Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Заборави да додаде и дека ќе треба да се обидуваме голој да клајмеЕте го Ѓуровски со сензационалан изјава,против Шпанија не смееме брзо да ја губиме топката.Жити мајка што ми рече
.
не е менталитет,тоа е македонскиот начин на живот . Смислата на Ѓуро му беше ,да не се брза со акциите ,да се држи посед и што повеќе топката на земја и логично да се игра , ако го изгледавте шо збори ,тоа му беше поентата . Неколку пати изјави дека кога ќе земеме топка , а поготово средината ,гледаат одма долга топка или пак да се ослободат и делуваат нединамично .што и да кажел секогаш ќе се најде некој да пројаде. таков е менталитетот на народот.
Јас го кажав тоа со кошаркарите и стојам на тоа. Тие барем имаат желба за надигрување, да покажат дека се подобри од она што цела јавност ги мисли и засега добро им оди тоа. Речиси од заминувањето на Катанец репрезентивците играат без желба, доаѓаат колку да се видат со фамилијата, да изиграат, да се испијанат и си заминуваат, а ние после го трубиме со месеци. Треба целосен ремонт на овој тим кој го имаме сега, треба да се гради репрезентација која би имала бар нешто да покаже за пет години, оти со играчи од Партизани Тирана далеку ќе стигнеме. И во ситуацијава во која сме во моментот, мора да се повикуваат играчи како Бабунски, Велковски, Аврамовски, Димитриевски, не мора да играат, ама добро би било да се дел од атмосферата. Ако сериозно работеа од ФФМ немаше да се замараат за мечот против Шпанија, ќе се замараа за некој меч кој ќе го играат после пет-шест години.Факт е дека сме можи најслаби до сега ама тоа е јебига, поарни играчи немаме и најмногу ме нервираат изјави од типот кошаркарите нека влезат или јас поарно да играм,.
Дека претходниот пат на Филип Втори Арената се спасија ама овој пат малку потешко!!!Добро, што треба според вас да каже за натпреварот против Шпанија а да избегне сеир?
Ремонт да правиш немаш можности, ало ти имаш се на се 20 играчи шо би можеле да се вбројат во репрезентативи, потенцијални..Јас го кажав тоа со кошаркарите и стојам на тоа. Тие барем имаат желба за надигрување, да покажат дека се подобри од она што цела јавност ги мисли и засега добро им оди тоа. Речиси од заминувањето на Катанец репрезентивците играат без желба, доаѓаат колку да се видат со фамилијата, да изиграат, да се испијанат и си заминуваат, а ние после го трубиме со месеци. Треба целосен ремонт на овој тим кој го имаме сега, треба да се гради репрезентација која би имала бар нешто да покаже за пет години, оти со играчи од Партизани Тирана далеку ќе стигнеме. И во ситуацијава во која сме во моментот, мора да се повикуваат играчи како Бабунски, Велковски, Аврамовски, Димитриевски, не мора да играат, ама добро би било да се дел од атмосферата. Ако сериозно работеа од ФФМ немаше да се замараат за мечот против Шпанија, ќе се замараа за некој меч кој ќе го играат после пет-шест години.
А демек па ако стаиш некој чистокрвен македонец место нив, исто ко Меси да си го стаил, нели?Ако не друго, оваа репрезентација е мултикулктурна и го задоволува сите стандарди на рамковниот договор. Ако приметивте точно 25% од репрезентативците се Албанци а се разбира имаме и припадници од другите делови од народи кои живеат во Македонија. Каква случајност нели?