvo sto ja vidov so drug , jebiga mnogu sum slozen koga sakam nekoj priznavam

Истата ствар.

Јас бившиот со кого идев долго време, кога го видов со друга, фино девојче, тотално океј, не можев да ја смислам додека идеа.
Кога се скараа, тек тогаш почнавме да дружиме.
И признавам и сега да го видам со друга, ми се зезнува вечерта, али тоа е пошо сум имала силни емоции за него и не можам лесно да прифатам дека е со некој друга после мене ... себично, знам.:kesa:

Се согласувам со ова потполно, комплексно е да се сака некој.:smir:

Предизвик никако а ОДБИВНОСТ да! Никогаш повеке не би била со него!

Ako krajot na taa vrska e definitiven, nemam pravo da se lutam. Sekoj na svoja strana i neka si pravi sto saka so zivotot.

Mi se sluci ova....ne se cuvstvuvav dobro,bidejki si gi znam kvalitetite i veruvam deka sum podobra od nea.No toa e sto e moram da se soocam so faktot deka ne e do mene,a sigurno deka glumel ljubov pred mene zosto se dokazuvase so fakti i znaev.
Od ogorcenost bi go napravila istovo no koga vaka razmisluvam sama sebesi si se zalazuvam i sama pravam da mi bide poloso...no nemozam da kazam deka ne bi go napravila zosto ne sum bila vo takva situacija i so takvi cuvstva vo sebe ne bi razmisluvala bas sto pravam...

Да го видам така верувам дека ќе ми падне тешко,ако ми значи.Јас лично не би правела такви работи.Нема да глумам лудило за да направам на бившиот дечко да му е криво :wink:

Љубомора

Епа гледам имало ваква тема
Ок дојдовме до заклучок дека некој жени тоа ги пали, некој не можат веднаш да преминат во друга врска , а на маживе воглавном им се гади од таков вид на постапка или ја сметаат за очаeн потег :)

неможам да бидам со друг после жестока раасправија или мал прекин просто имам одбивност неможам да мислам на друг или пак друг да ме гушка пак мислам на партнерот :toe:

после прекин или жестока расправја во врската луѓето (посебно жените) имаат обичај веднаш да најдат замена и да глумат голема љубов исклучиво на места каде што може да се сретне бившиот дечко/девојка,е сеа ме интересира-дали вие имате направено такво нешто?

После прекин на врска не се впуштам одма во нова врска,затоа што ми е потребно време за да размислам,а и да расчистам со чувствата кои сум ги имала спрема личноста со која сум била во врска.
Се додека не се случи тоа,не би можела да влезам во врска и да глумам голема љубов,така ќе се лажам и себе,а и партнерот што е крај мене......никој не заслужува да биде излажан или повреден.
Ако сакам да бидам со некој,сакам тоа да биде искрено,а не одглумено.Едноставно не знам да глумам љубов.:toe:
Никогаш намерно не би се појавила на места каде што знам дека би го сретнала бившиот,нема потреба од глупирање и правење љубоморни сцени или пак глумење љубов.
Не ми се случило до сега да направам такво нешто,а и не верувам дека некогаш би направила.

каков ефект би имало тоа врз вас доколку девојката/дечкото после мал прекин,расправија или раскин се појавуе пред вас со друга тип/ка и глумат љубов?

Би била среќна доколку е тој среќен со новата љубов,па макар и тоа го одглумил добро пред мене.Едноставно би прифатила дека нашата врска не успеала и секој има право да го бара и најде она што го сака и го прави среќен.

Ako seuste go sakam sekako deka nema da mi bide seedno i deka ke me boli toa sto go gledam vo tugja pregratka bez razlika dali navistina ja saka ili samo glumi ljubov so nea. Megjuota stom go vidam so druga nikogas ne bi mu dala uste edna sansa da bideme zaedno podocna. Ke go gledam kako nesto izgubeno zasekogas, nesto sto e samo minato i ne moze da se vrati. Neka mu e srekno so novata devojka, zivotot tece ponatamu, ke najdam i jas nekoj drug.

Сељачка работа која предизвикува одбивност и кај мене и кај другите, Скоро секогаш тоа има негативн ефект, И ако некој тоа го прави намерно значи паднал на незавидно ниско ниво. Но се е до карактерот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom